بزرگترین کارخانه آب شیرین کن دریایی در سیستان و بلوچستان افتتاح شد
28 پروژه آب و برق به ارزش 20 هزار میلیارد تومان امروز در سفر وزیر نیرو به استان سیستان و بلوچستان به طور رسمی افتتاح شد.
گزارش خبرگزاری صداوسیماامروز پنجشنبه 26 خرداد 1403 بزرگترین کارخانه آب شیرین کن دریایی تهیه شده برای سیستان و بلوچستان با اعتباری بالغ بر 5 هزار و 500 میلیارد تومان با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در راستای توسعه پایدار افتتاح شد. تامین آب آشامیدنی جمعیت سیستان و زاهدان.
ظرفیت این آب شیرین کن دریایی 100 هزار متر مکعب در روز است که از 73 حلقه چاه، 95 کیلومتر خط انتقال آب و 110 کیلومتر خطوط برق تامین می شود.
از دیگر پروژه های هیدرولیکی راه اندازی شده می توان به برداشت آب از مخزن «شهرکور» با اعتباری بالغ بر 2800 میلیارد تومان برای مصارف کشاورزی، آبرسانی به 40 روستای پایین دست سد کهیر، تامین آب به شهرهیدوچ از سد ماشکید علیا و احداث حدود 20 کیلومتر خط لوله. لوله آبرسانی به آب شیرین کن هامون هیرمند به سمت منطقه سیستان بود.
همچنین چهار پروژه طرح آبرسانی زاهدان و سیستان از سه راه دشتک به منظور رفع مشکل تامین آب شرب این مناطق، تامین آب و کاهش تنش آبی 75 روستای 33 هزار نفری جمعیت انجام شد. در قالب مجتمع آبرسانی و تصفیه خانه جهاد 315 روستای تلنگ، پلان و پیرسهراب. ایستگاه پمپاژ شماره B فاضلاب شهر چابهار و توسعه شبکه فاضلاب با پوشش جمعیت 22 هزار و 500 نفر، ایستگاه پمپاژ شماره D شهر کنارک. توسعه شبکه فاضلاب و فاضلاب با پوشش 5000 نفر به بهره برداری رسید.
علاوه بر افتتاح پروژه های آب، در حوزه برق، 15 پروژه از جمله برقی سازی و توسعه شبکه برق روستایی به نفع 5492 خانوار، اصلاح و بهینه سازی و رفع افت ولتاژ و برقیسازی چاههای آب طرح جامع آبرسانی (چاههای سفرههای زیرزمینی شرق، بندان و دشتک) با اعتباری بالغ بر ۲۹۲ میلیارد تومان رسما افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
بر اساس این گزارش، نیروگاه بادی 50 مگاواتی مپنا معروف به میل نادر شامل 20 توربین بادی 2.5 مگاواتی با اعتباری بالغ بر 3850 میلیارد تومان و نیروگاه متوسط زاهدان (واحدهای گازی 1 تا 3 زاهدان) با ظرفیت 42 نیروگاه است. مگاوات و در مجموع 126 مگاوات تولید برق به بهره برداری رسید.