یکی از اعضای کمیته کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای تأمین مواد غذایی ارزان نیاز به افزایش تولید بخش کشاورزی داریم ، خاطرنشان کرد: در صورت بهبود عملکرد بخش کشاورزی ، هزینه محصولات کشاورزی کاهش می یابد و ما سعی در ارائه این قوانین دارند.
نماینده جمعیت بستان آباد با اشاره به مستندسازی زمین های کشاورزی در این پروژه گفت: با اجرای این طرح ، مستندسازی زمین های کشاورزی تسریع می شود زیرا هرچه زمین های کشاورزی کوچکتر باشد ، علاوه بر افزایش پرونده های حقوقی ، زمینها همچنین از مزایای مکانیزه و پیشرفته کشاورزی بهره مند خواهند شد.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در واقع ، دولت سازمانها را سازماندهی می کند تا بتوانند در بخش کشاورزی حاکمیت داشته باشند ، استان ، شهر و کشور آنها مشخص شده است.
نوری قزلجه افزود: حل اختلاف بین اراضی ملی و استثناء کشاورزان موضوع دیگری است که در این طرح مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه در این بخش تصمیمی گرفته شده است ، اما روند به کندی پیش می رود. و انتظار می رفت این برنامه در شهر است که بتواند سریعتر به این موارد رسیدگی کرده و اختلافات زمین را سریعتر حل کند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد در ساماندهی وضعیت اقتصادی توجه ویژه ای به این بخش شود و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و کم آبی مورد توجه قرار گیرد.
غلامرضا نوری قزلجه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز ، با اشاره به تصویب طرح تقویت امنیت غذایی کشور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ، اظهار داشت: در تنظیم مقررات کمبودهایی وجود دارد. بازار نهاده های دامی و محصولات کشاورزی ، غذا در دستور کار مجلس قرار گرفت.
نوری قزلجه تأکید کرد: اگر می خواهیم بهره وری را در بخش کشاورزی افزایش دهیم ، باید کارآیی آبیاری را افزایش دهیم یا تولید کیلوگرم محصول به ازای هر متر مکعب آب مصرفی را افزایش دهیم. نیازی به قوانین ندارد اما نیاز به تحقیق ، آموزش و اجرا دارد.
وی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: نکته این است که سرمایه گذاری در بخش کشاورزی کمتر اتفاق می افتد. ما باید برای ارتقاء مصرف بهینه آب سرمایه گذاری کنیم. این اعتبار ، که یک فرآیند دشوار است و نیاز به تقویت خاصی دارد ، می تواند در بودجه سالانه “بیستم” در نظر گرفته شود.
یکی از اعضای کمیته کشاورزی ، آب ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: “علاوه بر این ، قانون حفاظت از کاربری اراضی در مورد فعالیت های بخش کشاورزی روشن نبود و هر چند دستورالعمل هایی وجود داشت. و مقررات ، اما توسط نهادهای نظارتی مورد انتقاد قرار گرفت و این خلأها در برنامه تقویت امنیت غذایی کشور از نظر قانونی و خاص برطرف شد.
وی افزود: در قوانین قبلی مشوق هایی برای تجمیع زمین وجود داشت ، اما در عمل اجرای تجمیع زمین چندان موفق نبوده است. در این طرح پیشنهادی ، در قالب دو روش شرکتهای کوچک کشاورزی و صنعتی و شرکتهای سهامی کوچک کشاورزی ، افراد می توانند در این بنگاهها به هم بپیوندند. کسانی که زمین را به صورت ارثی کاهش می دهند ، می توانند در قالب این شرکت ها ظاهر قطعات محصول را حفظ کنند تا کوچکتر نشوند و این موارد به توسعه بخش کشاورزی کمک می کند.
وی یادآور شد: “بر اساس ماده 2 این طرح ، سازمان توسعه تجارت کشاورزی تشکیل می شود و این مقاله است که معتقد است که این طرح شخصیت دولتی دارد. البته ، بحثی در مورد اعمال حاکمیت و سیاست در دولت وجود دارد که با ورود مستقیم دولت مخالف است ، اگرچه هنوز وظیفه نهایی این طرح مشخص نشده است.
نوری قزلجه در مورد احتمال تضعیف بخش خصوصی در این طرح گفت: “با بازنگری اولیه این طرح ، مواردی از این دست حذف و تغییر کرده است و این برنامه چندان دولتی نیست و منافع کشاورزان و خصوصی بخش بیشتر دیده شد. “
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز