– در سال 1356 سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی 1.29 درصد بوده که اکنون به 15 درصد افزایش یافته است که نشان دهنده توجه به تولید ملی است.
بررسی اجمالی این آمار حاکی از رشد بخش کشاورزی – که یکی از مهمترین پایه های استقلال و اقتدار اقتصادی کشور است – در چهل سال پس از انقلاب بوده و این امر باعث شده تا کشور به تولید بیش از 90 درصد دست یابد. خودکفایی در محصولات کشاورزی و دامی. لازم به ذکر است که ظرفیت های بسیار خوبی در این بخش در کشور وجود دارد که استفاده و تحقق این ظرفیت ها می تواند رونق بخش کشاورزی را دوچندان کند.
– عملکرد تولید محصول در واحد سطح از حدود دو تن در هکتار قبل از پیروزی انقلاب با 300 درصد افزایش به بیش از شش تن در هکتار در حال حاضر افزایش یافت.
– بر اساس آمار رسمی، حجم تولید 16 محصول مهم کشاورزی و دامی در سال 1356 یعنی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بالغ بر 15 میلیون و 403 هزار تن بوده که در سال 1395 به بیش از 57 میلیون و 171 هزار تن رسیده است. رشد حدود 42 میلیون تنی را نشان می دهد.
در سال 1355 فعالیت های آبخیزداری (حفاظت آب و خاک و ایجاد پوشش گیاهی) در مساحتی معادل 17000 هکتار در حوزه های آبخیز کشور انجام شد در حالی که در شرایط فعلی فعالیت های آبخیزداری آبخیزداری در بیش از سه میلیون هکتار انجام شد. سالانه شرق.
– سازمان جهانی خواربار و کشاورزی اذعان دارد که ایران با تولید 23 میلیون تن نهمین تولیدکننده غلات در آسیا است.
– آمارهای موجود حاکی از تولید 5 میلیون و 600 هزار تنی گندم در سالهای 77 و 78 است. این در حالی است که میزان واردات گندم در سالهای قبل از انقلاب به بیش از یک میلیون و 140 هزار تن رسید و با اجرای خودکشی گندم. با طرح کفایت، ایران در چند سال 14 میلیون تن تولید و 11 میلیون تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری کرد. خودکفایی در این کالا آمده است.
– در سال 1353 مجموع تولید محصولات کشاورزی 17 میلیون و 800 هزار تن و چند ماه قبل از انقلاب 25 هزار تن بود در حالی که اکنون تولید انواع محصولات کشاورزی به 120 میلیون تن در سال می رسد.
– تولید میوه در کشور ما در سال 1357 حدود 2 میلیون و 883 هزار تن بوده که از 11 میلیون تن به 13 میلیون و 847 هزار تن رسیده است و در واقع تولید میوه در ایران طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی افزایش یافته است. 8.4 برابر یا 380 درصد.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز؛ بخش کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین بخش های تولیدی کشورمان نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی کشور دارد و توجه به این بخش می تواند موتور رشد اقتصادی کشور شود. سرزمین ایران 164 میلیون هکتار وسعت دارد که بیش از 51 میلیون هکتار آن پتانسیل قوی برای تولید محصولات کشاورزی دارد و این موضوع فضای مناسبی برای بهره گیری از این ظرفیت و استفاده از آن در جهت رشد اقتصادی است. ; این موضوع بعد از انقلاب سرلوحه برنامه ریزی کشور قرار گرفت و با فرمان امام خمینی (ره) که کشاورزی را محور استقلال نامیدند، این توجه بیشتر گسترش یافت.
– حجم تولید سبزی و صیفی جات در سال 78 بیش از 4 میلیون و 621 هزار تن بوده که به بیش از 15 میلیون و 760 هزار تن افزایش یافته است. تولید سبزی و صیفی جات در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۱ میلیون تن و ۲۴۱ درصد افزایش یافت.
بررسی وضعیت بخش کشاورزی در سالهای قبل از انقلاب نشان میدهد که به دلیل برنامهریزیهای نادرست، این بخش رو به زوال بوده و بسیاری از محصولات استراتژیک مورد نیاز از منابع وارداتی تامین میشود و بر اساس آمار بخش کشاورزی، تولید محصولات از سال 29 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 39، در سال 1356 به 9 درصد کاهش یافت، اما پس از پیروزی انقلاب، بخش کشاورزی به عنوان رکن مهم استقلال اقتصادی و غذایی کشور خود را تحمیل کرد و توسعه اقتصادی پایدار را با محوریت کشاورزی تحمیل کرد. در نتیجه، خودمختاری و خودکفایی برای بسیاری از محصولات امری عادی بود.
– تولید گوشت قرمز از 355000 تن در سال 56 به 823000 تن در سال 95 افزایش یافت و همچنین در این مدت تولید محصولاتی مانند شیر از 2600000 تن به 9653000 تن، مرغ از 163000000 تن از 1630000000000000000000 تن به 20000000000000000000000 تن به 9653000 تن از 163000 تن از 2000000000000000 تن به 200000000000000 تن رسید. تن به 940 هزار تن، گندم از 4072 هزار تن به 14592 هزار تن، جو از 1178 هزار تن به 3724 هزار تن، برنج از 754 هزار تن به 2921 هزار تن، چغندرقند از 3968 هزار تن به 5965 هزار تن، 686 هزار تن به 7479 هزار تن، لوبیا از 134 هزار تن به 670 هزار تن، سیب زمینی از 387 هزار تن به 4995 هزار تن، پیاز از 178 هزار تن به 2400 هزار تن، دانه های روغنی از 26 هزار تن به 331 هزار تن افزایش یافت. از 27 هزار تن به 304 هزار تن در سال 95-56.
– در گزارش فائو آمده است: تولید غلات در ایران در سال 1978 حدود 8 میلیون و 474 هزار تن بوده که اکنون به بیش از 22 میلیون و 809 هزار تن رسیده است. بر اساس این گزارش، تولید غلات در ایران در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 14 میلیون تن و رشد 169 درصدی داشته است.
– سازمان جهانی خواربار و کشاورزی (فائو) در گزارشی از وضعیت کشاورزی کشورمان در سال های پس از انقلاب اسلامی، مجموع تولید حدود 100 رقم محصول کشاورزی ایران در سال 1978 را بیش از 28 میلیون و 28 میلیون عنوان کرد. 800 هزار تن یعنی در پایان سال 1386 بیش از 84 میلیون و 104 هزار تن اعلام کرد که رشد بیش از 55 میلیون تنی را نشان می دهد.
absnews
بررسی آمار تولیدات کشاورزی، باغات و نهاده های دامی نشان می دهد که در بیش از چهل سال پس از انقلاب، کشور به سمت خودکفایی پیش رفته است که کشاورزان مهمترین نقش را در این امر ایفا کرده اند. برخی از دستاوردها در این زمینه به شرح زیر است:
– حجم تولید محصولات قندی یعنی نیشکر و چغندرقند در سال 1357 بیش از 4 میلیون و 557 هزار تن بوده که اکنون به بیش از 10 میلیون و 530 هزار تن رسیده است. تولید نیشکر و چغندرقند در سال های اخیر بیش از 6 میلیون تن یا 131 درصد افزایش یافته است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز