بخش خصوصی خواستار تعویق اجرای برخی از استانداردهای 85 گانه خودرو شد
نمایندگان بخش خصوصی در یازدهمین جلسه کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران که با حضور نماینده سازمان ملی استاندارد برگزار شد، بار دیگر بر نبود زیرساختهای لازم برای انطباق با تولید خودروهای تجاری 85 تاکید کردند. استانداردها و خواستار تعویق اجرای برخی از آنها پس از رفع تحریم و فراهم شدن زیرساخت های لازم شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در یازدهمین جلسه کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران، چالش صنعت خودروهای تجاری و مشکلات پیش روی صنایع این بخش در رابطه با آیین نامه ها و استانداردهای 85 گانه با حضور نمایندگانی از این سازمان بررسی شد. بخش خصوصی و تبادل نظر آنها با مدیرکل دفتر نظارت بر تطبیق استانداردها. صنایع متالورژی سازمان ملی استاندارد مورد انتقاد قرار گرفته است. دبیرکل اتاق تهران در این جلسه به ضرورت توسعه استفاده از خودروهای تجاری پرداخت و درخواست بخش خصوصی این صنعت را برای تعدیل استانداردهای تولید خودرو تا رفع محدودیتها و تحریمها بیان کرد. نماینده سازمان استاندارد در این جلسه اثربخشی استانداردهای موجود را پایین دانست و گفت: برای بازتعریف استانداردهای خودروهای تجاری باید زیرساخت های موجود در نظر گرفته شود.
در ابتدای این نشست، دبیرکل اتاق تهران به بررسی تاریخچه این اتاق و حضور نمایندگان دولت در جلسات اتاق تهران و هم اندیشی با نمایندگان بخش خصوصی برای حل مشکلات پرداخت. مشکلات کسب و کار، از جمله کلیدواژه های مقام معظم رهبری به ویژه در سال های اخیر، اقتصاد مردمی و اهمیت تقویت آن در کشور را مهم دانست و افزود: مقام معظم رهبری نیز خواستار گوش دادن چند نفر از دولتمردان شدند. نظرات اتاق بازرگانی
بهمن عشقی خطاب به رئیس سازمان استاندارد حاضر در این جلسه افزود: اگرچه ما در اتاق بازرگانی برای تضمین منافع بنگاه های اقتصادی در بخش خصوصی تلاش می کنیم، اما این فعالیت ها منافع عمومی را نیز تضمین می کند.
دبیرکل اتاق تهران سپس با بیان اینکه در صنعت خودروهای تجاری، ظرفیت تولید داخلی تحت فشار است و ورود خودروهای خارجی ممنوع است، افزود: ارزش افزوده ای که در استفاده وجود دارد، در تولید تجاری نیست. وسايل نقليه. .
عشقی با اشاره به اینکه ترکیه ماهانه 3 میلیارد دلار از محل صادرات قطعات خودرو درآمد دارد، افزود: حدود 50 درصد این درآمد از محل ساخت و ساز است. با این روش و حذف مقررات زائد می توان خودروها را وارد کرد و از طریق ظرفیت ایجاد شده در کاربری زمین، چهره شهر را تغییر داد.
وی تاکید کرد: هیچکس در مقابل ارتقای استانداردها مقاومت نمی کند، اما این پیچیدگی که باعث ناامیدی و تاخیر در نوسازی می شود منطقی نیست. دولت می تواند نظرات اتاق بازرگانی در این زمینه را از منظر دغدغه ملی بخش خصوصی بررسی کند.
دبیرکل اتاق تهران از دولت خواست تا حساب صنعت خودروهای تجاری را از خودروهای سواری جدا کند و گفت: با توجه به شرایط موجود بعید است یک شرکت خودروسازی تجاری به مساحت 60 هزار مترمربع حتی تولید کند. یک ماشین در ماه گذشته .
بهمن عشقی در پایان سخنان خود به نمایندگی از فعالان اقتصادی خودروهای تجاری پیشنهاد کرد پس از لغو تحریم ها اجرای برخی مقررات و استانداردها در این حوزه واگذار شود و از سوی دیگر مشکل آلایندگی منطقه ای حل شود. محدودیت ها اعمال شود.
ما آماده تغییر استانداردها هستیم نه لغو آنها
در ادامه این نشست، مدیرکل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع متالورژی سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه جایگاه بخش خصوصی در تولید خودروهای تجاری ناقص است، افزود: امروز در سطح استاندارد در سطح متهم اول هستیم. سازمان سازمان بازرسی از سوی دیگر کسانی که پشت وضعیت موجود هستند نامه می نویسند تا شرایط را تغییر دهند.
مهدی انگروج تاکید کرد: از نظر ما استانداردهای موجود نیز پایین است. نه شأن ماست که این استاندارد را داشته باشیم و نه شأن بخش خصوصی که نتواند چنین استانداردهایی را تضمین کند. این یک داستان آموزنده برای همه است: واردات خودروهای خارجی با کارکرد صفر مجاز نبود، اما واردات خودروهای فرسوده در کشور مجاز است.
وی افزود: اگر استانداردهای 85 گانه خودرو عقب نشینی شود، مشکل بخش خصوصی حل نمی شود. ما آماده هستیم تا همه استانداردهای موجود را بازتعریف کنیم، اما این استانداردها نمی توانند به طور کامل لغو شوند. ما نیروهای توانمند زیادی در کشور داریم. مثلاً کارمندی بود که در زیرزمین بنزین درجه یک و سپس سوخت جت تولید می کرد، اما ما این نیروها را رد کردیم. ما هیچ تعاملی با استانداردهای موجود نداریم و می توانیم همه آنها را دوباره تعریف کنیم، اما اگر استانداردی ایجاد شود باید با توجه به زیرساخت های موجود ایجاد شود. با این حال، در کمال تعجب، عوامل وضع موجود همچنان مسیر را دیکته می کنند.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: با توجه به شکلگیری و تداوم اکوسیستم نامطلوب در بخشهای خاص اقتصادی، اتاق باید با تصمیمگیران اقتصادی گفتوگو و تعامل داشته باشد.
سعید تاجیک – رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست خانه تهران – نیز در پایان این جلسه با بیان اینکه مشکل خودروهای تجاری محدود به استانداردهای موجود نیست، تاکید کرد: استانداردهای موجود به طور خاصی بر ایمنی تأثیر نمی گذارد. مسیر. شیوه ای در وسایل نقلیه کاربردی
وی همچنین گفت: متون استاندارد نیز اشکال دارد و باید اصلاح شود. سعید تاجیک با توجه به شرایط زیستمحیطی کشور با وجود استانداردهای نسبتاً سختگیرانه، گفت: اثربخشی آزمایشهای آلودگی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام