چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

برداشت پاپایا در یک مزرعه گرمسیری در شمال شرق کشور

ای بی اس نیوز/ خراسان شمالی راه اندازی گلخانه پاپایا در محل مجتمع گلخانه ای امام رضا (ع) خراسان شمالی یک کار تحقیقاتی و تجاری است که از سال گذشته آغاز شده و اکنون به مرحله تولید رسیده است.

سید زبیر حسینی که چند سالی است ایجاد گلخانه گرمسیری را در مجموعه گلخانه امام رضا (ع) قرار داده است با سرمایه گذاری 18 میلیارد تومانی وارد این دره شد و پس از آماده سازی فضای گلخانه اقدام به انتقال کرد. از تیرماه سال گذشته گیاهان پاپایا به این فضا اضافه شد.

حسینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: نهال پاپایا را از مکزیک وارد کردیم و نهال هایی از این نوع گیاه را در گلخانه تهران تولید کردیم و از تیرماه سال گذشته نهال این درخت وارد گلخانه شد.

وی مساحت این گلخانه را 7000 متر مربع عنوان می کند که در آن 1100 اصله نهال کاشته شده است.

پاپایا یا خربزه درختی میوه ای است که در آب و هوای گرمسیری یا نیمه گرمسیری رشد می کند. این نوع گیاه در منطقه جنوب شرق ایران و در منطقه سرباز می روید، اما هم اکنون با شرایط آب و هوایی متفاوت، این محصول در شمال شرق کشور برداشت می شود.

ما آب و هوا و شرایط آب و هوایی محیط گلخانه را با توجه به آب و هوای مناطق گرمسیری تنظیم کرده ایم. آقای حسینی می گوید و ادامه می دهد: سیستم های موتور هوشمند در این گلخانه دمای این فضا را در طول روز بین 28 تا 30 درجه سانتی گراد نگه می دارد.

یکی از مهمترین ویژگی های این میوه گرمسیری تقاضای کم آن برای آب است که البته با پرورش آن در محیط گلخانه ای مصرف آن بسیار کمتر از محیط بیرون است.

حسینی میزان آبی که در حال حاضر برای درختان پاپایا در این گلخانه مصرف می شود را حدود نیمی از آب مصرفی در محیط بیرون عنوان می کند و ادامه می دهد: همچنین سیستم های آبیاری در این گلخانه کاملا هوشمند بوده و از آنجا تمام سطح زمین را تامین می کند. آب بارانی که در سطح گلخانه جمع می شود با لوله گذاری انجام شده به حوضچه ذخیره آب منتقل می شود و سپس به عنوان آب خوب و سالم استفاده می شود.

م

طعم پاپایا شبیه موز، انبه و آناناس است

این میوه باید در سبد غذایی خانوار گنجانده شود زیرا ارزش غذایی بالایی دارد. حسینی بر این مشکل تاکید می کند و می افزاید: پاپایا برای بیماری هایی مانند دیابت و پوکی استخوان مفید است و شنیده ام که آمریکا این میوه را از مکزیک می خرد و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از آن در تولید داروهای ضد سرطان استفاده می کند.

حسینی همچنین از ایجاد اشتغال و بازار فروش محصولات تولیدی خود می گوید که با نصب این گلخانه برای حدود 21 نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است. البته گاهی بیشتر از این هم می شود و محصول در بازار بجنورد و مشهد فروش خوبی دارد.

ارتفاع بوته پاپایا در گلخانه تا 4 متر و ارتفاع آن در فضای باز به 10 متر می رسد و هر درخت می تواند 80-100 کیلوگرم محصول برداشت کند.

این باغدار میوه گرمسیری می گوید: درخت پاپایا در فضای باز تا 8 متر رشد می کند و با زنده ماندن باردهی آن در قسمت پایین درخت کاهش می یابد و به قسمت های بالای درخت محدود می شود که کل آن است. مقدار باردهی کاهش می یابد.

وی ادامه می دهد: بعد از 20 ماه حضور در این گلخانه می توانم به میزان تولیدی که مد نظرم بود برسم و در این مدت ارتفاع درختان به 4 متر می رسد و به جای آن درختان را قطع کرده و دوباره کاشت می کنیم. انجام دادن.

من

تولیدات این فعال کشاورزی و اقتصادی در خراسان شمالی تنها به تولید میوه محدود نمی شود، بلکه علاوه بر راه اندازی این واحد تولیدی، واحد فرآوری پاپایا دیگری نیز در شهرک صنعتی بیدک نصب شده است که بخشی از میوه تولید شده برای تولید چیپس است و پاپایای خشک با ظرفیت 100 کیلوگرم در روز ارسال می شود.

ضمناً در این واحد فرآوری پاپایای ترشی نیز به سفارش مشتری تولید می شود و ترشی، خشکبار و چیپس در شهرستان بجنورد عرضه می شود.

آ

این تولید کننده محصولات گرمسیری در حال آماده سازی گلخانه دیگری به مساحت 5000 متر مربع است که در آن سایر میوه های گرمسیری مانند گیلاس سورینام، میوه گل ساعتی، دراگون فروت و فالسا پرورش می یابد که از این درختان به مرحله کشت رسیده است.

“تحصیلات”؛ نکته ای که سازندگان باید به آن توجه زیادی داشته باشند

صفدر صفدی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: سازمان جهاد کشاورزی از باغدارانی که در گلخانه کشت می کنند حمایت می کند.

وی می افزاید: آموزش مهم ترین موضوعی است که تولیدکنندگان باید در نظر داشته باشند تا در حین تولید با مشکل مواجه نشوند و از سوی دیگر این افراد با تسهیلات ارائه شده در پاورقی 18 حمایت خواهند شد.

ایجاد 120 هکتار گلخانه در سال جاری

حمید نامور، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه تلاش ما این است که تولید میوه را به محیطی کنترل شده سوق دهیم، می گوید: یکی از مشکلات کشاورزان منطقه تولید محصول است. محصولات باغی و زراعی عبارت است از وقوع حوادث طبیعی مانند سرمازدگی، تگرگ، خشکسالی و غیره که همواره خسارات زیادی به این تولیدکنندگان وارد کرده است.

یکی از اهداف اصلی راه اندازی گلخانه، پرورش گیاهان و میوه های آب بر مانند خیار و گوجه فرنگی به منظور صرفه جویی و مدیریت مصرف آب است. نامور می گوید و ادامه می دهد: البته در روزهای اخیر گلخانه گرمسیری پاپایا در این استان به بهره برداری رسیده است و در ابتدای سال جاری برخی از گلخانه های تولید میوه نیز به مرحله عرضه محصول رسیده اند.

به گفته وی، در حال حاضر تولیدکنندگان استان گام های بیشتری در راستای کشت سبزی و صیفی جات و قارچ برداشته اند که به ندرت در این مکان ها تولید می شد.

نامور با بیان اینکه امسال آماده تبدیل 120 هکتار زمین کشاورزی به گلخانه هستیم، می افزاید: 90 درصد تولید این گلخانه ها سبزی و صیفی است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *