ارتقای نقش دریای خزر و بنادر ایران در تجارت بینالمللی و لجستیک دریایی

بر اساس گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، وی سپس به تشریح ساختار و تشکیلات سازمان بنادر و دریانوردی پرداخت و با اشاره به کمبود جدی نیروهای متخصص در این زمینه، ابراز امیدواری کرد که مشکل نیروی انسانی بنادر و دریانوردی در برنامه هفتم توسعه و قانون مالی 1402 حل می شود
کاهش نیروهای متخصص نگران کننده است
وی با استقبال از حضور نیروی زبده در بخش های مختلف دریایی و بندری و مهندسی دریانوردی، تاکید کرد: همکاری و فعالیت نیروهای زبده سازمان بنادر و دریا در راستای وظایف دولت صاحب بندر، پرچم و سواحل باعث می شود کشور بتواند وظایف بین المللی و ملی خود را در زمینه های مختلف صنعت دریایی به درستی انجام دهد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریا با اشاره به اقدامات راهبردی دولت سیزدهم برای توسعه همکاریهای دریایی و بندری با کشورهای همسایه، گفت: یکی از راهبردهای سازمان بنادر و دریا ارتقاء آن است. نقش دریای خزر و بنادر ایران در تجارت بینالمللی و لجستیک دریایی.
وی بر لزوم اجرای سیاست های معاونت دریایی وزیر در سازمان بنادر تاکید کرد و ادامه داد: افزایش سطح امنیت ناوگان آبراه ها و بنادر، توسعه ناوگان پرچم ایران، توسعه غیرنظامیان بخش دولتی در خدمات دریایی، عملیات دریایی در حداقل زمان در محیطی امن، هوشمندسازی فرآیندها، به معنای توسعه سیستم های یکپارچه، سازماندهی و توسعه حمل و نقل مسافر و نوسازی زیرساخت ها و تجهیزات بخشی از این سیاست هاست.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تشریح بازارهای بین المللی فعال در حوزه حمل و نقل دریایی و دریایی، گفت: بازار اجاره کشتی یکی از بزرگترین بازارهایی است که 11 میلیارد تن کالا اعم از نفت و غیره را جابجا می کند. -روغن و ظرف، در سطح جهانی.
در طراحی و ساخت اسکله ها خودکفایی حاصل شده است
بیک محمدلو با اشاره به 5800 کیلومتر مسیر دریایی و سواحل در ایران خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی کشور، بخش ترانزیت و لجستیک در ایران نیازمند ایدههای نو است. سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان متولی حمل و نقل دریایی کشور با جذب و همکاری با نیروهای زبده و متخصص آمادگی کامل برای انجام کارهای بزرگ در آینده را دارد.
وی با تاکید بر اینکه تحول سازمان بنادر و دریانوردی همزمان با توسعه اقتصاد دریامحور در حال انجام است، گفت: بر اساس سند تحول دولت سیزدهم، نظام حکمرانی ملی حوزه دریایی کشور بازطراحی می شود. .
کشتی سازی یکی از سودآورترین بازارهای جهان است
صفایی با اشاره به فعالیت های بین المللی در صنعت دریایی گفت: سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) کلیه قوانین و مقررات بندری و دریایی را تدوین و به کشورهای عضو ابلاغ می کند و سازمان بنادر و دریانوردی به نمایندگی از سازمان بنادر و دریانوردی نماینده دائمی در این سازمان دارد. دولت جمهوری اسلامی ایران سازمان بنادر و دریانوردی به 50 کنوانسیون و مقررات دریانوردی پایبند بوده و یکی از کارآمدترین و فعال ترین اعضای IMO محسوب می شود.
مجید علینازی عضو هیات مدیره و معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی نیز ساختار، ماموریت ها، وظایف و اقدامات انجام شده را به این معاونت ارائه کرد. وی با ابراز نگرانی از کاهش تعداد متخصصان و کارشناسان دریایی در این اداره کل، با تاکید بر کمبود جدی نیروی انسانی متخصص در این سازمان و شرکت ها و ارگان های دریایی کشور، از تشکیل کارگروه های تخصصی برای پیگیری خبر داد. این موضوع در مجلس و دولت
معاون دریانوردی سازمان بنادر نیز به نگرانی این معاونت در مورد فرسودگی ناوگان دریایی اشاره کرد و گفت: باید با برنامه ریزی دقیق و منسجم تری به این موضوع بپردازیم.
ضرورت ایجاد تحول در حوزه دریایی کشور
همچنین جلیل اسلامی، عضو هیئت اجرایی و معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در این جلسه با اشاره به ماموریت ها و وظایف معاونت بندری این سازمان، ظرفیت های منطقه ای کریدورهای شمال – جنوب و شرق – غرب و گذرگاه نوستارک در محل عبور دریاها و بنادر. ایران و لزوم فعال سازی این مسیرهای ترانزیتی خاطرنشان کرد: با توسعه تجهیزات و ظرفیت بنادر کشور محدودیتی برای پذیرش کشتی و کالا در بنادر ایران وجود ندارد.
