مدیرکل دفتر مدیریت شیلات سازمان شیلات کشور، ماهیان استخوانی را یکی از سه گروه اصلی ذخایر آبزی دریای خزر دانست و خاطرنشان کرد: دریای خزر دارای زیست شناسی اکولوژیکی و خاصی است که باید به آن توجه بیشتری شود. و حمایت از حفظ منابع آبی برای همیشه.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ جناب آقای دکتر رضا عباسپور نادری مدیرکل دفتر مدیریت شیلات سازمان شیلات کشور وی در برنامه مجله کشاورزی با رادیو اختاز علت افزایش 82 درصدی صید ماهیان استخوانی در آبهای دریای خزر را مطرح کرد.
سوال: از افزایش 82 درصدی صید ماهیان استخوانی در آبهای دریای خزر بگویید تا ببینیم چه اتفاقی افتاده که افزایش یافته است.
کمبود: ابتدا از خداوند متعال می خواهم که با توان و خسته نباشید در خدمت صیادان زحمتکش و پرتلاش کشور عزیزمان به ویژه صیادان خطه شمال کشور باشیم. می دانید که ماهیان استخوانی یکی از سه گروه اصلی منابع آبی دریای خزر هستند. ممکن است هم از نظر اقتصادی و معیشتی و هم از نظر مسئولیت حقوقی مورد توجه صیادان این بخش باشد، به ویژه برای مردم به ویژه مردم سواحل استان های شمالی حائز اهمیت است. اما دریای خزر به عنوان یک دریاچه نیمه محصور دارای ملاحظات اکولوژیکی و بیولوژیکی خاصی است که باید مورد توجه و حمایت بیشتری قرار گیرد تا بتوانیم انشالله این ذخایر را برای همیشه حفظ کنیم و پایداری و پایداری بهره برداری از ماهیان استخوانی را تضمین کنیم. . و سایر ذخایر آبزی دریای خزر. امسال خوشبختانه با تلاش صیادان زحمتکش و اقدامات بسیار خوبی که برای احیای ذخایر و حفظ زیستگاه های طبیعی تکثیر آبزیان در دریای خزر انجام داده ایم، توانسته ایم میزان صید را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم. همان دوره سال گذشته آخرین آمار و اطلاعات ما نشان می دهد که از ابتدای فصل صید که از اواسط مهرماه سال گذشته آغاز شد و به طور رسمی در 24 فروردین ماه به پایان رسید، شاهد افزایش تقریبا 73 درصدی حجم صید نسبت به سال گذشته بوده ایم و این افزایش قسمت اصلی آن در استان مازندران حدود 80 درصد، در استان گیلان 69 درصد و در استان گلستان 34 درصد افزایش را نشان می دهد که البته بیشتر این افزایش در ماهی کفال و سفید است که افزایش قابل توجهی را در ترکیب صید و گونه نشان می دهد. ترکیب ماهی استخوانی شمال کشور را اشغال می کند.
سوال: آمار و ارقام رشد را نشان می دهد و بسیار خوب است اما با توجه به این اظهارات خود صیادان همچنان نگران هستند به خصوص تعاونی های صیادی در حال از هم پاشیدن و تعطیلی برخی از آنها هستند و در مورد صیادان سوال وجود دارد. بیمه اولاً اشاره کردید که افراد زحمتکش و خانواده هایشان همیشه مراقب آنها هستند. به ماهیگیری می روند و تمام بدنشان می لرزد تا عزیزانشان برگردند. بیمه آنها چه شد؟ آیا خود سازمان صیادی باید نظارت را انجام دهد یا افراد باید این کار را انجام دهند؟
کمبود: قطعا اقدامات حفاظتی و حمایت جامعه صیادی از وظایف و مسئولیت های ما در سازمان شیلات است و به این موضوع توجه کامل داریم و اقدامات خوبی انجام شده است. خوشبختانه امسال موفق شدیم. افزایش حق بیمه ماهیگیران و اعتبار خوبی برای این نمایش پیش بینی می شود که امیدواریم امسال اجرایی شود. موضوع سخت و زیان آور نیروی کار ماهیگیری با توجه به شرایط بسیار سخت و ناگواری که در فعالیت های صیادی وجود دارد یکی از سیاست ها و پیگیری های ماست و امیدواریم دستگاه های ذیربط مانند وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی این موضوع را همراهی خواهد کرد. و با مصوبه شورای اسلامی امیدوارم امسال شاهد این اتفاق باشیم که بخشی از سختی ها و مصائب و مشکلاتی که صیادان در این کار صیادی دارند مرتفع شود و شرایط بهتری برای فعالیت آنها فراهم شود.
سوال: امسال رشد تولید یکی از شعارهای سال ماست و از طرفی کنترل تورم هم هست. اما بحث امنیت غذایی هم وجود دارد، ما باید هم شیلات و هم آبزی پروری در این حوزه داشته باشیم چرا که باید به ذخایر آبی خود وفادار بمانیم و آنها را از بین نبریم. به نظرم بهتر است این اتفاق بیفتد و اتفاقات ناگواری که در سال های اخیر در بحث صیادی و صیادی و برداشت بی رویه رخ داده رخ نداده باشد. آیا از نظر قانونی مدون است و پروژه هایی در دست دارید یا خیر؟
کمبود: افزایش تولید یکی از محورهای اساسی سازمان شیلات است که در برنامه های انجام شده و همچنین اهداف کمی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفته است، اما باید توجه داشته باشید که در هر در صورت تدوین سیاستها این است که افزایش تولید عمدتاً از منظر فعالیتهای توسعه آبزی پروری صورت میگیرد و ما در راهبرد این موضوع اقدامات و برنامههای مناسبی را پیشبینی کردهایم، اما در بحث ماهیگیری اساساً به دنبال این هستیم. بهره برداری پایدار و حفظ منافع جامعه ماهیگیری در دراز مدت، البته بخشی از افزایش بهره برداری ما در دریاها با هدف ذخایر آب های دوردست و آب های آزاد اقیانوس هند و همچنین آب های عمیق است. ذخایر دریای عرب که ملاحظات خاص خود را دارد و به آنها خواهیم پرداخت، اما در دریای خزر قطعاً نگاهی پایدار به حفاظت و حفظ اکوسیستم داریم. و مطمئناً پایداری کار ماهیگیری یکی از اهداف اصلی ما است و به آن خواهیم رسید.