با کشت پاییزه چغندر قند مصرف آب 30 درصد کاهش می یابد.


رئیس پژوهشکده چغندرقند کشور گفت: با اجرای طرح توسعه کشت چغندرقند پاییزه مطابق با برنامه اصلاح الگوی کشت، بهره وری افزایش و آب مصرفی 30 درصد کاهش می یابد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش طالقانی توسعه کشت چغندرقند پاییزه را راهکاری برای افزایش بهره وری عنوان کرد و افزود: با کشت برداشت پاییزه چغندر قند در به عنوان بخشی از طرح بهبود روش کشت، مصرف آب 30 درصد کاهش می یابد.
رئیس پژوهشکده ملی چغندرقند در خصوص ارقام چغندرقند پاییزه مرکز تحقیقات گچساران گفت: این ارقام حاصل تلاش پنج ساله محققان این مرکز تحقیقاتی است که عملکردی در حدود 90 تن در هکتار دارد. و عملکرد 16 درصد که نشان دهنده پتانسیل توسعه قوی مناطق گرمسیری برای کشت چغندر قند پاییزه است.
وی از مزایای کشت در مناطق گرمسیری پایداری، سطح برگ بالا و مقاومت در برابر آفات و بیماری ها را برشمرد و گفت: در سند امنیت غذایی کاهش 30 درصدی مصرف آب در نظر گرفته شده است که با کشت پاییزه می توان به این مهم دست یافت.
طالقانی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مزایای این نوع کشت کاهش تولید شکر از 4 میلیارد مترمکعب به 2.7 میلیارد مترمکعب در سال 1410 است که به افزایش تولید شکر کمک می کند.
وی گفت: دو استان را برای توسعه کشت پاییزه چغندر قند در کشور انتخاب کرده ایم که یکی از این استان ها کهگیلویه و بویراحمد و دیگری خراسان رضوی است.
طالقانی مکانیزه بودن و ظرفیت محدود صنعتی استان را از محدودیت های کشت و توسعه چغندرقند برشمرد و گفت: این مشکل باید با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و رهبری کارخانه قند یاسوج برطرف شود.
به گفته وی، طرح پایلوت کشت چغندرقند پاییزه باید در دشت لیشتر و باشت با مدیریت این مرکز اجرا شود.