همچنین علی فتحی، عضو هیئت مدیره و معاون مهندسی و توسعه تجارت زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه این سازمان تنها مرجع تدوین و ابلاغ مقررات تخصصی محلی طراحی، ساخت و نگهداری زیرساختها و زیرساختها است، خاطرنشان کرد: روبنای بنادر و سواحل کشور خاطرنشان کرد: مدیریت یکپارچه سواحل، بنادر و سازههای دریایی (ICZM) از سال 1381 در کشور اجرا میشود و سندی سطح بالا، مبنای تصمیمگیریهای بعدی در حوزه سواحل و سواحل محسوب میشود. پورت ها
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: بازار کشتی سازی و ضایعات فلزی دومین و سومین بازار پر سود دنیاست و بازار ضایعات فلزات عمدتاً در سه کشور پاکستان، هند، هند و بنگلادش قرار دارد. خرید و فروش کشتی های دست دوم و بیمه بازارهای چهارم و پنجم در حوزه دریایی محسوب می شود، روزانه نزدیک به 50 تا 100 کشتی دست دوم در دنیا خرید و فروش می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر صفایی در نشست سازمان بنادر و دریانوردی با جمعی از نخبگان برگزیده کشور، حمل و نقل دریایی را مقصد و مبنای اقتصاد و تجارت دریایی دانست و خاطرنشان کرد: ایران کشوری با تجارت دریایی محسوب می شود که بیش از 90 درصد صادرات و واردات کالاهای مورد نیاز آن از طریق کشتی و از طریق بنادر تجاری انجام می شود.
رویکرد جدید سازمان بنادر استفاده از ظرفیت نخبگان است
انتهای پیام
شهلا اسماعیل پور، مدیرکل توسعه و پشتیبانی منابع انسانی سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این جلسه با اشاره به شناخت نخبگان از موضوعات، چالش ها، زمینه های فعالیت و گرایش ها، دستگاه های اجرایی برای ارزیابی و موقعیت یابی آن ها گفت: آنها در فرآیند استخدام
بر اساس گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، با اشاره به اقدامات راهبردی دولت سیزدهم برای توسعه همکاری های دریایی و بندری با کشورهای همسایه، گفت: یکی از راهبردهای سازمان بنادر و دریانوردی ارتقای نقش دریای خزر و بنادر ایران در تجارت بینالمللی و لجستیک دریایی.
عضو هیأت مدیره سازمان بنادر و دریانوردی و معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت و منابع کشور به رویکرد جدید دولت و سازمان بنادر برای ایجاد ساختار تحول در حوزه دریایی کشور با استفاده از توانمندی نیروهای زبده اشاره کرد و گفت: به جز زیرساخت های لازم برای توسعه متوازن و پایدار در حوزه دریایی را فراهم می کند، نیروی محرکه این توسعه بخش نرم افزار و نیروی انسانی نخبه و متخصص است.
در این دیدار حسن بیک محمدلو، عضو هیات مدیره و معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ضرورت تحول در حوزه دریایی کشورها تاکید کرد. نگاه ویژه کشورهای صاحب دریا به توانمندی های این حوزه برای توسعه اقتصادی است و گفت: بر اساس سند تحول دولت مردمی باید جایگاه بخش حمل و نقل دریایی به عنوان قلب تدارکات و زنجیره تامین کوثر ارتقا یابد.
به گفته اسلامی، ظرفیت بنادر تجاری ایران از 120 میلیون تن به 230 میلیون تن در سال بین سال های 1386 تا 1390 افزایش یافته است.
فتحی گفت: در زمینه زیرساخت های بندری تمامی مراحل طراحی و ساخت اسکله ها توسط مهندسان ایرانی انجام می شود و در این زمینه وابستگی به کشورهای خارجی به طور کامل قطع شده است. در حال حاضر 323 اسکله بندری به طول 41 کیلومتر، هزار و 792 هکتار استخر و 250 هکتار پارک کانتینری در کشور ساخته شده و در حال فعالیت است.
در حال مطالعه برای ساخت دو بندر بزرگ هستیم
معاون بنادر و امور اقتصادی سازمان بنادر ظرفیت فعلی بنادر تجاری کشور را 270 میلیون تن در سال اعلام کرد و گفت: توسعه ظرفیت در بنادر شامل مولفههایی مانند ساخت اسکله، خرید تجهیزات، نرمافزار وی است. با اشاره به اینکه ساخت دو بندر بزرگ تجاری در استان های هرمزگان و خوزستان بر اساس سند تحول دولت یازدهم در دست مطالعه و اقدامات اجرایی است.