سبحان نظری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل ریلی اظهار کرد: در بخش ناوگان با توجه به ظرفیت محدود صنعت ریلی کشور نسبت به تقاضای بالای سال های آینده، ایجاد حوزه سرمایه گذاری حضور سرمایه گذاران خارجی در صنعت حمل و نقل ریلی کشور.
به گفته دبیر اتحادیه شرکتهای حملونقل ریلی، بهترین راه برای تکمیل کریدور بینالمللی شمال – جنوب و سایر خطوط ریلی ترانزیتی کشور، مشارکت ایران در سرمایهگذاری پروژه برای ساخت، بهرهبرداری و انتقال کالای کافی است. و همچنین کشورهای ذینفع مسیر باید تا حد امکان تضمین شوند و هیچ یک از آنها عرصه را در حین عملیات خالی نکنند.
انتهای پیام
وی با بیان اینکه برای توسعه شبکه ریلی و به ویژه پرکردن خلأهای موجود در کریدورهای ریلی بین المللی باید به دنبال جذب سرمایه های خارجی بود، گفت: یکی از مهم ترین خلاءهای کریدور ریلی بین المللی شمال به جنوب است. عدم تکمیل خط ریلی رشت – آستارا؛ اگرچه فاصله رشت تا آستارا که هنوز راه آهن در آن ساخته نشده است، امکان ترانزیت ترکیبی وجود دارد، اما با تکمیل راه آهن در این بخش، دیگر نیازی به حمل و نقل ترکیبی نیست و با 100 درصد اتصال ریلی بندرعباس به آستارا هزینه های ترانزیت کاهش می یابد و می تواند به جذب هزینه های بیشتر کمک کند.
دبیر سندیکای شرکتهای حملونقل ریلی و خدمات وابسته ادامه داد: بهترین راه برای تکمیل این کریدور و سایر خطوط ریلی ترانزیتی کشور، مشارکت کشور ایران در سرمایهگذاری پروژه در قالب BOT (ساخت) است. ، بهره برداری و انتقال) و همچنین کشورهای ذینفع مسیر به منظور اطمینان از عبور هر چه بیشتر بار کافی در حین بهره برداری. به عنوان یک قاعده کلی، از این پس، سرمایه گذاری ها باید به صورت مشترک (در قالب گروه بندی سرمایه گذاری های این کشورها) انجام شود تا هیچ یک از آنها در حین بهره برداری، میدان را خالی نکنند.