سایر موضوعات

با کاهش عوارض گمرکی و تسهیل واردات ماشین آلات، انقلابی در صنعت معدن ایجاد کنید

حمیده ماجد، برنده طرح بنیاد ملی نخبگان شهید احمدی روشن و فعال معدنی در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی بیان کرد: از زمانی که در حوزه معدن فعال شدم، مشاهده کردم که در این صنعت یکسری مشکلات وجود دارد و ما نخبگان همیشه به دنبال دلایلی برای مشکل هستیم تا پاسخ مناسبی برای این مشکل پیدا کنیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، حمیده ماجد یکی از نخبگانی است که در دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری سخنرانی کرد. وی که در حوزه معدن فعال است در این دیدار به جمله ای از سخنان حضرت آیت الله خامنه ای مبنی بر «معدن باید جایگزین نفت شود» اشاره کرد و یادآور شد: من که در حوزه معدن فعال هستم معتقدم کشور همیشه باید باشد. بسیج شده و درآمد ارزی 9 میلیارد دلاری معدن و صنایع معدنی باید چند برابر شود تا درآمد ارزی حاصل از فروش نفت یکسان شود. این اقدام مصداق واقعی و عملی اقتصاد بدون نفت است که بر اساس آن جایگزینی نفت با معدن عینیت می یابد.

انتهای پیام

چالش های صنعت معدن

پشتیبانی نخبگان

مجد با بیان اینکه طرح های مختلفی در بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر اجرا شده است، گفت: این حمایت ها در قالب اجرای طرح های مشکل محور از جمله «احمدی روشن»، «شهید بابایی» و … است. در حالی که برای استخدام نخبگان طرح جذب آنها در دستگاه های اجرایی تعریف شده است.

مجد در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به استفاده از ظرفیت های معدنی کشور گفت: کرومیت ماده معدنی است که در حدود 15 کشور دنیا یافت می شود و با سیاست گذاری صحیح می تواند ارزهای زیادی را وارد کشور کند. سالانه حدود 600 هزار تن کرومیت در کشور تولید و استخراج می شود که 200 هزار تن آن در کارخانه های داخلی مصرف می شود و حدود 400 هزار تن مازاد آن است که باید صادر شود اما قیمت فروش این سنگ در کشور 40 درصد است. 50. درصد قیمت کلی است و علاوه بر آن برای بار مازادی که برای این ماده وجود دارد و باید به کشورهای خارجی صادر شود، عوارض گمرکی 10 تا 12 درصد در نظر گرفته می شود که باعث می شود با وجود هزینه های بالای تولید از جمله قیمت بالای ماشین آلات پیش بینی می شود مواد معدنی با یک سوم قیمت داخلی به کشورهای همسایه مانند ترکیه، عمان و پاکستان عرضه شود.

این پژوهشگر معدن با تاکید بر اینکه زیرساخت های به کارگیری نخبگان در کشور فراهم شده است، خاطرنشان کرد: کار کنید و اگر نخبگان ما در حوزه کاری خود نشان دهند که چه کسانی قادر به ارائه راهکار برای حل مشکلات کشور هستند، کشور به خوبی از پتانسیل و توان خود استفاده خواهد کرد. نظرات قدردانی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر در حوزه اکتشاف معدن، واردات ابزار و ماشین آلات به کشور روان شود و عوارض گمرکی به صفر برسد، انقلابی در این صنعت رخ می دهد.

مجد یکی از چالش های صنعت معدن را وجود ماشین آلات معدنی استهلاک پذیر دانست و یادآور شد: اگرچه تولیدکننده ملی این نوع ماشین آلات در کشور وجود ندارد اما گمرکات حقوقی زیادی برای واردات این ماشین آلات پیش بینی شده بود. حال سوال اینجاست که چرا وقتی این ماشین‌ها تولیدکننده ملی ندارند کالای لوکس محسوب نمی‌شوند و تجارت در معادن کوچک، متوسط ​​و بزرگ به شدت به این ماشین‌ها وابسته است، چرا عوارض گمرکی این ماشین‌ها بالاست؟

این نخبگان معدنی پیشنهاد می‌کنند یا سرمایه‌گذاری برای ایجاد کارخانه‌های لازم و یا کاهش عوارض گمرکی برای صادرات کرومیت انجام شود.

وی ادامه می دهد: ایران اسلامی در کمربند آتشفشانی قرار دارد و یکی از 15 کشور معدنی جهان است که دارای 68 ماده معدنی و 37 میلیارد تن ذخایر قطعی و 58 میلیارد تن ذخایر احتمالی مواد معدنی است که با تدبیر مناسب، احتیاط و مدیریت جهادی ملی نقش بی بدیل ایفا می کند و برای تحقق آن لازم است تحولی شگرف در زمینه زمین شناسی، اکتشاف، استخراج، تفکیک و فرآوری مواد معدنی و حتی زیرساخت های معدنی و با مشارکت دستگاه های ذیربط صورت گیرد. بخش خصوصی می تواند به گونه ای موثر باشد که رنگین کمانی از مواد معدنی این سرزمین که خداوند به عنوان غذای مردم ایران در قلب ایران قرار داده است تولید و مصرف شود.

وی با تاکید بر اینکه با وجود این عوارض گمرکی بالا، واردات این چرخ دنده ها به صرفه نیست، خاطرنشان کرد: راهکاری که در این زمینه ارائه کردم، تسهیل واردات چرخ دنده های معدنی به کشور بود. زیرا با واردات هر گونه ماشین آلات معدنی به کشور، رانندگان بیشتر و کارگران بیشتری در این صنعت مشغول به کار می شوند.

یکی از نخبگان حوزه معدن معتقد است اگر در حوزه اکتشاف مواد معدنی، واردات ابزار و ماشین آلات به کشور روان شود و عوارض گمرکی به صفر برسد، انقلابی در این صنعت رخ می دهد.

وی تصریح کرد: همه این طرح ها با هدف حمایت از نخبگان کشور است و بهره مندی نخبگان از این طرح های حمایتی به میزان رقابت نخبگان و همچنین میزان جذب آنها در نظام بستگی دارد.

وی افزود: سوال اساسی من همیشه این بوده که چرا وقتی برای مشکلات کشور راه حلی وجود دارد به آن توجه نمی شود. از این رو برای برخی از چالش های این صنعت راهکارهایی را تدوین کردم و زمانی که قرار بود در دیدار مقام معظم رهبری صحبت کنم، پیشنهاداتی برای رفع این مشکلات ارائه کردم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا