دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

بهبود شاخص های اقتصادی ایران با وجود تشدید تحریم های غیرقانونی آمریکا/تقویت سیستم بانکی بین المللی


رئیس کل بانک مرکزی در دیدار رئیس بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول با اشاره به بهبود شاخص‌های اقتصادی کشورمان طی 2 سال گذشته علی‌رغم تشدید شرایط یکجانبه و تحریم های غیرقانونی ایالات متحده، درخواست حمایت صندوق از برنامه هایی با هدف تقویت عملیات بانکی بین المللی به منظور ارتقا و گسترش روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای مختلف را داشتند.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا فرزین که در رأس هیاتی برای دیدار و گفت‌وگو با مسئولان صندوق بین‌المللی پول به واشنگتن سفر کرده است، در دیدار با جهاد آزور – مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول صندوق – با اشاره به تحول اقتصاد ایران در دو سال. وی در گذشته گفت: بخش واقعی اقتصاد ایران در دو سال گذشته علیرغم انگیزه‌های ناشی از کرونا، افزایش قیمت جهانی مواد غذایی و تشدید تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا، توانست با راه اندازی مجدد به رشد خود در بخش های مختلف ادامه دهید.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران در دو سال گذشته در تمامی بخش‌های اقتصادی با نرخ رشد مثبت 4.4 درصد و 3.7 درصد رشد داشته است، افزود: در سال‌های 2021 تا 2022 (1401) بخش نفت با رشد 10 درصدی و صنعت. بخش با رشد 4.8 درصدی بیشترین نرخ رشد را در بخش‌های اقتصادی ایران داشته است. همچنین در آن سال، نرخ رشد منفی تشکیل سرمایه ثابت پس از سال‌ها با رشد مثبت 5.9 درصدی همراه بود که در بخش ماشین‌آلات 15.9 درصد و در بخش ساختمان 2.1 درصد رشد داشت.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در این مدت مخارج مصرفی بخش خصوصی با نرخ رشد 5 درصد و مخارج مصرفی بخش عمومی با نرخ رشد منفی 4.4 درصد مهمترین مولفه های رشد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهند.

فرزین در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تحولات بخش واقعی اقتصاد طی دو سال گذشته گفت: این تحولات زوزه های امید را در بهبود اقتصاد ایران در بخش های واقعی نشان می دهد، هرچند در بخش مالی با پدیده نااطمینانی و وحشت در بازار مواجه است و رشد نقدینگی و نرخ تورم در 3 سال متوالی بالای 40 درصد بوده است.

بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، در تشریح اقدامات بانک مرکزی برای مقابله با تورم و اجرای سیاست‌های تثبیت‌کننده، گفت: محور اصلی سیاست‌های بانک مرکزی در سال جاری، اجرای سیاست‌های تثبیت‌کننده در حوزه پولی، سیاست پولی و مالی است. .
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه بر تمایل بانک مرکزی برای تقویت ارتباط با صندوق بین‌المللی پول تاکید کرد و گفت: ایران یکی از بنیان‌گذاران اصلی صندوق بین‌المللی پول است و همواره در پیشبرد اهداف صندوق از جمله نقش محوری داشته است. ارائه کمک های فنی و مالی به کشورها، درآمد کمی داشته است.

وی افزود: سهمیه فعلی ایران در صندوق بین المللی پول در حال حاضر 5 میلیارد دلار است و ایران مجاز است در قالب برنامه ویژه حق برداشت (تخصیص SDR) از منابع خود در صندوق برای مقاصد سرمایه گذاری استفاده کند.

فرزین افزود: در این راستا ایران مایل است این صندوق ضمن حمایت از برنامه‌های تقویت روابط بانکی و اقتصادی بین‌المللی با کشورهای منطقه خاورمیانه، در ثبات اقتصادی و تامین مالی این برنامه نقش داشته باشد.

در این دیدار دکتر جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول نیز از تجربه موفق ایران در ثبات اقتصادی در شرایط سخت تحریم‌ها و در مواجهه با منطقه‌ای با ریسک‌های مهم جهانی سخن گفت. از جمله افزایش قیمت مواد غذایی، بحران جنگ روسیه و اوکراین از تقویت همکاری‌های صندوق و ایران استقبال کرد و خواستار توسعه روابط همکاری با ایران در همه زمینه‌های فعالیت صندوق از جمله توسعه فنی شد. کمک در امور مالی

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *