یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

بررسی عملکرد شاخص های بازار سرمایه طی هفته گذشته

19:10 12 اوت 1403

در پایان هفته کاری، شاخص کل بورس با افت 4.29 درصدی به بالاترین سطح 2 میلیون و 680 هزار واحدی رسید و شاخص کل هم وزن با افت 5.29 درصدی به رقم 657 هزار و 748 واحد رسید. شاخص کل فرابورس با کاهش 41/4 درصدی به رقم 21 هزار و 339 واحد رسید.

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با ای بی اس نیوز در خصوص روند بازار سرمایه اظهار داشت: در هفته کاری جاری، صنعت نساجی با افزایش 13.95 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی و صنعت مخابرات به دست آورد. . در جای بعدی بود. صنعت تجهیزات ارتباطی نیز با کاهش 10.50 درصدی بیشترین افت را در بین صنایع داشته است.

وی بیان کرد: ارزش کل معاملات خرد و حق تقدم در این هفته کاری بالغ بر 10.157 میلیارد تومان بوده است. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به شرح زیر است: شنبه 2 هزار و 52 میلیارد تومان، دوشنبه 2 هزار و 411 میلیارد تومان، سه شنبه 2 هزار و 256 و چهارشنبه 3 هزار و 413 میلیارد تومان.

خروج 2 هزار و 3 میلیارد تومان از دارایی های واقعی از بورس

وی گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 19 میلیون و 500 هزار تومان و میانگین سرانه فروش 22 میلیون و 600 هزار تومان بوده است. بازار در هفته جاری شاهد برداشت 2 هزار و 3 میلیارد تومانی از نقدینگی واقعی مردم بود.

نیمی از نگاه بازار مردم در بازار سرمایه به حمایت

همچنین رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز گفت: در حالی که پس از تعطیلی روز یکشنبه، روند منفی و رکود خسته کننده بازار را پشت سر گذاشتیم، روز سه شنبه شاهد بهبود معاملات بودیم. و بازگشت تعادل برای شهید هانیه و بازاری که واکنش منفی نشان داد بار دیگر بورس بود. منفی 52 هزار واحدی شاخص و لیست انتظار برای فروش سهام چاره ای جز تماشای نابودی باقی مانده سرمایه برای سهامدار باقی نگذاشت.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه می دهد: نیمی از بازار به تغییر ساختار سازمان و حمایت های موثر برنامه ریزی شده نگاه می کند. با وجود همه حمایت ها و دستکاری های کاذب، رکورد او به زیر سقف سال 2019 رسید که به تنهایی حکایت از ناگفته های بسیاری دارد. در این سال عجیب و پرحادثه، صندوق های طلا به پناهگاهی برای حداقل بخشی از سرمایه سهامداران تبدیل شده است. از سوی دیگر دلار نیما به کندی رشد می کند و عاملی موثر بر درآمد و سودآوری شرکت های بورسی محسوب می شود.

وفایی می گوید: قطعی برق گاها منجر به کمبود کالاهایی مانند سیمان و رشد رقابت برای خرید کالاها به ویژه سیمان در بورس کالا شده است.

خبرنگار: کیمیا گولیبور

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

چاپ تراکت کرافت

علل افزایش قیمت تعرفه چاپ تراکت در سال 1404

در سال 1404، بسیاری از فعالان حوزه چاپ و تبلیغات با افزایش محسوسی در تعرفه‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *