حضرت آیتالله خامنهای افزودند: اما هجرت و اینکه عناصری در برخی دانشگاهها جوانان نخبه آینده را دلسرد میکنند و آنان را به ترک وطن تشویق میکنند، صراحتاً خیانت به کشور و دشمنی با ایشان است و دوستی با ایشان نیست. این مرد جوان.”
حضرت آیتالله خامنهای احساس کردند برای رسیدن به این آیندهی درخشان و سربلند سه گام لازم است. اول: تلاش فراوان برای پرکردن شکاف کنونی با خطوط مقدم علم جهانی، دوم: عبور از مرزهای دانش جهانی و ارائه اکتشافات علمی جدید به جامعه بشری، و سوم: ساختن تمدن نوین اسلامی مبتنی بر علم سودمند.
رهبر معظم انقلاب در پایان نخبگان را آینده سازان و نور چشم کشور خواندند و افزودند: کشور را دریابید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار با نخبگان جوان و استعدادهای عالی علمی، نخبگان را به روشنایی چشم ملت فراخواندند و بر لزوم تمرکز جامعه علمی و نخبگان برای یافتن راهکارهای علمی تاکید کردند. مشکلات مختلف افزود: شکاف علمی بین کشور و علم جهان عبور از مرزهای علم جهانی، ایجاد تمدن نوین اسلامی و تحقق آینده درخشان کشور است.
وی با یادآوری سخنان چند سال پیش خود درباره آینده ایران و لزوم رهبری در عرصه علم جهان، گفت: باید به گونه ای عمل کنیم که در آینده ای معقول، ایران به منبع علم جهان تبدیل شود و باید فارسی را یاد بگیرید تا به آخرین اکتشافات علمی دسترسی پیدا کنید. ایرانیان همچون ادوار تاریخ در اوج دانش جهانی بودند و کتب دانشمندان ایرانی توسط دانشمندان غرب و شرق تدریس و استناد می شد.
وی در ادامه به موضوع موانع تولید، مهم ترین موانع تولید در کشور را موانع فرهنگی از جمله «یأس، احساس بیهودگی، معصومیت، بی حوصلگی، راحتی، سرگرمی های مضر، احساس درماندگی و نبودن» اشاره کرد. خطرناک “.
نکته دیگری که رهبر معظم انقلاب برای نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی بیان کردند «لزوم توجه به آینده برنامه ریزی شده و هدفمند برای ایران عزیز» بود.
ایشان در سخنان خود به نکات زیر اشاره کردند:
– رفع تنگناهای تضاد منافع برای جلوگیری از تأثیرگذاری مقامات بر تصمیمات
– اتخاذ مکانیسم های هوشمند برای نظارت و پیگیری سیاست های کلی نظام
– لزوم ارتقای فرهنگ سازمانی و ارزیابی جایزه ملی فرهنگ سازمانی
– افزایش همکاری نیروهای مسلح با وزارت بهداشت برای استفاده بیشتر از سربازان بهداری
– اهمیت ایمنی کودکان در فضای مجازی و یافتن راه حل با استفاده از هوش مصنوعی
– لزوم هدایت یارانه های انرژی از بخش های غیرمولد به بخش های مولد
– لزوم تغییر سازوکار تربیت معلم متناسب با تربیت انسانی در تراز انقلاب اسلامی
– برای پدیده فرار نخبگان از نهاد علم به سمت نهاد بازرگانی چاره جویی کنید
– لزوم تغییر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و راه آهن جدید
– جلوگیری از اثرات مضر تغییر در حوزه دیجیتال بدون ایجاد ظرفیت های داخلی
مقام معظم رهبری درباره موضوع مهاجرت نخبگان می فرمایند: «امروز جوانان نخبه می توانند در کشور رشد و توسعه پیدا کنند، اما همانطور که قبلاً گفتیم، تمایل نخبگان به مهاجرت به کشوری دیگر با این تصور که او مدیون کشور است. و پس از فارغ التحصیلی باز خواهد گشت مانعی ندارد.»
حضرت آیتالله خامنهای در بخشی دیگر از سخنان خود با ابراز خرسندی از رشد کمی شرکتهای دانشبنیان، بر لزوم افزایش کیفیت این شرکتها تاکید کردند و تأکید کردند: در رعایت معیارهای دانشبنیان سختگیر باشید.
وی با اشاره به خاطرات هندی جواهر لعل نهرو درباره تلاش مستقیم و غیرمستقیم انگلیسی ها برای از بین بردن احساس ظرفیت و خودمختاری در ذهن مردم هند، گفت: آنها می گفتند که پیروزی انقلاب به این جریان ختم شد.
وی «مسئله محوری» و حل مشکلات کشور را از اهداف مهم جامعه علمی کشور خواند و موضوعاتی مانند مشکلات آب، محیط زیست، ترافیک، آسیب های اجتماعی، تخلیه روستاها، پولی، مالی، مالی و … بانکداری و تولید مشکلات سیستم گفتند: برای همه مشکلات کشور می توان راه حل علمی پیدا کرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: در برخی کشورها با وجود اینکه اکثر دانشگاهها خصوصی هستند، بودجه کلان دولتی دریافت میکنند، نه به صورت دسته جمعی، بلکه به گونهای که دولت مشکلات دانشگاه را مشخص میکند و اینکه آیا دانشگاه این مشکلات را حل میکند یا خیر. ، بودجه به آن اختصاص می یابد.
«احساس مسئولیت نخبگان» نکته دیگری بود که رهبر معظم انقلاب در این دیدار به آن اشاره کردند و تأکید کردند: هم کارکنان باید به وظایف خود در قبال نخبگان عمل کنند و هم جوانان نخبگان باید احساس مسئولیت کنند. مشکلات کشور. و مبارزه با موانع و پذیرش برخی آزمایشات اجتناب ناپذیر اجازه نمی دهد شرارتی که در برخی از نظام ها در حق نخبگان انجام می شود مانع از ادامه راه و تلاش و احساس مسئولیت شود.
رهبر معظم انقلاب در این خصوص افزودند: البته شکرگزاری و قدردانی عملی از نعمت نخبگان جوان نیز وظیفه اولیا، معلمان و اساتید و دستگاه های دولتی است.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: ملت ایران ملتی بالقوه نخبهگرا است و به همین دلیل از دیرباز آماج جنگ ملایم و تحقیرآمیز با استعمارگران بوده است تا استعدادها و تواناییهای آنان را فراموش کرده و حتی نفی کنند و دروغ بزرگ «ما» را بپذیرند. ممکن است نه”.
آقایان:
– محمدامینی رایا، دکترای مدیریت از دانشگاه علم و صنعت
– محمدرضا گنج دانش، دانشجوی پزشکی و دارنده مدال طلای المپیاد دانشجویی
– مهدی شریف زاده، دکترای مهندسی شیمی
– جواد آزادی، پژوهشگر فضای مجازی
و خانم ها:
– رزان چهاردولی، فعال و پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی
– فائزه فداکار معلم و دارنده مدال نقره المپیاد کشوری
همچنین در این جلسه 6 نفر از نخبگان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
وی تاکید کرد: اگر نخبگان جوان میهن به این افق روشن نگاه کنند، حرکت علمی آنها در مسیر درست پیش می رود و مشکلات حل می شود.
«ضرورت علم آفرینی» نکته دیگری بود که رهبر معظم انقلاب بیان کردند: «امروز کارهای علمی مهمی در کشور در حال انجام است که اغلب جزو شاخه های علمی ایجاد شده توسط دیگران است. خلاق و نوآور باشید.” او قوانین ناشناخته طبیعت را کشف کرد و زمینه جدیدی را در تولید علم گشود.
وی با اشاره به کمبود صنایع دانش بنیان در کشور گفت: صنایع بزرگی مانند خودروسازی نیز باید با استفاده از کسب و کارهای دانش بنیان دانش بنیان شوند.
وی زمینه سازی برای صادرات محصولات دانش بنیان را یکی دیگر از وظایف دستگاه های دولتی دانست و گفت: افرادی که در برخی کشورها خاطره خوبی از ایران دارند حتی نمی توانند دو نام ببرند، بنابراین علاوه بر دولت و بنگاه ها برای بازاریابی، بخش رادیو و تلویزیون خارجی نیز باید برای تبلیغ محصولات ایرانی برنامه ریزی و اقدام کند.
انتهای پیام/
به گزارش ای بی اس نیوز، حضرت آیت الله خامنه ای با تشکر از مطالب مفیدی که نخبگان در این دیدار بیان کردند، نخبگان را نعمت الهی خواندند و افزودند: استعداد و ظرفیت ذهنی تنها شرط دستیابی به نخبگان نیست، بلکه باید با شکرگزاری باشد. . و قدردانی از این نعمت و با کار و تلاش و کوشش استعداد و توانایی را به نخبه تبدیل کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در خطاب به تولیدکنندگان داخلی البته تأکید کردند: وقتی واردات متوقف میشود، شرکت داخلی هم حق دارد و نباید از این وضعیت برای افزایش قیمت یا کاهش کیفیت محصول استفاده کند.
وی با اشاره به گزارش معاونت علمی ریاست جمهوری مبنی بر سهم کمتر از یک درصدی بنگاه های دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی، تاکید کرد: این سهم باید افزایش یابد و طی 3 تا 4 سال آینده به حداقل 5 درصد برسد.
وی افزود: البته باز هم افرادی مانند لوازم خانگی نباید استدلال کنند که چرا نباید از کشور خاصی واردات انجام شود زیرا رشد بنگاه های داخلی مستلزم ایجاد «بازار داخلی برای آنها» است.
رهبر انقلاب، غفلت و چپاول را دو هدف مکمل استعمارگران برای القای ناتوانی در ملت ها دانستند و افزودند: وقتی ملتی از توانایی های خود غافل شود، غارتش آسان می شود. در واقع غفلت، مقدمه غارت و چپاول، غفلت ملت های دارای توانایی ها و استعدادهای درونی را افزایش می دهد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به آیات صریح قرآن کریم در مورد عواقب منفی غفلت افزودند: خداوند در کتاب آسمانی هشدار میدهد که دشمن از شما میخواهد که از سلاح و دارایی خود غافل شوید تا به راحتی حمله کند. موشک مهم است
رهبر معظم انقلاب «هوش مصنوعی» را موضوعی مهم و امیدوارکننده برشمردند و تأکید کردند: در دنیای هوش مصنوعی.
پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بررسی نقش نوآوری در پیشرفت علمی و مبارزه با دشمنی ها، گفت: در شرایط تحریم، تعداد شرکت ها چقدر است. بالا بود، ما بر مشکلات غلبه کردیم.»
رهبر انقلاب ضرورت توسعه و تقویت بنگاه های دانش بنیان را برای استفاده از محصولات خود در سطح ملی برشمردند و گفتند: وقتی محصول دانش بنیان در کشور تولید می شود نباید واردات مشابه انجام شود. و به ویژه دولت ها و تولیدات بزرگ داخلی.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز