برداشت 381 میلیون متر مکعب آب از سد قاهره
ماشاالله تابعی جماعت معاون برنامه ریزی و نظارت بر توسعه منابع آب و انرژی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ گفت: برداشت آب از سد جمشیر با ظرفیت مخزن 2 هزار و 300 میلیون مترمکعب و قابل تنظیم آغاز شده است. از جمله اقدامات انجام شده در سال 1402 هجری قمری، تامین آب به میزان 1.625 میلیون مترمکعب با هدف تولید برق به طور متوسط سالانه 482 گیگاوات در ساعت، تامین آب کشاورزی، جلوگیری از سیلاب های ویرانگر و توسعه و راه اندازی اولین. واحد ایستگاه برق
وی افزود: شروع برداشت آب از سد قاهره با مخزن به ظرفیت 381 میلیون مترمکعب و ظرفیت آب قابل تنظیم 65 میلیون مترمکعب، انتقال آب به حدوج از سد مشقید، تکمیل سیستم انتقال آب با دوم خط به زاهدان و اتمام کار پروژه. سیستم انتقال آب اضطراری به روستاهای پایین دست سد و پروژه الخیر یکی دیگر از اقدامات موثری بود که در سال گذشته تکمیل شد.
این مسئول ادامه داد: در این راستا فاز اول انتقال آب به ایلام از سامانه استوایی با انتقال آب به سد کنگانشم، استقرار 5 هزار و 100 هکتار شبکه آبیاری در طرح استوایی و افتتاح طرح های عمرانی و کمی اجرا شد. به پروژه ارتقای کیفی پالایشگاه سنندج اشاره کرد و بهره برداری آغاز شد.
پیروان این گروه در ادامه تعمیرات و همگام سازی یکی از واحدهای نیروگاه رودبار را در سال گذشته به پایان رساندند و افزودند: با تامین اعتبار لازم برای طرح های توسعه آب و خاک مرزی از محل صندوق توسعه ملی و اجرای سریع طرح های گرمسیری، تونل ناسود و گاوی و سد جاوه، نوسازی ایستگاه پمپاژ پروژه سد آزاد، و انتقال آب از بادین آباد و توسعه کانال به دریاچه ارومیه در سال 1402 ه.
وی بیان کرد: با توجه به تنش آبی که کشور شاهد آن است، تعدادی طرح از سوی شرکت توسعه آب و انرژی در کشور در حال اجراست تا بخشی از این معضل بزرگ یعنی هدوخ و مهرستان از سد مشقید حل شود. انتقال آب از زیاران به بالکان و انتقال آب به قروه و داغولان از سد آزاد (گشم) با وجود محدودیت ها و تنگناهای موجود با جدیت و سرعت در حال اجراست و پیش بینی می شود در نیمه اول به اتمام برسد. سال آینده
الطبیعی جامه گفت: در بخش سرمایه گذاری با شناسایی پتانسیل نیروگاه های کوچک و متوسط و اخذ مجوز شورای اقتصاد برای استفاده از ماده 12 و همچنین استفاده از ظرفیت پلاک سبز و خرید تضمینی که اتفاق خوب این است که فرصت واگذاری ساخت و ساز به بخش خصوصی فراهم شده است. برخی از پروژه های نیروگاه کوچک مانند نیروگاه گلبایجان و پروژه های نیروگاه متوسط مانند سد تنظیمی گتوند در مناقصه سرمایه گذاری 1402 به اجرا گذاشته شد.
به گفته وی، مدل های مالی سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ برق آبی کشور در قالب مدل صادرات برق به کشورهای همسایه طراحی شده است که پس از اخذ مجوزهای لازم در سال 1403 تحویل بخش خصوصی می شود.