چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

برگزاری رویداد فناوری های نوین کشاورزی با محوریت صنایع غذایی و بیوتکنولوژی

وی گفت: از میان فناوری های تولید شده در پژوهشگاه حدود 10 فناوری به معنای واقعی کلمه تجاری سازی شده و وارد عرصه کشاورزی شده است. برای رفع این مشکل اقدامات مختلفی از سوی پژوهشکده اندیشیده شده است که یکی از آنها برگزاری رویدادهای فناوری نوین کشاورزی (NAT) است.

وی گفت: رویداد دوم با محوریت بیوتکنولوژی میکروبی کشاورزی و بیولوژیک مانند کودهای آلی و آفت کش ها و بیوتکنولوژی صنایع غذایی مانند پروبیوتیک ها و آنزیم ها و افزودنی های صنایع غذایی که گردش مالی بسیار بالایی دارند و علاوه بر موضوع رویداد اول برگزار شد. کشاورزی هوشمند و دقیق نیز مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت، وی گفت: مجموع گردش مالی بیوتکنولوژی در جهان حدود 550 میلیارد دلار برآورد شده است که از این میزان سهم بیوتکنولوژی کشاورزی حدود 60 میلیارد دلار است. البته پیش بینی می شود تا سال 2027 درآمد جهانی بیوتکنولوژی به 900 میلیارد دلار افزایش یابد و از این رو سهم بیوتکنولوژی کشاورزی به 100 میلیارد دلار افزایش یابد.

وی با اشاره به هدف وزارت جهاد کشاورزی برای بالا بردن این شاخص به بالای 12 درصد، تاکید کرد: رسیدن به این هدف مستلزم اقدامات مختلفی است که عمده آن باید توسط دولت انجام شود. خوشبختانه در قوانین و مقررات جدید شاهد رویکردهای فکری و حمایتی بیشتری برای انتقال نتایج پژوهشی و دانش فنی به بخش خصوصی هستیم. خوشبختانه موسسات تحقیقاتی روز به روز از تمرکز صرف بر افزایش بازده تحقیقاتی خود به افزایش کارایی در حال حرکت هستند.

در ادامه دکتر پژمان آزادی معاون فناوری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به ایراد سخنرانی با مروری بر تاریخچه و ساختار این پژوهشکده، اهداف و برنامه های دومین رویداد فناوری های نوین کشاورزی را بیان کرد. به زودی برگزار شد

وی با اشاره به برگزاری دومین رویداد فناوری های نوین کشاورزی در آینده نزدیک گفت: مسیری که در برگزاری این رویداد طی می کنیم بسیار فراتر از یک رویداد یک روزه است و آن را به شبکه سازی در این حوزه تبدیل می کند. این رویداد و هدف اصلی آن فراهم کردن بستری برای تعامل است.کلیه سازمان ها، پژوهشکده ها، انجمن ها و واحدهای خصوصی و سایر فعالان این حوزه قادر به تحقق اهداف خود هستند.

دومین رویداد از مجموعه رویدادهای فناوری های نوین کشاورزی (NAT) با تمرکز بر بیوتکنولوژی مواد غذایی و صنعت میکروبی کشاورزی به زودی برگزار می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر صالحی جوزانی رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در نشست هماهنگی دومین رویداد فناوری های نوین کشاورزی (NAT) که با هدف معرفی و جلب مشارکت معاونان اجرایی وزارت جهاد کشاورزی، نهادها برگزار می شود. ، موسسات تحقیقاتی، ستادهای فناور، انجمن ها و اتحادیه ها در برپایی دومین رویداد فناوری های کشاورزی نوین کشاورزی در این مرکز تحقیقاتی با حضور نمایندگان این مراکز برگزار شد، وی گفت: یکی از مشکلات مهم در حوزه تحقیقات کشاورزی مشکلات تجاری‌سازی فناوری‌هایی است که به دلایل مختلف ایجاد می‌شود و گاهی این نتایج در قالب مقاله یا گزارش پروژه‌های تحقیقاتی به کتابخانه‌ها راه پیدا می‌کند. البته خوشبختانه در سال های اخیر به دلیل توجه روزافزون به تجاری سازی فناوری، بنگاه های دانش بنیان، هسته های فناوری و … ضریب انتقال دانش در بخش کشاورزی از حدود دو تا سه درصد به 6 تا 7 افزایش یافته است. درصد، یعنی تقریباً از 100 دستاورد پژوهشی، هفت دستاورد در قالب محصولات فناورانه، دانش فنی یا اکتشافات قابل بهره برداری وارد حوزه کشاورزی می شود.

معاون فناوری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: یکی از برنامه های مهم این رویداد راه اندازی یک طرح استارت آپی در دو حوزه بیوتکنولوژی میکروبی و بیوتکنولوژی گیاهی است.صنایع غذایی که فراخوان می دهد. ایده‌ها و طرح‌هایی قبل از رویداد تدوین می‌شود و فرآیند داوری و انتخاب طرح‌ها برای جذب سرمایه‌گذار پس از روز برگزاری آغاز می‌شود.

معاون فناوری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه این پژوهشکده حرکت به سمت اثربخشی طرح های تحقیقاتی را در دستور کار قرار داده و شاخص هایی مانند تعداد طرح ها و مقالات تحقیقاتی را ملاک قرار نمی دهد، افزود: خوشبختانه دستاوردهای فناورانه این پژوهشکده که در 20 سال گذشته تجاری سازی شده است، سالانه بیش از 200 میلیون دلار بازده داشته و در 200 هزار هکتار از مزارع سراسر کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

صالحی خاطرنشان کرد: 20 پژوهشکده زیرمجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با قدمت گاه چند دهه در مجموع تا سال گذشته حدود 700 دستاورد فناوری داشته اند که حداقل 200 تا 300 پژوهشکده از فناوری های بسیار کارآمد هستند که از جمله آنها می توان به مشارکت اشاره کرد. از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی این تقریبا جوانترین مرکز تحقیقات کشاورزی است، حدود 75 فناوری دارد.

دکتر صالحی جوزانی گفت: شاید رویدادهای فناوری و نوآوری زیادی در کشور رخ دهد، اما همانطور که نتایج چشمگیر برگزاری اولین رویداد فناوری های نوین کشاورزی در مرداد ماه سال جاری نشان می دهد، این رویداد کاملا هدفمند و با هدف فناوری است. نیازسنجی تجاری سازی فناوری های موجود و در نهایت بیوتکنولوژی کشاورزی در بخش کشاورزی موثر است. اگرچه ظاهرا این رویداد در یک روز برگزار می‌شود، اما در واقع فرآیند نیازسنجی فناوری ماه‌هاست که توسط معاونت‌های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی، بنگاه‌های خصوصی و مجتمع‌های کشاورزی و صنعتی انجام می‌شود. با تشکیل جلسات B2B بین صاحبان فناوری و متقاضیان، این نیازها را برآورده کنید، که در نهایت منجر به توافق نامه های همکاری و تفاهم نامه هایی می شود که به طور رسمی در روز رویداد امضا می شود.

معاون فناوری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی هم افزایی ظرفیت ها و کارایی رویداد فناوری های نوین کشاورزی را منوط به مشارکت همه فعالان این حوزه در این رویداد دانست و گفت: از همه سازمان ها، دستگاه ها و دستگاه ها دعوت می کنم. استفاده کنندگان در حوزه بیوتکنولوژی میکروبی و صنایع غذایی نیازهای فناورانه خود را که لازم می دانند برای موسسات تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان در جهت ارائه آن ها و یا معرفی توانمندی ها، پشتیبانی و تسهیلات مالی قابل ارائه در اختیار پژوهشگران قرار دهند، اعلام کنند. این زمینه. زمینه، کمک به سازماندهی رویداد. موسسات تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان نیز می توانند توانایی ها و فناوری های خود را برای نمایش در این رویداد و نمایشگاه موازی آن تبلیغ کنند. از تمامی فعالان این حوزه دعوت می شود ضمن کمک به اطلاع رسانی بیشتر رویداد، از ظرفیت های نمایشگاه، پنل های تخصصی و کتاب رویداد برای ارائه ظرفیت ها، چالش ها و فرصت های خود در این حوزه استفاده کنند.

دکتر آزادی با اشاره به اینکه در سند ستاد توسعه بیوتکنولوژی بر دستیابی به سه درصد بازار جهانی زیست فناوری تاکید شده است که در عمل تا رسیدن به آن فاصله داریم، اظهار داشت: وابستگی زیاد به واردات، سرمایه گذاری کم در تحقیقات کشاورزی به ویژه فناوری های نوین، ضریب نفوذ پایین، بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور. هدف اصلی ما از برگزاری رویدادهای جدید در زمینه فناوری های کشاورزی، تشکیل و تکمیل زنجیره های ارزش کشاورزی با توسعه، ارتقا و هم افزایی ظرفیت ها و ظرفیت های موجود در این زمینه است.

وی خاطرنشان کرد: در روز برگزاری، متسابقان و صاحبان فناوری با شناخت خوب یکدیگر وارد مراسم می شوند و شرایط برای تشکیل شبکه ای از فعالان حوزه تخصصی مرتبط با رویداد و البته در در روز برگزاری، طی پنل های تخصصی مشکلات و موانع موجود در ارتباط فعالان بخش های مختلف، برنامه ریزی و بررسی می شود.

آزادی در پایان بر اهمیت پروژه استارتاپی رویداد تاکید کرد و از فعالان این حوزه برای نمایش تیم های استارتاپی، شرکت در داوری و ارزیابی پروژه ها و راهنمایی و حمایت از تیم های منتخب دعوت کرد.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: در اولین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی که با محوریت تولید بذر و کشت بافت گیاهی برگزار شد، 60 شرکت خصوصی در شبکه رویداد سازماندهی شد و 10 قرارداد انتقال فناوری و دو همکاری تفاهم نامه هایی بین پژوهشکده و فعالان بخش خصوصی به امضا رسید.

انتهای پیام

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، در ادامه این نشست، نقطه نظرات و پیشنهادات نمایندگان موسسات و مراکز تحقیقاتی، معاونان مدیریت، انجمن ها و سازمان ها در خصوص بهترین عملکرد این رویداد و مشارکت آنها در رویداد مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفته است. مقرر شد دومین رویداد نیز در آینده نزدیک با مشارکت همه جانبه مجموعه های مذکور برگزار شود.

به گفته دکتر صالحی، یکی از تفاهم نامه های همکاری که در این رویداد منعقد شد، تفاهمنامه هشت جانبه تولید بذر اولیه سالم از انواع مختلف گیاهان باغی و زینتی بود که می تواند زنجیره تولید گیاهان سالم را در کشور تشکیل دهد. اولین بار.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *