بزرگترین مرکز تولید توت فرنگی البرز در آستانه تعطیلی است!
ای بی اس نیوز/ البرز شهرستان گلخانهای مهستان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده توت فرنگی در البرز، با وجود مزیتهای تولیدی و زیرساختهای آبیاری، با بلاتکلیفی و کمبود دائمی آب مواجه است و در آستانه تعطیلی قرار دارد. اگر این شهر به دلیل کمبود منابع آبی تعطیل شود قطعا قیمت توت فرنگی افزایش می یابد.
کامبیز حکیمی گلخانهدار شهرک گلخانهای مهستان در گفتوگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: این شهرک بزرگترین شهرک گلخانهای هیدروپونیک تولید توت فرنگی است که متاسفانه با وجود رعایت زیرساختهای آبیاری، در تامین آب مورد نیاز خود با مشکل مواجه شده است.
وی افزود: پس از اتمام پروژه مسکن مهر، چاه آب این گلخانه برای تامین آب شرب مسکن مهر واگذار شد. پس از سال ها بی آبی، چاه دیگری حفر کردیم و هزینه های خود را پرداخت کردیم و راه حل های موجود را بررسی کردیم شهر جدید هشتگرد. اگرچه بر اساس رای دادگاه و دیوان عالی کشور موظف به تامین آب شهر گلخانه ای است، اما این اداره از انجام این مسئولیت خودداری کرده است، در حالی که شهر گلخانه ای بر روی نقشه تفصیلی شهر مشاهده شده و بخشی از معماری شهر محسوب می شود. شهرستان مهستان.
35 هکتار گلخانه لنگ و چاه آب!
عضوهیئت مدیره شرکت تعاونی گلخانه های مهستان ادامه داد: سه سال پیش این چاه را که در انتهای اتوبان است جاسازی کردیم و آماده راه اندازی بود و در جلساتی که با استاندار وقت داشتیم، مدیرعامل آب شرکت در زمان تامین استان و شهرستان چاه را از ما گرفتند و مقرر شد آب مورد نیاز دیوان عالی شهر را تامین کنیم. متأسفانه این کار یک سال به طول انجامید اما پس از تغییر مدیران و در نتیجه سازوکارها و سلیقه سایر سیستم های تحت مدیریت آنها تغییر کرد و این اقدام متوقف شد. متاسفانه شهرداری دو سال است که با کاهش شدید منابع آبیاری مواجه است. یعنی نه چاه را به ما پس می دهند و نه به آبادی می دهند. با توجه به این بلاتکلیفی ها و مشکلات آبیاری ممکن است این مجتمع تولیدی به زودی تعطیل شود.

وی با اشاره به لزوم تسریع در تامین آب این کمون خاطرنشان کرد: این کمون دارای 64 واحد گلخانه ای فعال و 35 هکتار سطح زیر کشت است که تناژ بالایی توت فرنگی در کشور و استان البرز تولید می کند.
او اضافه کرد: اگر این شهر به دلیل کمبود منابع آبی تعطیل شود قطعا قیمت توت فرنگی افزایش می یابد. به عبارت دیگر تولید این شهر به قدری مهم است که خروج آن تاثیر زیادی در بازار دارد.
وی مدت زمان تولید این محصول را از آبان ماه آغاز و در مرداد ماه سال بعد به پایان می رسد و گفت: علاوه بر تولید و اشتغال زایی و بازدهی و گردش مالی در بازار، مدرن ترین و جدیدترین سیستم کشت توت فرنگی در دنیا در این شهر واقع شده است و ما آن را اجرا کرده ایم و گواهی استاندارد محصول ارگانیک و سالم را داریم اما متاسفانه با همه این مزیت ها مکانیسم های تامین آب مورد نیاز فراهم نیست.
عضو هیئت مدیره اتحادیه توت فرنگی کاران البرز در مورد میزان آب مصرفی و مورد نیاز این شهرستان ادامه داد: از ابتدای فصل کاشت تا پایان فصل برداشت هر واحد گلخانه ای روزانه 10 تا 35 هزار لیتر آب نیاز دارد. ، و ما به سختی می توانیم آن آب را بدست آوریم.
او ادامه داد: بارها با متولیان امر مطرح کرده ام که اگر سفره آب این استان مشکل دارد و ضعف وجود دارد، گردش چند میلیارد تومانی تامین آب با تانکرها به کجا می رود؟ آب قاچاق از کجا می آید؟ اگر آب نباشد، تانکرها از کجا می آیند؟ بنابراین با قیمت گزافی به مصرف کننده می فروشند. با این شواهد اگر آب هست و چاه هست چرا برای شهرک گلخانه ای مهستان استفاده نمی شود؟
پای مافیای آب در میان است؟!
حکیمی ادامه داد: متاسفانه با این تفاسیر وقتی به اصل قضایا نگاه می کنیم اولین نتیجه ای که به ذهن می رسد این است که مافیای آب در شهر وجود دارد که اجازه لذت بردن از آب را به ما نمی دهد.
وی افزود: با سال ها تجربه فکر می کنم بزرگترین مشکل استان و ادارات مربوطه تغییر کاربری زمین های کشاورزی به ویلا و مسکونی است. امروزه به دلیل مقرون به صرفه نبودن محصولات کشاورزی سنتی و افزایش ارزش افزوده زمین، کشاورزان اقدام به تقسیم و فروش زمین خود می کنند. مالکان جدید به سرعت در حال ساخت ویلا، حفر چاه های عمیق و ساخت استخرهای تفریحی هستند.

وی با اشاره به حفر چاه های غیرمجاز گفت: تعداد بی شماری چاه های غیرمجاز در استان وجود دارد. متاسفانه این مشکل وجود دارد زیرا شهر گلخانه ای در چارچوب قوانین و مقررات عمل می کند و آب مورد نیاز خود را از راه های غیرقانونی تامین نمی کند. از طریق قرارداد با تانکرها.” آب تامین کرد. سیستم تانکر موقت است و ممکن است فردا استفاده نشود.
حکیمی در خصوص هزینه تامین آب از طریق سیستم تانکر گفت: هزینه هر تانکر 10 هزار لیتری یک میلیون و 800 هزار تومان است که روزانه سه تا چهار تانکر نیاز شهرستان دارد. این تانکرها همچنین آب را از چاه های منطقه یا هرکسی که کشاورزی و آب دارد تامین می کند، البته سیستم تانکر اطلاعاتی در مورد نحوه تامین آب ارائه نمی دهد.
وی ادامه داد: این شهرستان در تامین آب شیرین نیز مشکل دارد. با تنش شدید با اداره آب و فاضلاب شهر جدید هشتگرد موفق به آبرسانی شدیم. هر 10 روز یکبار آب را به عنوان آب شرب اهدا می کنند که چون نمی دانیم از کجا می آید، آب آشامیدنی کارکنان و آبی که برای کشت استفاده می شود با سیستم RO تصفیه می شود. اما آب آشامیدنی که هر 10 روز یکبار تامین می شود، مخازن شهر چقدر می تواند کافی باشد و از طرفی تا 10 روز دوام بیاورد. متأسفانه کارکنان به دلیل این مشکل دچار مشکلات گوارشی می شوند.
وی ادامه داد: روستا لوله کشی دارد اما آب ندارد. مشکل فقط آب آشامیدنی نیست. لوله کشی، مخازن و خطوط انتقال در اختیار شهرداری است، اما در آیین نامه و صورتجلسه جلسه ای که با شرکت آب و فاضلاب هشتگرد داشتیم، اداره آب و فاضلاب به آن رسیدگی می کند و زیر نظر اداره آب و فاضلاب نیست. مسئولیت تامین آب به شهر

این گلخانه دار و باغدار گفت: اگر کمبود آب را در نظر بگیریم اما این کمبود منجر به تعطیلی تمامی مزارع ایران نشده است، همچنان از آب دشت طالقان و قزوین برای تامین آب استان تهران استفاده می شود. ، اما اجازه حفر چاه برای مصارف کشاورزی برای او جبران شد. اگرچه کلنی گلخانه در بافت شهری ساخته شده بود و زمین کشاورزی وجود نداشت، اما چاهی برای آن حفر نشد.
حدود 700 میلیارد تومان هزینه راه اندازی مجدد یک شهر گلخانه ای است
وی در خصوص تلفات سرمایه و خسارت ناشی از تعطیلی این کلنی فعال افزود: این شهر با سرمایه اولیه حدود 55 تا 75 میلیون تومان برای هر واحد گلخانه ای سه هزار مترمربعی ساخته شد و اگر خواهان چنین شهری با گردش مالی سه تا چهار میلیارد تومانی با 1500 کارگر مستقیم و بیش از 2000 نفر باشد. کارگران غیرمستقیم شروع کنیم، برای هر واحد گلخانه ای حدود 10 میلیارد تومان و برای کل با تمام تجهیزات و دانش، 500 تا 700 میلیارد تومان سرمایه مورد نیاز است. تا زمانی که این سرمایه وجود دارد، فعال است، مولد است، اما به خاطر تامین آب فرو می ریزد و بسته می شود.
وی با تاکید بر توجه قابل تقدیر استاندار البرز و فرماندار ساوجبلگ برای رفع مشکلات این شهرستان افزود: برای تامین آب شهرستان نیازمند همکاری و اقدام جمعی سایر مدیران دستگاه های استانی است که متاسفانه کمکی نمی کند. تلویحاً طی جلساتی قرار شد که چاه برگردانده شود، اما اجازه آبگیری نداریم زیرا از سال 1348 دشت ساوج بلاگ به عنوان دشت ممنوعه در نظر گرفته شده است. در صورت ممنوعیت دشت باید به حفر چاه های غیرمجاز، ویلا و گردش مالی آب فروشی غیرمجاز نیز رسیدگی شود.

این عضو تعاونی مجتمع گلخانه ای شهرستان مهستان افزود: شهر گلخانه ای با مدیریت خاتمی با همکاری شرکت ساختمانی و وزارت مسکن برای تخصیص زمین ساخته و افتتاح شد. بانک کشاورزی برای تخصیص تسهیلات، جهاد کشاورزی با ارائه برنامه و سازمان برنامه و بودجه و مجریان کار نیز هستند که طی یک گزینش دقیق و بر اساس تجربه کاری، توانایی های اجرایی و دانش خود انتخاب شده اند و در حال حاضر نه تنها در تولید و اشتغال موفق هستند. زنان سرپرست خانوار، بلکه در بسیاری از مشاغل مرتبط از جمله فروش تجهیزات، کود، سموم دفع آفات، بسته بندی، در گردش مالی آن سهیم بوده و در تولید فعالیت می کنند.
وی افزود: طی چند روز گذشته بر اساس آخرین صورتجلسه تنظیم مقررات در جلسه استانداری، مقرر شد اداره آب و فاضلاب هشتگرد به مدت چهار ماه تا زمان تامین آب مورد نیاز شهر را تامین کند. زیرساخت های آب، با تامین مالی ژنراتور و لوله های لازم در کنار ما.” البته این صورتجلسه چهار ماهه همچنان موقت است و اشتغال پایدار در این شهر گلخانه ای در گرو جریان مداوم آب است.

انتهای پیام