17:12 – 15 نوامبر 1403
«عباس علی آبادی» امروز سه شنبه (24 آبان ماه) در دیدار با مدیران ارشد صنعت آب و برق و همکاران ستادی که با حضور «سید حمید پورمحمدی» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد. وی با تاکید بر اهمیت ایجاد تغییرات اساسی در گام ها و برنامه های صنعت آب و برق برای جبران ناهماهنگی های کنونی در این بخش، حمایت همه جانبه از سازمان برنامه و بودجه کشور برای بهبود آن را مورد توجه قرار داد. شرایط موجود
وزیر نیرو با ابراز امیدواری از بهبود عدم تعادل آب و برق طی دو سال آینده با حمایت های لازم، افزود: وزارت نیرو در تابستان همواره تحت فشار است تا آب و برق همه بخش ها از جمله تامین شود. خانواده، صنعت، کشاورزی و غیره.
علی آبادی با اشاره به جایگاه ایران در برخورداری از ذخایر انرژی در بین کشورهای جهان، ادامه داد: ایران رتبه دوم ذخایر گازی و چهارمین ذخایر نفتی را دارد و در مجموع رتبه اول ذخایر انرژی در جهان را دارد، اما نگران تامین سوخت به تولید برق در تابستان و ما در زمستان، این نشان دهنده مصرف ضعیف انرژی در کشور است.
وزیر نیرو بر فرهنگ سازی مصرف آب و برق در کشور تاکید کرد و وزیر نیرو افزود: امروز با مشکل سوء استفاده از منابع آب و برق در کشور مواجه هستیم و این نتیجه سیاست ها و اقدامات انجام شده در سال های گذشته
وی همچنین بر لزوم گفتمان سازی صحیح برای تغییر و اصلاح رفتار مصرفی مردم در همه بخش ها تاکید کرد و گفت: تراکم بالای انرژی در ایران گواه و نشانه مصرف بالای انرژی و آب کشور است. میزان برق مصرفی بر حسب شدت انرژی به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی نشان می دهد که تولید ناخالص داخلی بسیار کم است یا برق بیشتری در کشور مصرف می شود.
علی آبادی تصریح کرد: مقایسه مصرف برق در ایران با کشورهایی مانند کویت و عربستان که فقط در بخش داخلی برق مصرف می کنند، کاملا اشتباه است.
وی به نمایش توانمندی ها و دستاوردهای صنعت برق کشور در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق اشاره کرد و گفت: نمایشگاه صنعت برق مفتخر است که دستاوردهای بزرگی را به جوانان این سرزمین تقدیم کند. امروزه بیشتر تجهیزات الکتریکی کشور بومی سازی شده است و این پیشرفت بزرگ را مدیون تلاش و تلاش جوانان و نخبگان این صنعت هستیم به طوری که ایران علاوه بر اولین شرکت در زمینه برق تجهیزات، این تجهیزات پیچیده را نیز به دنیا صادر می کند.
وزیر نیرو افزود: جمعیت کشور از 36.2 میلیون نفر در سال 1357 هجری شمسی به 82 میلیون نفر در سال 1403 هجری شمسی افزایش یافت و ظرفیت برق کشور از 7027 مگاوات به 92392 مگاوات رسید. به عبارت دیگر ظرفیت تولید برق کشور بیش از 13 برابر شده است.
العبادی در این زمینه خاطرنشان کرد: مصرف برق در سال 1357 هجری شمسی حدود 14 میلیارد کیلووات ساعت بوده که امروز این رقم به 303 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.
وی در ادامه صحبت های خود مصرف آب طی دهه های گذشته را با امروز مقایسه کرد و افزود: مصرف آب شرب از 1.5 میلیارد مترمکعب به 9 میلیارد مترمکعب رسیده است. مصرف آب در بخش کشاورزی نیز از 49.8 میلیارد متر مکعب به 82 میلیارد متر مکعب افزایش یافت.
وزیر نیرو تصریح کرد: مصرف آب در بخش صنعت از 0.8 میلیارد مترمکعب در سال 57 به 3.7 میلیارد مترمکعب امروز رسید و در حوزه ذخیره و تامین آب در همین مدت به 56.3 میلیارد مترمکعب رسید. متر 13.4 میلیارد متر مکعب.
العبادی نقص در آمار اعلام شده را آدرس مناسبی برای بررسی خطاها و مشکلات ناشی از این تناقض عنوان کرد و تاکید کرد: بر این اساس فکر می کنم زمان بررسی اقدامات فرا رسیده است.
وی به روند تحول و دگرگونی که دنیای کنونی طی می کند اشاره کرد و گفت: ایران باید خود را برای تغییرات بزرگ آماده کند. امروز انقلاب صنعتی پنجم فرا رسیده است که ناشی از پیشرفت بشر است و اگر با این تحولات همگام نباشیم شکی نیست که در بسیاری از تحولات عقب خواهیم ماند.
وی با بیان اینکه نسخه واحدی در دنیا وجود ندارد که تحولات اساسی ایجاد کند، گفت: لازم و ضروری است که هر کشوری نسخه خود را در این زمینه تهیه کند، زیرا باید متناسب با شرایط خاص هر کشور طراحی شود. .
وزیر نیرو کیفیت اجرای پروژه های صنعت آب و برق را فوق العاده مهم دانست و افزود: در این زمینه اولین نکته بهره برداری از توانمندی های موجود است که به عنوان مثال 93 هزار مگاوات نیروگاه در کشور وجود دارد حدود 60000 مگاوات برق تامین می شود. علاقه به نیروگاه های ناتمام مقوله مهم دیگری است.
وی بر جذب سرمایه از بخش خصوصی در صنعت آب و برق تاکید کرد و خاطرنشان کرد: این می تواند فرصت بسیار خوبی باشد و با تکیه بر “جهش تولید با مشارکت مردمی” تحول مناسبی ایجاد خواهد شد. در رفتار در بخش آب و برق وزارت انرژی برای تغییر مدل کسب و کار. سرمایه گذاری در این صنعت باید با جذابیت بخش خصوصی و توانمندی های صنعت آب و برق در تولید، توزیع و حمل و نقل تکمیل شود.