سایر موضوعات

برای حمایت از تولید و صادرات باید تفاوت نرخ ارز رسمی و غیررسمی برطرف شود.

اتاق ایران به منظور رفع مشکلات ناشی از مابه التفاوت نرخ مقرر برای تسویه تعهدات ارزی با نرخ نهایی خرید مواد اولیه صنایع خاص، پیشنهاداتی را در قالب نامه ای به رئیس جمهور ارسال می کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، با توجه به مشکلات پیش آمده در برخی صنایع و تاثیر منفی آن بر صادرات محصولات صنعتی توسط بخش خصوصی واقعی، اتاق ایران راهکارهای پیشنهادی خود را در قالب نامه ای به رئیس جمهور ارسال می کند.

در همین راستا کمیسیون صنعت اتاق ایران سه پیشنهاد اولیه را تهیه کرد که در جلسه کمیسیون تلفیق اتاق ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این سه پیشنهاد سعی در خنثی کردن آسیب های ناشی از اختلاف نرخ ارز در بازار رسمی و غیررسمی دارند.

در ابتدای این جلسه، پیام باقری – نایب رئیس اتاق ایران و رئیس راهبردی کمیته ها – با اشاره به محتوای نامه و پیشنهادات مطرح شده از سوی کمیته صنعت، تصریح کرد: کمیته تلفیق در شیوه نامه که به زودی نهایی و تصویب می شود و ضوابط اقدام کمیته های اتاق ایران که قرار می گیرد موضوع محور و عرضی تشکیل شود.

وی تصریح کرد: موضوع مابه التفاوت نرخ ارز را در قالب کمیسیون تلفیق بررسی کرده ایم تا نظرات سایر کمیسیون های مرتبط با موضوع را دریافت کرده و پیشنهادات دقیق و جامعی برای رفع چالش های پیش آمده تهیه و ارائه کنیم. در دولت

علی چاگروند – نایب رئیس کمیسیون ها، مجامع و شوراهای خانه ایران – نیز با اشاره به موضوع این جلسه و پیشنهادات ارائه شده از سوی کمیته صنعت خانه ایران، گفت: لازم بود نظر این جلسه جلب شود. کمیته های ذیصلاح در این زمینه به منظور دستیابی به اجماع. بیایید برویم انتشار صدای واحد بخش خصوصی در برابر مشکلات اقتصادی، روند تصمیم گیری دولت و مسیری را که باید طی کند هموارتر می کند.

به گفته وی، سیاست داخلی کشور و الزام تولیدکنندگان صادرکننده به تعهدات ارزی خود، معضلی جدی است که رقابت پذیری محصولات ایرانی را در بازارهای جهانی کاهش داده و میل به صادرات را در بین فعالان اقتصادی از بین برده است. بنابراین باید پیشنهادات اجرایی خود را برای حل دقیق این مشکل آماده و برای تصمیم گیران ارسال کنیم.

علیرضا کلاهی صمدی – رئیس کمیته صنعت خانه ایران – از کاهش صادرات در حوزه صنایع و عقب افتادن ایران از رقبای خود در بازارهای جهانی خبر داد و گفت: میزان صادرات بخش خصوصی در صنایع مختلف بین دو کشور برآورد شده است. 7 و 8 میلیون تومان. صادرات صنایع غذایی نیز در حدود همین ارقام است، بنابراین می بینیم که سطح صادرات این بخش نسبت به کل صادرات کشور ناچیز است، بنابراین دولت جلوی دخالت های خود را بگیرد. حداقل در این بخش

به گفته این فعال اقتصادی، تفاوت فاحش نرخ مقرر برای تسویه تعهدات ارزی با نرخ نهایی خرید مواد اولیه صنایع خاص به خوبی نشان می دهد که سیاست پیمانکاری پاسخ مناسبی به نظام تولید و صادرات نیست. زیرا رقابت در تامین مواد اولیه از بورس کالا باعث افزایش قیمت محصول نهایی شده و تولید ایرانی در حال از دست دادن قدرت رقابتی خود در بازارهای جهانی است.

یکی از اعضای هیئت خانه ایران خاطرنشان کرد: نظام قراردادی فعلی مشوقی برای واردکننده و مجازاتی برای صادرکننده واقعی است. بنابراین باید هر چه سریعتر راهکارهای عملیاتی برای بهبود وضعیت صادرات غیرنفتی کشور اندیشیده شود.

در این راستا احمدرضا فرشچیان – رئیس کمیسیون واردات، فرشید شکرخدایی، رئیس کمیته سرمایه گذاری و تامین مالی، سادینا آبایی، رئیس کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات، مرتضی حاجی آقامیری، رئیس هیئت مدیره فرش، هنر و کمیسیون صنایع دستی و نمایندگان کمیسیون های گمرک، حمل و نقل، مالیات، کار و تامین اجتماعی، توسعه صادرات غیرنفتی و … که در این جلسه حضور داشتند، نقطه نظرات پیشنهادی خود را در تکمیل پیشنهادات ارائه کردند. و مقرر شد با توجه به نکات پیشنهادی، تمامی پیشنهادات مندرج در متن نهایی نامه مورد بررسی قرار گیرد و متن نهایی تا پایان هفته جاری تهیه و به رئیس جمهور ارسال شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا