بررسی عملکرد شاخص های بازار سرمایه طی هفته گذشته
شاخص کل بورس در پایان هفته کاری با 0.21 درصد کاهش به رقم 2 میلیون و 820 هزار واحد رسید و شاخص کل هم وزن با 0.91 درصد کاهش به سطح 679 هزار و 170 واحد رسید و با افزایش 1.08 درصدی به رقم 22 هزار و 452 واحد رسید.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با ای بی اس نیوز در خصوص روند بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری سه روزه، سایر صنایع معدنی با افزایش 5.73 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی به دست آوردند. صنعت لاستیک در ردیف بعدی قرار داشت. صنعت کاشی و سرامیک نیز با کاهش 2.66 درصدی بیشترین افت را در بین صنایع داشته است.
وی بیان کرد: ارزش کل معاملات خرد و حق تقدم در این هفته کاری بالغ بر 5.546 میلیارد تومان بوده است. جزئیات ارزش معاملات خرده فروشی روزانه به شرح زیر است: شنبه 2281 میلیارد تومان، یکشنبه 1470 میلیارد تومان و چهارشنبه 1629 میلیارد تومان.
خروج 664 میلیارد تومان از دارایی های واقعی از بورس
وی گفت: میانگین سرانه خرید از افراد حقیقی در این هفته کاری به 21 میلیون تومان و میانگین سرانه فروش به 24 میلیون و 400 هزار تومان رسید. در این هفته کاری سه روزه 664 میلیارد تومان نقدینگی واقعی مردم از بورس خارج شد.
ادامه بی توجهی بازار سهام به اخبار مثبت
در ادامه رباب ففایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز گفت: بازار تقریبا تعطیل و مرده در این هفته حرف جدیدی برای گفتن ندارد و دامنه نوسانات نرخ سود همچنان محدود است. . سهام و صندوق ها زندگی بازار را گرفته اند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: گویی سهامداران خسته راضی نیستند، همچنان بخش بزرگی از بازار رو به نزول است و حتی شایعات و اخبار نیز واکنش خاصی را به دنبال ندارد. جلساتی مانند نظارت بر نرخ سود و تخلفات بانکی، تصویب معافیت های مالیاتی در قانون بودجه 1403 و بهبود نرخ خوراک پالایشگاه ها نمی تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.
وفایی میگوید: شرکتهای خودروسازی درباره برنامههای خود برای خروج از ماده 141 این قانون توضیحاتی ارائه کردهاند و زمزمههایی مبنی بر احتمال آغاز فرآیند ارزیابی مجدد آن شنیده میشود. اما در گروه بانک و خودرو شاهد بهبود و معاملات و نوسانات جزئی بودیم. در بخشی از بازار، هیچ برنده قطعی در دوئل بین خریداران و فروشندگان وجود ندارد. بازار دچار رکود عجیبی شده و به ارزش و بقای بازار توجهی نشده است.
وی افزود: باید در چند مرحله روند ندامت مثبت در بین فروشندگان شکل گرفت و دوباره اعتمادسازی در بازار ایجاد شد که اتفاقاً خبری از آن نیست! سفارشات بازار بر روی سهام بزرگ و عرضه سهام خرد و متوسط که به بهانه حمایت از بازار انجام می شود، بیشتر از جنبه شاخص سازی است، بنابراین می توان آن ها را اقدامی موثر برای بهبود بازار دانست.
خبرنگار: کیمیا گولیبور