محققان کره جنوبی با موفقیت سلول های گوشت گاو را در دانه های برنج رشد دادند. آنها “برنج گوشتی” را گامی بزرگ به سوی یک منبع پروتئینی پایدار، ارزان و سازگار با محیط زیست می دانند که می تواند جایگزین دام های امروزی شود.
جینکی هونگ از دانشگاه یانسی در سئول می گوید برنج گوشتی آنها اولین در نوع خود است. آنها یافته های خود را در مجله Matter منتشر کردند. آنها از دانه های برنج به عنوان پایه ای برای رشد ماهیچه های حیوانی و سلول های چربی استفاده می کنند.
برای تهیه برنج گوشت، محققان ابتدا دانه های برنج را با آنزیم ها خیس می کنند تا محیطی ایده آل برای رشد سلولی ایجاد کنند. سلولهای گاو که برای رشد در برنج کشت شدهاند، سپس به دانههای برنج وارد میشوند. محصول نهایی دانه های برنج صورتی است.
برنج گوشتی نسبت به سایر گوشت های صنعتی
دانشمندان کره ای اولین کسانی نیستند که روی محصولات گوشتی آزمایشگاهی کار می کنند. به عنوان مثال، در سنگاپور، مرغ و مارماهی پرورشی بر پایه سویا در بازارها به فروش می رسد.
اما هونگ می گوید مزیت برنج نسبت به سویا و سایر آجیل ها این است که افراد کمتری به برنج حساسیت دارند. او می گوید که اگر محصول آنها با موفقیت به محصولات غذایی تبدیل شود، منبع خوبی از پروتئین در مکان هایی است که امکان پرورش دام وجود ندارد.
این برنج 8 درصد پروتئین بیشتر و 7 درصد چربی بیشتری نسبت به برنج معمولی دارد. 18 درصد از پروتئین این محصول را پروتئین حیوانی تشکیل می دهد که آن را به منبعی غنی از اسیدهای آمینه ضروری تبدیل می کند.
قیمت هر کیلوگرم این محصول 2 دلار است و ردپای کربن آن بسیار کمتر از محصولات گوشتی سنتی است.
چالش اصلی این برنج این است که بتواند با طعم و بافت گوشت و برنج واقعی رقابت کند. هونگ میگوید طعم این محصول شبیه به گوشت و پروتئینهای گیاهی است. همچنین کمی کره دارد و کمی خشک است. افرادی که طعم این محصول را چشیده اند از آن راضی هستند، اما می گویند هنوز نمی تواند با طعم و بافت گوشت واقعی رقابت کند.
منبع خبر: https://digiato.com/interdisciplinary/south-korea-scientists-beef-rice-future-source-of-protein