جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

به دنبال از دست دادن خودروسازان بزرگ؛ وزیر صمت شروع به کار کرد

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه ای خطاب به محسن رضایی (دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا) ضمن تاکید بر وضعیت آشفته خودروسازان زیان ده و تشریح پیامدهای عدم خروج از این طرح. شمول ماده 141 قانون تجارت، مستلزم صدور مجوز افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی بود. دارایی های دو خودروساز بزرگ (فقط یک بار) تا پایان تیرماه سال آینده از مالیات معاف شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، عباس علی آبادی در نامه ای خطاب به محسن رضایی (دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران)، نگرانی خودروسازان را از افزایش زیان انباشته و شمول ماده 141 قانون تجارت ابراز کرد. برای سومین سال متوالی و همچنین عواقب این زیان بر سهامداران. خردمندی و تاثیر معنادار معاملات دو نماد سایپا و ایران خودرو بر سیر تحول شاخص کل و کاهش ارزش سهامداران. دارایی های.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به شرایط حاکم بر صنعت خودرو کشور و افزایش زبان دو خودروساز بزرگ در نیمه نخست امسال، خروج از شمول ماده 141 قانون اساسی را غیرممکن دانست. قانون تجارت با کاهش زیان انباشته در مهلت تعیین شده و تنها راه حل عملیاتی است. برای این کار (به استثنای شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت) افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی را اعلام کرد. دارایی و خواستار درج معافیت مالی تا پایان تیر 1403 شد.

متن نامه مذکور از سوی مقام ارشد وزارت حریم خصوصی به شرح زیر است:

همانطور که یادآوری شد، افزایش زیان انباشته شرکت های سایپا و ایران خودرو موجب شد که ماده 141 اصلاحی قانون تجارت برای سومین سال متوالی و بر اساس مصوبات شورای پذیرش اوراق بهادار (جلسه) درج شود. صورتجلسه ضمیمه شماره 272 مورخ 24 مرداد 1402 در صورتی که تا تاریخ 31 تیر 1403 از الحاق ماده 141 قانون تجارت حذف نشود، نمادهای تجاری دو شرکت مذکور لغو و از تاریخ 1403/08/14 منتقل می شود. بازار دوم بورس به بازار پایه بورس بدون پیشخوان.

این امر با توجه به حضور سهامداران خرد فراوان و تاثیر قابل توجه معاملات دو نماد سایپا، پیامدهای منفی را برای سهامداران به دلیل کاهش ارزش دارایی های آنها و به تبع آن بر بازار سرمایه کشور خواهد داشت. و ایران خودرو در مورد سیر تحول شاخص کل.

در این خصوص ذکر این نکته ضروری است که با توجه به شرایط حاکم بر صنعت خودرو و افزایش زبان از سوی دو خودروساز بزرگ طی نیمه اول سال 1402، امکان خروج از شمول ماده 141 وجود نخواهد داشت. قانون تجارت با کاهش زیان انباشته تا مهلت مقرر و با انجام افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی مازاد دارایی ها تنها راه حل عملیاتی خروج از شمول ماده 141 قانون تجارت است که ناشی از ثبت است. افزایش سرمایه از این محل در اردیبهشت 1398 توسط شرکت های مذکور و عدم امکان استفاده از آن به مدت پنج سال پس از آن (اردیبهشت 1404) با مانع قانونی مواجه است.

لذا به منظور رفع موانع ایجاد شده و با عنایت به مفاد ماده 14 قانون حداکثر استفاده از ظرفیت تولید و خدمات کشور مصوب 25 اردیبهشت 1398، مساعدت لازم جهت صدور پروانه را درخواست می نماییم. افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی برای شرکتهای فوق الذکر معاف از مالیات و فقط برای یکبار تا تیرماه 1403.»

باید بگویم؛ علیمردان عظیمی – مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو – سه شنبه 17 اسفندماه در جلسه پرسش و پاسخ سهامداران این گروه صنعتی که با حضور تعدادی از سهامداران به صورت آنلاین از رئیس هیئت مدیره و برخی از اعضای این گروه صنعتی برگزار شد. هیئت مدیره ایران خودرو ضمن تشریح عملکرد تولیدی محصولات تا پایان بهمن ماه سال جاری، موضوع افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را نیز مطرح کرد و گفت: در این زمینه مکاتبات متعددی با سران قوا، وزیر امنیت و وزیر اقتصاد که به جمع بندی هم رسیدند. تقریباً بسیاری از مسائل فعلی ما مانند بند 141 و مشکلات تسهیلات حل می شود و امیدواریم تا پایان سال این اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *