چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

بندر شهید بهشتی با سرمایه گذاری هند در حال توسعه است

هندی ها پس از چندین سال چشم انتظاری بالاخره دست به کار توسعه و تجهیز بندر شهید بهشتی چابهار شدند و در قالب قراردادی 10 ساله، بندر شهید بهشتی چابهار را تجهیز و تکمیل کردند.

لازم به ذکر است در سال 95 قرارداد ایجاد کریدور تجاری بین ایران، هند و افغانستان تحت عنوان معاهده چابهار بین این سه کشور منعقد شد و بر اساس این قرارداد، اپراتور بندر شهید بهشتی چابهار به IPGL هند واگذار شد، بر اساس این قرارداد، به مدت 10 سال بخشی از ترمینال باری عمومی و کانتینری در بندر شهید بهشتی چابهار در اختیار طرف هندی است.

در راستای تجهیز و توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، طرف هندی اعتباری بالغ بر 120 میلیون دلار برای تامین تجهیزات استراتژیک بندر و بیش از 250 میلیون دلار برای زیرساخت های حمل و نقل چابهار در نظر می گیرد.

دفتر IPGL هند در منطقه آزاد چابهار در دی ماه 1396 رسما اجرای قرارداد فعالیت موقت دو ساله خود را در بندر شهید بهشتی آغاز کرد و در صورت انجام تعهدات خود از جمله تجهیز بندر به تجهیزات لازم، این قرارداد را منعقد خواهد کرد. عقد قرارداد 10 ساله با سازمان بنادر و دریانوردی.

اما پس از گذشت این مدت، هندی ها حاضر به انعقاد قرارداد بلندمدت نشدند، هرچند در این مدت 6 جرثقیل دروازه ای تجهیزات بندری ذکر شده در قرارداد که جزو وظایف هندی ها بود، وارد بندر شهید بهشتی شد. بندر چابهار.

بر اساس این گزارش، سابقه حضور هندی‌ها در بندر چابهار به دهه 80 برمی‌گردد و بر اساس توافقات منعقده بین دولت‌های ایران و هند، این کشور متعهد به توسعه و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های این بندر شد. چابهار و 220. قرار بود طرف هندی یک میلیون دلار در این بندر سرمایه گذاری کند اما شاهد بودیم که در بیست سال گذشته کمتر از یک پنجم این سرمایه گذاری شده و حتی تجهیزات استراتژیک لازم در این بندر تامین نشده است. در دسترس.

سرانجام پس از چندین سال وعده های مکرر مسئولان حوزه بندری، این قرارداد در اواسط اردیبهشت ماه بین وزرای راه و شهرسازی ایران و هند به امضا رسید.

توسعه روابط ایران و هند از طریق انعقاد یادداشت تفاهم در خصوص بندر

در این مراسم مهرداد بذرباش وزیر راه و شهرسازی گفت: مبلغ قرارداد با هندی ها برای اپراتور بندر شهید بهشتی افزایش یافت، زیرا پیش از آن مبلغ قرارداد سرمایه گذاری هندی ها 86 میلیون دلار بود که این رقم برای اپراتور بندر شهید بهشتی انجام شد. به 120 میلیون دلار رسید و با خط اعتباری 250 میلیون دلاری مجموع بودجه به 370 میلیون دلار رسید و امیدواریم این رقم افزایش یابد. این آغاز روابط بیشتر دو کشور است و امیدواریم با این توافق شاهد توسعه روابط ایران و هند باشیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: پیش از این در نشست سه جانبه ایران، هند و روسیه، طرح کلان راه ایران ارائه شد. ”

اعتماد کامل بین ایران و هند ایجاد شده است

وی با بیان اینکه از این توافق راضی هستیم و به هند اطمینان کامل داریم، گفت: هند را یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا می دانیم. توافق با هند یکی از برنامه های ایران است. همانطور که وزیر هند اعلام کرد این توافق سرآغاز توسعه مستمر تجارت و ارتباطات دو کشور تلقی می شود.

وی همچنین از راه اندازی کشتیرانی مشترک ایران و هند خبر داد و گفت: در کنار توسعه زیرساخت های کریدور در بخش های ریلی، جاده ای و بندری، توسعه ناوگان را نیز برای تسهیل در جابجایی کالا در دستور کار قرار داده ایم. بنابراین خط کشتیرانی برای خط کانتینری بین دو کشور در حال ایجاد است و پیشنهاد ایجاد خط کشتیرانی مشترک بین ایران و هند را داده ایم که به زودی رسمی می شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر عملیات ترانزیتی جنوب کشور از بندر شهید رجایی بندرعباس انجام می شود، گفت: البته قبل از این دهه خط کانتینری بین این بندر نیز وجود داشت. ایران، چین و هندوستان و در سال 1402 میزان ترانزیت در این خط بیش از 154 درصد افزایش یافته است. اما با توسعه بندر چابهار، این بندر به هاب ترانزیتی نیز تبدیل خواهد شد.

مسعود پل ماه دبیر انجمن کشتیرانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ در خصوص مزایای انعقاد قرارداد بندری ایران و هند با اشاره به مزایای بندر چابهار برای طرفین به ویژه هندوستان گفت: ، برای توسعه تجارت خارجی خود با کشورهای آسیای میانه و افغانستان به ویژه روسیه گفت: از سوی دیگر هند به دلیل روابط تجاری بالا و قابل توجه خود با آمریکا، قطعاً این نکته را از نظر دور نمی کند که تحت و تحت فشار آمریکا آنطور که باید و شایسته حضور فنی، مالی و اقتصادی در چابهار ظاهر نشده است.

وی تصریح کرد: برای گسترش فعالیت اقتصادی در بندر چابهار لازم است طرفین به ثبات و بازگشت سرمایه در آن منطقه اطمینان داشته باشند و قرار بود تا کنون قراردادهای 10 ساله بین ایران منعقد شود. و هند دو بار که متأسفانه طرف هندی انجام داد و در مرحله امضای قرارداد که در نهایت در ماه جاری اتفاق افتاد، هند موظف به تامین تجهیزات بندر چابهار خواهد شد و بر این اساس سرمایه گذاری 220 میلیون دلاری در بندر چابهار انجام خواهد شد. تاثیرات مثبت بر جنبه فنی خدمات بندری، باید به Business Services بروید.

انتظارات بخش خصوصی توسعه کمی و کیفی بندر چابهار است

دبیر انجمن کشتیرانی گفت: طرف هندی در پاسخ به این سرمایه گذاری از پیمانکار درجه دو استفاده می کند که قطعا ایرانی خواهد بود و منطقه محروم تاثیر مثبتی در معیشت ساکنان منطقه خواهد داشت.

پل مه گفت: در سال 1402 رکود کانتینری در بندر چابهار نسبت به سال 1401 بیش از 3.5 برابر شد و در حال حاضر مسیر مستقیم از ایران به هند و از ایران به چین و بالعکس در بندر چابهار داریم. حضور شرکت های کشتیرانی نشان دهنده اهمیت لجستیکی این بندر خواهد بود.

آغاز فصل جدیدی در روابط ایران و هند در چابهار

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با توجه به مزایای انعقاد تفاهم نامه بین ایران و هند اعلام کرد: این قرارداد سرمایه گذاری آغاز یک فصل همکاری بسیار ارزشمند به منظور تامین اعتبار از سوی دولت هند به وزارت کشور خواهد بود. راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران. این مثال برای اجرای واقعی کار با کشورهای همسایه به ویژه هند بسیار مهم است.

لازم به ذکر است هند از طریق قرارداد بندر چابهار امکان توسعه سرمایه گذاری در سواحل جنوب شرقی کشور و حمل کالاهای صادراتی خود را از طریق این بندر به ایران، افغانستان و آسیای میانه فراهم می کند.

افزایش قابل توجه بهره وری ظرفیت حمل و نقل دریایی در دریای عمان، حذف بسیاری از کشتی های تجاری از ورود به خلیج فارس و قرار دادن ایران در مسیر ترانزیتی از هند به آسیای مرکزی و اهداف بلندمدت توسعه آن. از جمله مناطق کم اقبال ایران، از جمله اینکه اهدافی وجود دارد که علاوه بر دستیابی به توافق بلندمدت چابهار برای کشور امکان پذیر است. منافعی که با تلاش ویژه دولت سیزدهم برای تقویت الزامات سیاسی و اقتصادی این همکاری حاصل شد. جذب سرمایه های هندی در این برنامه توسعه باعث می شود بندر چابهار ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه حجم زیادی را داشته باشد و در نهایت همه اینها حاصل اجرای توافقنامه خواهد بود که امید است با تلاش دولت. تمرکز بر استفاده کامل از ظرفیت روابط منطقه ای محقق

خبرنگار: کبری عزیزم

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

۶ دستور وزیر صمت؛ از توسعه اکتشافات تا سرمایه گذاری در میادین گازی

وزیر صنعت، معدن و تجارت، سرمایه‌گذاری در میادین گازی توسط شرکت‌ها، تربیت مدیران متخصص، ساخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *