بهبود عملکرد توربین با نانوفیلترها توسط محققان کشور

برخی از سطوح به لاک حساس هستند، مانند سطوح سرد، سطوح با ویسکوزیته کم و جاهایی که جریان روغن کم است. وجود لاک در روغن باعث گرفتگی فیلتر، آلودگی روغن جدید، انتقال حرارت ضعیف در خنک کننده روغن، افزایش دمای یاتاقان های توربین و مقاومت در برابر برگشت نشت روغن و نشت روغن می شود.
خواص فیزیکی و شیمیایی مهمی که روغن توربین باید داشته باشد، «ضد اکسیداسیون و خوردگی»، «قابلیت تفکیک آب و هوا» و «عدم کف کردن» است.
به گزارش ای بی اس نیوزروغن توربین یک روان کننده در گردش است که وظایفی مانند روانکاری یاتاقان ها، چرخ دنده ها و کوپلینگ ها، انتقال گرما و یاتاقان های خنک کننده، بهبود عملکرد هیدرولیک و محافظت در برابر زنگ زدگی و خوردگی را انجام می دهد.
فیلتر عمیق سلولزی تصفیه روغن توربین یکی از محصولات دانش بنیان است که با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی، فناوری و صنعت اقتصاد دانش بنیان تولید شده است که برای حذف لاک از روغن های روان کننده توربین، روغن های هیدرولیک، روغن های دنده و روغن های ترانسفورماتور.
به گفته مرکز اطلاعات علمی معاونت، فیلترها هم در عمق و هم در سطح در دسترس هستند. فیلترهای عمقی سلولزی از جمله فیلترهای معمولی در تصفیه روغن توربین هستند و وجود نانوالیاف در این فیلترها باعث بهبود راندمان حذف لاک روغن می شود. با توجه به اینکه فیلترهای موجود کاغذی هستند، فیلتر سلولزی باعث صرفه جویی در مصرف کاغذ نیز می شود.
فیلترهای عمقی سلولزی از جمله فیلترهای معمولی در تصفیه روغن توربین هستند و وجود نانوالیاف در این فیلترها باعث بهبود راندمان حذف لاک روغن می شود. با توجه به اینکه فیلترهای موجود کاغذی هستند، فیلتر سلولزی باعث صرفه جویی در مصرف کاغذ نیز می شود.
یکی از محصولات مضر ناشی از تخریب روغن لاک است. لاک از ذرات نامحلول و گاهی محلول های آلی مانند اکسیدهای چسبنده و مواد کربنی موجود در روغن ایجاد می شود. در نتیجه کاهش دمای روغن به کمتر از 50 درجه سانتیگراد و همچنین متراکم شدن این ذرات محلول و نامحلول، رسوبات قهوه ای سخت و ریز به وجود می آید که وارنیش نامیده می شود.
انتهای پیام
فیلترهای سلولزی عمیق با تصفیه و حذف ورنی روغن بهبود یافته دستاورد یکی از شرکت های دانش بنیان است که استفاده از آن باعث بهبود عملکرد توربین های صنعتی می شود.
“قابلیت افت فشار در نزدیکی فیلترهای کاغذی”، “قابلیت جذب 1500 گرم ذرات در ساندویچ 10 عددی”، “کاهش حداقل 10 برابر هزینه مصرف کننده”، “جذب آب، لاک ها و ترکیبات حاصل از اکسیداسیون روغن” ، “ظرفیت تولید سفارشی با توجه به افت فشار و دقت فیلتراسیون مورد نیاز مشتری” و “مقاومت شیمیایی در برابر حلال های آلی، اسیدها و بازهای ضعیف” از ویژگی های اصلی این محصول فناورانه است.