بزرگراه شیراز – اصفهان در آستانه افتتاح
ای بی اس نیوز/پرس احداث جاده شیراز – اصفهان توسط آزاد یکی از پروژه های ملی است که انتظار می رود در سفر آتی رئیس جمهور به استان فارس افتتاح شود.
بزرگراه ها یکی از شاخص های رشد اقتصادی محسوب می شوند، زیرا با ویژگی های خود در مقایسه با سایر جاده ها منجر به افزایش اشتغال، کوتاه شدن مسیر، افزایش سرعت حرکت وسایل نقلیه، کاهش ترافیک، استهلاک خودروها می شوند. ، و غیره. کارشناسان معتقدند هر زمان که ساخت بزرگراه ها و تکمیل زیرساخت های حمل و نقل در یک کشور افزایش یابد، آن کشور با سرعت بیشتری در مسیر توسعه و رشد اقتصادی پیش می رود.
استان فارس به دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک خود از دیرباز یکی از کریدورهای مهم مواصلاتی کشورمان محسوب می شود و این استان پهناور را می توان پنجره ارتباط شمال و جنوب و شرق و غرب کشور دانست.
«آزاد راه شیراز- اصفهان» پروژه ای است که در اوایل دهه 90 در استان های فارس و اصفهان در هفت فاز با مشارکت وزارت دفاع و وزارت راه و شهرسازی راه اندازی شد. اما با توجه به نیاز فارس به باز بودن راه تا قطعه هشتم این نیز به این طرح اضافه شد.
کمبود منابع مالی را می توان دلیل اصلی تاخیر در اجرای این طرح 11 ساله دانست که هر ساله به تیتر اصلی رسانه ها و محتوای مصاحبه های مطبوعاتی مسئولان، سران و مسئولان مجلس تبدیل شده بود. با آمدن دولت ها، اما با ورود دولت سیزدهم و سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان فارس در سال 1400 و نظارت شبانه روزی، عزم جدی و همدلی مسئولان ارشد استان برای تکمیل از این بزرگراه، اکنون این بزرگراه در سفر دوم رئیس جمهور در آستانه افتتاح است که سندی افتخار آمیز در راستای شعار «دولت قدرتمند مردمی ایران» و شکستن قفل معلولیت است.
مسیر فعلی شیراز به اصفهان 485 کیلومتر و زمان سفر تقریباً 6 ساعت است. با افتتاح بزرگراه شیراز – اصفهان، طول مسیر 130 کیلومتر کاهش می یابد و تقریباً 2 ساعت از زمان سفر کاسته می شود.
به گفته کارشناسان ساخت این بزرگراه، این کاهش مسافت سالانه 136 میلیون لیتر از مصرف سوخت را کاهش می دهد و 277 میلیارد تومان از خسارت ها و هزینه های تصادفات جاده ای و استهلاک خودروهای عبوری در سال اول بهره برداری را کاهش می دهد. همچنین بر اساس بررسی های اولیه طرح کاهش برآوردی 550 کشته و مجروح در سال محقق شده است که در سال اول بهره برداری تقریباً هزار میلیارد تومان در اقتصاد کشور صرفه جویی می شود.
امیرحسین جمشیدی مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل جاده ای استانداری فارس وی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز در خصوص آخرین وضعیت این بزرگراه، گفت: بزرگراه شیراز – اصفهان یکی از آرزوهای دیرینه مردم استان فارس است که مهم ترین ویژگی آن کاهش دو ساعته است. در ترافیک. زمان سفر بین دو کلانشهر شیراز و اصفهان که 130 کیلومتر کوتاهتر از مسیر است قدیمی است.
وی با اشاره به افتتاح قطعات 1 تا 6 آزاد راه در سفر مهرماه رئیس جمهور و هیئت دولت به استان فارس، گفت: این شش قطعه با رعایت کامل قوانین ایمنی و همچنین پایان تردد به طول 211 کیلومتر است. در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان راه ها و مسیرهای دسترسی با استانداردهای لازم افتتاح می شود. ضمناً به لطف تست های انجام شده، بیش از 85 درصد پوشش اینترنتی و مخابراتی در طول مسیر خواهیم داشت.
جمشیدی با بیان اینکه مراکز خدماتی این جاده توسط بخش خصوصی ایجاد و افتتاح می شود، افزود: 5 مجتمع خدمات اجتماعی در کل مسیر بزرگراه پیش بینی و مستقر شده است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام می شود، اما بخش خصوصی تا ترافیک ادامه خواهد داد اگر بزرگراه نباشد، شاید به دلیل نبود منفعت اقتصادی سرمایه گذاری نکنند، بنابراین با پیگیری های انجام شده مجتمع خدمات اجتماعی ساخته شده است و تا پایان راه به ارائه خدمات می پردازد. بزرگراه بازگشایی می شود و مرکز دیگری نیز با 60 درصد در حال انجام است.
جمشیدی صرفه جویی بیش از 135 میلیون لیتر سوخت را از دیگر مزیت های بزرگراه شیراز – اصفهان برشمرد و افزود: 2 کلانتری مستقر در این بزرگراه 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند بنابراین شاهد حضور پلیس خواهیم بود. در تمام بخش ها
مدیرکل دفتر فنی امور عمرانی و حمل و نقل جاده ای استانداری فارس با ابراز نگرانی و انتقاد برخی شهروندان از عجله برای افتتاح 6 قطعه بزرگراه شیراز – اصفهان بدون تکمیل قطعه 7 آزادراه، اظهار داشت: مدیریت ارشد این محور در حال انجام است. استان و کشور عجله ای برای افتتاح بزرگراه ندارند. آزاد بزرگراه شیراز-اصفهان را ندارد اما با استفاده از بیش از 20 هزار میلیارد تومان هزینه در سریع ترین زمان ممکن در این بزرگراه، صرفه جویی 10 لیتری سوخت آب برای خودروهای تردد در بزرگراه، بهبود اقتصاد گردشگری از طریق اتصال شهرها و کاهش. فاصله بین شهرها به منظور کاهش تصادفات و تلفات انسانی، افتتاح فاز اول آزاد جاده شیراز – اصفهان انجام می شود.
وی در خصوص آخرین وضعیت قطعه 7 این بزرگراه گفت: فاز دوم بزرگراه شیراز – اصفهان قطعه 7 است که تنگ خیاره و شیراز – سپیدان را به هم متصل می کند اما با توجه به اجرای پروژه دوربرگردان گویم توسط شهرداری شیراز. و انتقال کلیه ترددهای آزاد جاده به محور شیراز – سپیدان به دلیل قطعه 7، مقرر شد قطعه هفتم فعلاً افتتاح نشود، بنابراین امیدواریم شاهد بازگشایی کلیه محورهای شیراز – اصفهان باشیم. بزرگراه تا پایان امسال یا اوایل سال آینده.
جمشیدی با بیان اینکه پروژه بهسازی و 2 بانده شدن محور تنگ خیاره – لپویی توسط راه و شهرسازی پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه قسمت زیادی از ترافیک بعد از تنگ خیاره به جای لپویی هدایت می شود. به کاربران جاده قدیم شیراز – اصفهان. بنابراین به افراد ساکن در شرق و جنوب شرقی پیشنهاد می کنیم این مسیر را طی کنند.
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل جاده ای استانداری فارس ادامه داد: با پیگیری های انجام شده عملیات اجرایی مسیر جنوبی زیرگذر گویم در آذرماه به اتمام می رسد و یک به نرمی دویدن. تردد در زیرگذر گویم و همچنین شهروندانی که از غرب شیراز قصد ورود به آزاد را دارند. می توانند از صدرا سیتی قبل از دوکوهک وارد فاز دوم شهر صدرا شوند و از میدان فرهنگ صدرا از محور معروف به کنارگذر گویم وارد بزرگراه شوند. شهری در کشوری معروف به شورا.
*پاسخ به شبهات عبور این بزرگراه از کنار خطوط لوله گاز
وی در پی شایعات منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر احداث جاده جنب خط لوله گاز و رعایت نکردن تدابیر امنیتی، اعلام کرد: گزینه ای در محور تنگ خیاره به لپوی برای دسترسی به جاده قدیم به جاده جدید با استفاده از محور با عبور خط لوله گاز، در بررسی شد که این گزینه پس از بررسی منطقه 5 انتقال گاز و عرض کم محور حذف شد.
جمشیدی با بیان اینکه محیط زیست یکی از معیارهای مهم پروژه های عمرانی توجه به مسائل فنی قبل از شروع کار است، افزود: بزرگراه شیراز – اصفهان یکی از زیباترین بزرگراه های کشور است و دارای انواع پوشش گیاهی در چهار فصل است. . لذا قبل از شروع عملیات ساختمانی مجوزهای لازم از سازمان حفاظت محیط زیست اخذ گردید.
مدیرکل دفتر فنی امور عمرانی و حمل و نقل جاده ای استانداری فارس با تاکید بر اینکه از ظرفیت بنگاه های اقتصادی و بخش خصوصی در محورهای جاده ای استان به ویژه بزرگراه شیراز – اصفهان استفاده می شود، تاکید کرد: نمی کنیم. هر بزرگراهی در کشور وجود دارد که کاملاً روشن باشد. از این رو چندین نقطه مهم بزرگراه شیراز – اصفهان از جمله نقاط حادثه خیز، تونل ها و … برای تامین روشنایی پیش بینی و اجرا شده است. افتتاح کل پروژه و در فصل زمستان که مه پدیدار می شود بقیه روشنایی ها نصب می شود.
وی در خصوص مکان یابی و احداث تونل ها در بزرگراه گفت: برخی از تونل ها شکل گالری دارند به این معنی که سازه تونل در نقاطی اجرا می شود که احتمال ریزش کوه در دو طرف جاده وجود دارد.
محمد بزرگزاده مدیر پروژه های راهداری استان فارس وی همچنین در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، در تشریح مشخصات قطعه هشتم جاده آزاد شیراز – اصفهان گفت: قطعه هشتم به طول 20 کیلومتر از سه راهی قلات شروع و به حسینی الهاشمی، 12 ختم می شود. کیلومتر این مسیر توسط وزارت راه و شهرسازی و 8 کیلومتر توسط شهرداری شیراز انجام می شود.
وی با بیان اینکه قطعه هشتم بزرگراه شیراز – اصفهان در حال انجام مراحل حفاری قانونی است، افزود: تمام قطعات بزرگراه به مرور زمان تکمیل می شود و در محل های مورد نیاز نیوجرسی نیز امکانات ایمنی نصب شده است.
بزرگ زاده در خصوص امتداد بزرگراه شیراز – اصفهان به استان بوشهر گفت: بزرگراه های کشور به صورت مشارکتی ساخته می شود یعنی شریک پس از اعلام آمادگی با وزارت راه و شهرسازی تفاهم نامه منعقد می کند. و پس از تصویب شورای دولت عملیات اجرایی آغاز خواهد شد. در خصوص بزرگراه شیراز – بوشهر بعد از قطعه هشتم بزرگراه شیراز – اصفهان هیچ مشارکتی اعلام تمایل نکرده است اما اداره سرمایه گذاری استان پیگیر ورود بخش خصوصی یا دولتی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، قطعات 1 تا 6 این بزرگراه در سفر بعدی رئیس جمهور به مسافت 211 کیلومتر و قطعه 7 به طول 13 کیلومتر که در حال ساخت است، تنها در افتتاحیه بزرگراه افتتاح می شود. زیرگذر گویم. همچنین فاصله هر اتاق 30 کیلومتر است.
انتهای پیام