برنامه هفتم توسعه که دیروز کلیات آن را تصویب کردند، تفصیل شده و در جلسات پی در پی صبح و عصر مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سرانجام و با گذشت حدود سه ماه از ارائه لایحه برنامه هفتم توسعه از سوی رئیس جمهور به مجلس، روز گذشته این برنامه در دستور کار مجلس قرار گرفت و در نهایت با اعلام موافقان و مخالفان، کلیات آن به تصویب رسید. با 131 رای موافق، 81 رای مخالف و 5 رای ممتنع به تصویب رسید و بررسی تفصیلی این لایحه آغاز شد.
داوود منظور – رئیس سازمان برنامه و بودجه – رفع نارضایتی ها و انجام اصلاحات ساختاری به ویژه در نظام مالیاتی و بودجه، توجه به صندوق های بازنشستگی و منابع آب و انرژی، تقویت نقش محرک های اقتصادی، اقتصاد دریامحور و فرهنگی. و توسعه اجتماعی با تاکید بر نقش رسانه ها. خانواده، گردشگری، میراث فرهنگی و نظام آموزشی، سیاست خارجی و نظام قضایی محورهای اصلی لایحه برنامه هفتم توسعه هستند.
وی با انتقاد از اصلاحات و تغییرات صورت گرفته در لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس و کمیسیون تلفیق گفت: در آخرین جلسه تلفیق همزمان 121 ماده به این لایحه اضافه شد بدون اینکه امکان بررسی مشترک با دولت وجود داشته باشد. و بسیاری مفاد دیگر به این لایحه اضافه شد. مفادي به متن مصوبات قبلي كميته اضافه شده است. این تغییرات منجر به حذف 106 تصمیم، اصلاح 240 تصمیم، اصلاح 377 تصمیم و الحاق 991 تصمیم جدید به لایحه در چارچوب روند بازنگری پیشنویس قانون برنامه شد. این در حالی است که در مصوبات تلفیق بار مالی سنگینی در مصوبات الحاقی بر دوش دولت تحمیل شد که مغایر با اصلاح ساختار بودجه بوده و منجر به تشدید عدم تعادل بودجه و مغایر با ماده مذکور است. 75 قانون اساسی.
به گفته منظور، مجموع بدهی دولتهای مختلف به بانکها و کارآفرینان، سازمانهای تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی بالغ بر 3000 هزار میلیارد تومان است که دولت باید تا پایان برنامه هفتم توسعه آن را تسویه کند.
البته محمدباقر قالیباف – رئیس مجلس – در جلسه دیروز گفت که تدوین گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه برنامه هفتم باید دارای نقاط ضعف و قوت باشد. چون لایحه دولت نقاط قوت و ضعفی هم داشت. تا آنجا که من اطلاع دارم، کمیته ای وجود ندارد که من شخصاً چند ساعتی است که در خصوص برنامه هفتم ملاقات نکرده باشم.
به گفته وی، بر اساس دستور مقام معظم رهبری مبنی بر هماهنگی دو قوه و همانطور که رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز مشکلات را مطرح کرد، قطعاً اصلاحات لازم در مبادلات صورت گرفته انجام خواهد شد. بین سنا و کمیسیون تلفیق
سرانجام از عصر دیروز بررسی جزئیات برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و قرار است نمایندگان در دو نوبت مفاد و بندهای این برنامه را تصویب کنند. صبح امروز نمایندگان حدود ده بند از مواد سه و چهار این لایحه را به تصویب رساندند که با استفاده از آن می توان به دولت اجازه انعقاد قرارداد فروش و صادرات نفت و گاز با صندوق ملی توسعه را داد. بازنگری در نرخ سود بازرگانی واردات، مسئولیت وزارت صمت برای حمایت از شرکت های صادرکننده، سازوکار مجلس برای جلوگیری از کم اظهاری یا اضافه اظهاری در هنگام واردات یا صادرات کالا، با اصلاح روند دریافت حق بیمه از سازمان مالیاتی با شفاف سازی سازوکار رسیدگی به محکومیت ها و مصادره های قطعی. محاکم وظیفه سازمان ثبت اسناد را ایجاد سامانه دفاتر تجاری و … ذکر کرده اند.
حال باید دید برنامه هفتم توسعه تا چه اندازه تغییر می کند و آیا دولت این تغییرات را می پذیرد یا خیر؟
انتهای پیام