10:47 – 01 اوت 1403
محمد شفیع ملک زاده، عضو اتاق سندیکاهای کشاورزی گفت: نبود بانک اطلاعاتی و آمار دقیق از کمیت تولید، کیفیت تولید، میزان علاقه و تعداد کاربران یکی از مشکلات جدی بخش کشاورزی است.
به گفته وی، در شرایط کنونی مشکل اصلی کشور این است که بانک اطلاعاتی دقیقی برای بخش کشاورزی نداریم و همه اطلاعات بر اساس خوداظهاری جمع آوری می شود که نادرست است. به عنوان مثال، سامانه پهنه بندی که وزارت جهاد برای جمع آوری اطلاعات ایجاد کرده است، به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به ویژه مدیرعامل وزارت فناوری، خطای بیش از 70 درصد دارد، در حالی که تمامی سیاست ها در هر زمینه ای سطح و در هر جامعه ای باید بر اساس داده ها و اطلاعات باشد زیرا نمی توان بر اساس اطلاعات اشتباه برنامه ریزی کرد.
ملک زاده با بیان اینکه تنظیم بازار محصولات کشاورزی مستلزم اجرای مصوبه الگوی کشت و به دست آوردن آمار و اطلاعات دقیق است، افزود: اگر اطلاعات دقیقی از میزان تولید و مصرف نداشته باشیم، تنظیم بازار برای جلوگیری از افزایش یا افزایش مختل می شود. کاهش تولید به دست کشاورزان و تدوین برنامه ریزی صادراتی نیازمند اجرای مصوبه کاشت و به دست آوردن آمار و اطلاعات دقیق هستیم.
اعمال تصویب الگوی کشاورزی راهکار اساسی برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی است
عضو اتاق سندیکاهای کشاورزی ادامه داد: به دلیل نبود آمار و اطلاعات دقیق در بخش کشاورزی و عدم اجرای مصوبه الگو، هر ساله شاهد مازاد تولید در دست تولیدکننده و بعضاً تولیدکننده هستیم. ضمن اینکه بهترین عملکرد را در این زمینه به جا می گذارد و در مقطعی تولید کمی کاهش می یابد و مصرف کننده را به دلیل نبود بانک آماری و اطلاعات دقیق مجبور به پرداخت 5 تا 10 برابر قیمت واقعی محصول می کند.
وی با بیان اینکه الگوی کشاورزی راه حل اساسی برای دستیابی به اطلاعات و داده های دقیق است، تصریح کرد: اتاق صنف های کشاورزی با توجه به سامانه جامع و کاملی که در اختیار دارد، بیش از 400 تا 500 هزار کشاورز را در خود جای داده است. و اعزام کلیه کارشناسان متخصص و مجرب که اطلاعات را جمع آوری کردند در واحدهایی که متاسفانه به دلیل نقص در وزارت جهاد متوقف شد و اکنون مسئولان وزارت جهاد به دنبال این کار هستند و مجوز صادر می کنند. ضمن اینکه اطلاعات بر اساس ثبت نام و بدون تایید ثبت می شود تا هرکسی بتواند از وزارت جهاد درخواست کند و مرکز ملی صدور مجوز به سرعت مجوز را صادر و هرگونه ادعایی را تایید می کند. این در حالی است که برنامه های پیش بینی شده با اطلاعات ناقص و غیر واقعی قابل اجرا نیست.
یکی از اعضای اتاق سندیکاهای کشاورزی با بیان اینکه سامانه پهنه بندی بر اساس تقاضای کشاورز فعال مجوز صادر می کند، تصریح کرد: وقتی اطلاعات درستی داشته باشیم، اکنون می توانیم اطلاعات کشاورزان را به صورت صحیح برنامه ریزی کنیم اگر با ایجاد یک رصدخانه کشاورزی مانند طرح املاک که ناقص مانده است، با اعزام کارشناسان مجرب برای جمع آوری و ثبت کلیه اطلاعات بدون کوچکترین خطایی می توان به آمار و اطلاعات شفاف در بخش کشاورزی دست یافت، اما با اطلاعات مربوط به سیستم منطقه بندی هیچ اتفاقی نمی افتد.
عملکرد تولیدی واحد منطقه با قطع برق چاه های کشاورزی 25 درصد کاهش می یابد
وی در بخشی دیگر از اظهارات خود در پاسخ به قطعی برق چاه های کشاورزی گفت: قطعی برق چاه های کشاورزی منجر به کاهش 20 تا 25 درصدی تولید می شود و از سوی دیگر در اثر برق خسارت وارد می شود. نوسانات برای ژنراتورها و پمپ های چاه کشاورزی.
ملک زاده ادامه داد: با توجه به تاکید برنامه هفتم بر خودکفایی در محصولات اساسی، در شرایط فعلی با وجود مشکلات و چالش های پیش روی تولید از جمله مشکلات حمایت از کود، بذر و ماشین آلات و قطعی 5 تا 6 ساعته برق. از چاه های کشاورزی چگونه انتظار داریم که محقق شود.
یکی از اعضای اتاق سندیکاهای کشاورزی گفت: 19 ساعت برق رایگان برای کشاورزان راهکار مناسبی برای جبران خسارت کشاورزان نیست و تنها خواسته تولیدکنندگان اجرای قانون در این زمینه است.
خبرنگار: آزاده محبی