وی گفت: در تمام نمایشگاه های عراق غرفه های جمهوری اسلامی ایران را می بینیم و در عراق نیز نمایشگاه های خصوصی خواهیم داشت. سعی می کنیم با برپایی نمایشگاه هایی در عراق، محصولات ایرانی را عرضه کنیم.
وی با اشاره به تعرفههای ایران و عراق و بسته شدن مرزها، گفت: بسته شدن مرزها، محدودیتهای صادراتی، احیای اندازهگیری کالا در ایران، مشکل تعامل بین تجار ایرانی و عراقی، ترانزیت و حملونقل خواستار رفع این موانع شده است. .
به گفته این مقام مسئول، رویکرد این همایش تخصصیتر، محدودتر و تخصصیتر است و تلاش میکنیم به این موضوع بپردازیم و بیشتر به مناطق جنوبی عراق بپردازیم. تلاش می کنیم در این کنفرانس به استان های دیگر عراق نیز بپردازیم.
وی خواستار بستن مرزهای بسته بین تجار و بازرگانان ایرانی و عراقی برای افزایش مبادلات تجاری دو کشور شد.
وی تصریح کرد: تلاش دولت برای تسهیل ارتباط ریلی ایران و عراق است. پایانه های مرزی چزابه و شلمچه باید به صورت یک مدیریت مدیریت شوند.
جعفر عباس الوائلی رئیس اتاق بازرگانی بصره با بیان اینکه در حوزه صادرات و تجارت ایران و عراق باید به رویکردهای نوین توجه شود، گفت: به شناخت کیفیت و پتانسیل محصولات اشاره کرد. توسط تجار دو کشور، حمایت از بازارهای عراق، تشکیل پروژههای مشترک بین تجار دو کشور، ایجاد فرصتهای جدید برای تبادل محصولات بین ایران و عراق.
وی در سخنانی درباره مشکلات، موانع و راهکارهای ارتباط بیشتر دو کشور گفت: ایران در دهه های گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است.
لازم به ذکر است کنفرانس فرصت ها و راهکارهای توسعه صادرات به استان های جنوبی عراق با حضور مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران و مسئولان بخش دولتی و خصوصی و جمعی از بازرگانان برگزار شد. در تالار خلیج فارس سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.
absnews
عابدی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره، یکی از دلایل عدم افزایش مبادلات کالا بین دو کشور را عدم آگاهی تجار عراقی از ایران و محصولات ایرانی در مقابل توانمندی های محصولات ایرانی دانست. . .، گاز، تجهیزات کشاورزی و لوازم خانگی، افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور وجود خواهد داشت.
فتوحی معاون اقتصادی استاندار نیز خواستار برگزاری چنین همایش هایی در استان خوزستان شد و گفت: برگزاری این همایش ها می تواند گامی موثر برای رفع موانع و مشکلات بین دو کشور باشد.
ربیحاوی، مشاور بازرگانی ایران و عراق در مورد فرصت های توسعه صادرات به عراق صحبت کرد و اطلاعاتی در مورد استان های بصره، میسان و ذی قار ارائه کرد.
مدیرکل دفتر عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ادامه داد: ضرورت دستیابی به اهداف تجاری به ارتقای تجارت بازمی گردد. بخش خصوصی هر دو کشور نیز می توانند با برپایی نمایشگاه هایی در این زمینه کمک کنند.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، فرزاد پیلتن در این همایش با بیان اینکه یکی از مهم ترین نیازها و بسترهای لازم برای دستیابی به اهداف دو کشور ایجاد زیرساخت تجاری است، اظهار داشت: نیازمندیم. زیرساخت های بانکی و صنعتی برای تحقق آن فراهم شود.
پیلتن گفت: «خوشبختانه این شرایط در بسیاری از زمینه ها محقق شده است.» استان خوزستان به تقویت مناسب کمک کرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز