سایر موضوعات

درخواست صندوق توسعه ملی از دولت و شرکت نفت بود

مدیر سرمایه گذاری داخلی و ارزیابی صندوق توسعه ملی با اشاره به آغاز مذاکرات صندوق توسعه ملی، وزارت نفت و شرکت نفت برای سرمایه گذاری در توسعه برخی از میادین نفت و گاز، اعلام کرد: بر اساس در این طرح، صادرات محصولات از میادین خاص نفت و گاز توسط صندوق درخواست خواهد شد. توسعه ملی توسط دولت و شرکت نفت تضمین می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، مجید شکرالهی با بیان اینکه ایران در زمینه استخراج ذخایر نفت و گاز با کشورهای همسایه فاصله زیادی دارد، گفت: بر این اساس با توجه به اینکه بخشی از درآمد نفتی سهم صندوق توسعه ملی است، توسعه میادین نفت و گاز مشارکتی برد-برد برای این صندوق محسوب می شود. زیرا با تحقق این موضوع کشور در توسعه سپرده ها کمک می شود و درآمد صندوق تضمین می شود و دولت می تواند بدهی خود را به صندوق توسعه ملی تسویه کند.

وی از مذاکره صندوق توسعه ملی و شرکت نفت در خصوص توسعه میادین نفت و گاز خبر داد و گفت: در این راستا صندوق توسعه ملی می تواند در قالب قرارداد IPC در چند میدان سرمایه گذاری کند. در واقع، قراردادهای IPC برای مناطق هدف خاص قبلاً امضا شده است و صندوق در اجرای این قراردادها مشارکت می کند.

مدیر ارزیابی داخلی و سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی افزود: در سال های اخیر قراردادهای IPC زیادی منعقد شده و موضوع مشارکت به برکت الگوی مشارکتی طراحی شده در این قراردادها پیش می رود. در واقع صندوق توسعه ملی قصد ندارد همه کارها را انجام دهد و امور مدیریتی و فنی باید توسط شرکت های اکتشافی و تولیدی با تخصص و دانش فنی انجام شود. هدف صندوق توسعه ملی بازگرداندن منابع ارزی، کسب سود مناسب و کمک به توسعه کشور است و در این نوع مشارکت، کمک‌ها به این شرکت‌های تخصصی نیز می‌رسد.

شکرهی با بیان اینکه هدف این صندوق سرمایه گذاری زنجیره ای است، تصریح کرد: هدف صندوق توسعه ملی به جای سرمایه گذاری پراکنده و در حوزه های متمایز و غیر مرتبط، سرمایه گذاری زنجیره ای است. به عنوان مثال برای مشارکت در پروژه های پتروشیمی برای کاهش ریسک سرمایه گذاری در این پروژه ها از جمله تامین نشدن خوراک، آب و برق، در زنجیره بالادستی پتروشیمی نیز سرمایه گذاری می کنند و آب، برق و گاز مورد نیاز را در قالب تامین می کنند. سرمایه گذاری های تخصصی مستقل اقتصادی

بر اساس اعلام صندوق توسعه ملی، وی تاکید کرد: این صندوق مدل‌های سرمایه‌گذاری مختلفی را متناسب با صنعت، ریسک‌های مرتبط با آن و مدل کسب‌وکار خود طراحی کرده است که بتواند منافع خود را حفظ کند. ، صندوق در زمان محدود و کنترل شده وارد طرح ها می شود و پس از مدت معینی خارج می شود. اینکه صندوق توسعه ملی قصد دارد مانند سایر گروه‌های سرمایه‌گذاری کشور به یک گروه سرمایه‌گذاری تبدیل شود، پروژه صندوق نیست و با طراحی مدل‌های مختلف مشارکت مانند مدل‌های مختلف مشارکت محصول (مانند برداشت و تولید) مشارکت در اشتراک محصول)، سهم درآمد، سهم سود، صندوق پروژه ارزی، لیزینگ ارز، گزینه‌های Pull & Put و مدل‌های مختلف دیگر بسته به نوع صنعت، مدل کسب‌وکار، ریسک‌های تبعی، ساختار مدیریت و شرکای پروژه و غیره . اقدام خواهد کرد.

مدیر ارزیابی داخلی و سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی افزود: در واقع صندوق توسعه ملی لزوماً سهامدار شرکت نمی شود و مشارکت در طرح برای طرح های محدود قابل عرضه در بازار بدون کنترل است. بازار سهام در بازه زمانی معین و به منظور جذب ارزش افزوده ناشی از عرضه در بازار سهام و هدف آن توسعه بازار سرمایه بوده و در مدیریت طرح صندوق صرفاً برای بحث نظارتی خود، با استفاده از الگوهای مناسب، مخارج پروژه را مطابق با اهداف پروژه هوشمندانه رصد می کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا