میان وعده ها به طور متوسط حدود یک چهارم کالری روزانه اکثر افراد را تامین می کنند. با توجه به این نکته و بسیاری از افرادی که اضافه وزن دارند، اکنون دانشمندان آمریکایی در مطالعه جدید خود بر مصرف معقول تنقلات تمرکز کرده اند. در این جستجو برای یک نوع سس با نام عقب نشینی کردن غلیظ است که به گفته دانشمندان باعث افزایش قابل توجه کالری برخی غذاها مانند چیپس سیب زمینی می شود.
بر اساس یافته های دانشمندان، خوردن چیپس سیب زمینی و سس به طور همزمان باعث افزایش 77 درصدی کالری می شود. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که سس های معمولی روی غذا ریخته می شود، اما وقتی از سس استفاده می کنید که به آن سس غوطه ور نیز می گویند، غذا در سس فرو می رود.
همچنین به طور شگفت انگیزی، محققان دریافتند که صرف نظر از کاهش، مردم مقدار ثابتی چیپس سیب زمینی مصرف می کنند. در نتیجه، افزودن دیپ به یک میان وعده می تواند کالری را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. نتایج این مطالعه در Journal of Food Quality and Preferences منتشر شد.
تاثیر کاهش کالری میان وعده
46 بزرگسال در این مطالعه شرکت کردند. آنها دو بار از مرکز آزمون بازدید کردند. در هر وعده غذایی، 70 گرم چیپس سیب زمینی با طعم خامه ترش (حدود 2.5 وعده) برای آنها سرو می شد که برخی از آنها شامل یک سوم فنجان سس خامه ترش بود. همچنین شرکت کنندگان می توانند هر چقدر که می خواهند از این میان وعده استفاده کنند.
سپس میزان مصرف آنها اندازه گیری شد. دانشمندان همچنین از کل جلسه فیلمبرداری کردند تا تعداد لقمه های غذا و زمانی که شرکت کنندگان فعالانه مشغول غذا خوردن بودند را ضبط کنند. آنها از این داده ها برای محاسبه پارامترهایی از جمله سرعت خوردن و حجم گاز استفاده کردند.
نتایج نشان داد که افزودن دیپ منجر به افزایش حجم گاز و در نتیجه افزایش مصرف چیپس و دیپ شد. به طور متوسط، شرکت کنندگان 345 کالری چیپس سیب زمینی با دیپ مصرف کردند، در مقایسه با 195 کالری چیپس سیب زمینی بدون دیپ.
محققان می گویند مصرف بیشتر دیپ و چیپس ارتباطی با سرعت ندارد. یعنی افزایش حجم گازها هنگام خوردن دیپ تنها عاملی است که باعث می شود فرد به راحتی کالری بیشتری مصرف کند.
این اولین باری بود که آزمایشی تأثیر یک روان کننده خارجی، مانند دوش دادن، بر فرآوری خوراکی خوراکی را بررسی کرد.
اگرچه میان وعده ها یکی از بخش های اصلی رژیم غذایی روزانه هستند، اما درک دانشمندان بسیار پایین است. درک رفتار میان وعده های افراد برای مبارزه با مشکلاتی مانند پرخوری و چاقی حیاتی است.
محققان در آخرین مطالعه می گویند که یافته های آنها راه را برای تحقیقات بیشتر در مورد تأثیر خواص فیزیکی غذاها بر رفتار غذایی و دریافت انرژی ما هموار می کند. آنها معتقدند که با کاهش میزان مصرف غذا در هر وعده غذایی، می توانید کالری را کاهش دهید بدون اینکه لذت غذا خوردن را از دست بدهید.
منبع خبر: https://digiato.com/health/skip-dip-limit-colories-researchers-advise
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز