بنزین داخلی با کیفیت یورو 4 می باشد
اخبار مرتبط با بنزین در کشور همواره با حساسیت بسیار بالاتری نسبت به سایر موضوعات از سوی جامعه و افکار عمومی دنبال می شود. تا جایی که حتی هر شایعه ای که در فضای مجازی منتشر می شود چند روزی واکنش هایی را در پی دارد. بنابراین هر تصمیمی که در این زمینه گرفته شود، چه مربوط به کارت سوخت باشد و چه استاندارد بنزین، به شایعاتی درباره این سوخت در فضای مجازی منجر می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، برخی رسانه ها برای دوری از بازار سوخته شایعات بنزین، هر روز به بهانه تایید و تکذیب بر طبل این شایعات می کوبند. در حالی که دولت همواره تاکید کرده است که قیمت بنزین در سال جاری افزایش نخواهد یافت. البته شایعات در مورد بنزین فقط مربوط به قیمت نیست و هر بار که افزایش قیمت بنزین تکذیب می شود بلافاصله اخباری از کیفیت بنزین می آید.
بنزین داخلی معمولاً گرید یورو 4 و مناسب است اما به دلیل مصرف بالای بنزین در کشور مقداری بنزین اکتان 87 است که از نظر عملکرد خودرو مشکلی ندارد. پالایشگاه های ایران ظرفیت تولید 75 میلیون لیتر بنزین یورو 4 و 5 در روز را دارند که نشان می دهد ظرفیت تولید بنزین با این استاندارد در کشور حدود 70 درصد کل ظرفیت است.
بنابراین برخی ادعاها مبنی بر استاندارد بودن تنها 38 درصد بنزین تولیدی کشور صحت ندارد. آمار تولید 10 پالایشگاه در سراسر کشور و همچنین نمونه برداری از بنزین تولید و توزیع شده در کشور توسط سازمان استاندارد و سازمان محیط زیست این ادعا را تکذیب می کند.
در پالایشگاه های کشور طرح های بهینه سازی و ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی در حال اجراست. سرانجام در آخرین روز سال گذشته طرح توسعه پالایشگاه آبادان توسط رئیس جمهور اجرا شد که وی علاوه بر ارتقای کیفیت تولید بنزین، حجم تولید را نیز افزایش داد و همین امر باعث شد که در ایام نوروز که رکورد مصرف بنزین بارها شکسته شد و مشکلی برای تامین این سوخت در هیچ نقطه ای از کشور وجود نداشت.
درست است بحث کیفیت بنزین یکی از مواردی است که شایعات زیادی پیرامون آن به گوش می رسد، اما شایعه اصلی در حوزه بنزین به شایعه آن مربوط می شود، سال جدید در مورد زبان است. گاهی صحبت از مصرف بالای سوخت و لزوم توجه به بهینه سازی مصرف، بهانه ای برای داغ شدن تنور شایعات بنزین می شود و در این مورد، چیدمان نقشه سوخت جایگاه داران، قیمت بنزین را به تیتر اخبار می رساند. .
این در شرایطی است که دولت سیزدهم همواره اعلام کرده است که افزایش قیمت بنزین در دستور کار قرار نگرفته و حتی به این موضوع اشاره شده است که بر اساس قانون دارایی سال 1402، قیمت اسانس بنزین تغییر نخواهد کرد.
البته در قانون بودجه امسال به این نکته اشاره شده است که تا پایان شش ماهه نخست سال جاری استفاده از کارت سوخت شخصی به 90 درصد برسد و از این حیث پس از پایان تعطیلات نوروزی دولت با هدف نظارت بر مصرف سوخت و کاهش قاچاق سوخت، کارت سوخت رانندگان را ساماندهی می کند و علاوه بر اجرای طرح کدگذاری در استان های مرزی مانند سیستان و بلوچستان، اجرایی شده است. البته در کنار استقرار این طرح به این نکته نیز اشاره شد که کارت های ایستگاه به طور کامل جمع آوری نمی شود و بر حسب نیاز تعدادی کارت در هر ایستگاه باقی می ماند.
بررسیهای میدانی در هفتههای اخیر نیز نشان میدهد که با چیدمان نقشه ثابت، مشکلی در توزیع سوخت وجود ندارد و تغییری در جریان عرضه ایجاد نشده است، این طرح دولت موفق بوده و توانسته است مسافت پیموده شده گاز را به کلان ممکن کند. وسعت
در واقع دولت با افزایش قیمت سوخت سعی در کاهش مصرف بنزین بدون ایجاد فشار مضاعف بر معیشت مردم داشته و جدای از اجرای صریح قانون مصرف کارت سوخت شخصی، گام مهمی برای کنترل مسافت پیموده شده بنزین نیز برداشته است. با توجه به این موارد، مشخص نیست که با وجود تاکید مکرر دولت مبنی بر عدم افزایش قیمت بنزین، چرا برخی رسانه های رسمی و غیر رسمی همچنان به شایعه پراکنی درباره اصل موضوع ادامه می دهند.
انتهای پیام