چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

با واگذاری امور به بخش خصوصی، تعارضات کنترل شده و کسری بودجه کاهش می یابد

علی مطیعی جهانی، عضو کمیته اجرایی اتاق تعاون ایران، محور توسعه و ابعاد آن در اقتصاد کشور را از سال‌ها پیش مورد تاکید مقام معظم رهبری دانست و گفت: دولت همواره در راستای برنامه‌ریزی و اقدامات انجام می‌دهد. با آن. با او

وی ادامه داد: نکته مهم این است که اقتصاد ایران همواره با چالش اصلی به نام تورم مواجه بوده و محدودیت های ناشی از تحریم های سخت بر آن افزوده و تبدیل ارز حاصل از صادرات به جذب سرمایه گذاری خارجی و هزینه های حمل و نقل را با مشکل مواجه کرده است. این وضعیت منجر به افزایش قیمت نهایی تولید و کاهش سود صادراتی شده است.
مطیعی جهانی با بیان اینکه در تحقیقات اولیه می توان به برخی عوامل مستقیم و غیرمستقیم موثر بر تورم اشاره کرد، تصریح کرد: اولاً عدم تعادل بودجه ناشی از عدم تعادل درآمد و هزینه دولت است و این مشکل سال ها گریبان دولت را گرفته است. تنها راه برون رفت از این وضعیت و کنترل عدم تعادل، واگذاری امور توسط دولت به بخش خصوصی است که منجر به کاهش مخارج دولت و کاهش کسری بودجه می شود.

یکی از اعضای کمیته اجرایی اتاق تعاون ایران گفت: نوسانات بازار ارز و عدم تعادل ارزی یکی دیگر از عواملی است که به طور مستقیم بر اقتصاد تأثیر می گذارد و علاوه بر تحریم های خارجی، موضوع انعقاد ارز و اجبار صادرکننده به عرضه ارز به قیمت تعیین شده، عدم تعادل ارزی را تشدید کرد. در اقتصاد.

وی گفت: موضوع دیگری نیز قابل اشاره است و آن افزایش بدهی دولت به شبکه بانکی است که متاسفانه در دولت قبل بسیار افزایش یافت و تبعات آن در امور اجرایی دولت سیزدهم کاملاً مشخص است. و عدم تعادل بخش بانکی یکی دیگر از منابع تورم محسوب می شود.

او گفت: موضوع دیگری هم وجود دارد و آن عدم تعادل در صندوق های بازنشستگی است که در پرداخت هزینه ها به بودجه فشار زیادی وارد می کند که به طور غیرمستقیم بر کسری بودجه تاثیر می گذارد و تورم را افزایش می دهد، روند تولید نیز افزایش یافته و گاهی منجر به افزایش هزینه های تولید و افزایش تورم می شود. . به عنوان نمونه می توان به قطع برق واحدهای تولیدی و صنعتی در روزهای گرم سال و کاهش فشار گاز در روزهای سرد سال اشاره کرد که بسیاری از تولیدکنندگان با آن مواجه هستند.

موتی جهانی گفت: برای رسیدن به شعار سال و جهش تولید با مشارکت مردم، اقتصاد خصوصی و بالاتر از همه اقتصاد تعاونی مهمترین و مهمترین ابزار مشارکت اجتماعی و مردمی در اقتصاد و تولید است. اهمیت آن در سیاست های عمومی اصل 44 قانون اساسی مورد توجه و تاکید قرار گرفته است و با استفاده از توانمندی های تعاونی ها می توان مشارکت مردم را به حداکثر رساند.

وی تاکید کرد: تعاونی ها با شبکه سازی و جمع آوری سرمایه های اندک و حفظ سرمایه اجتماعی مردم می توانند به افزایش تولید، کاهش تورم، توسعه صادرات و حرکت اقتصاد کشور به سمت اقتصاد آزاد، جهانی شدن و تعامل در تولید کمک شایانی کنند. نزدیک شدن به سایر کشورهای تولیدکننده، افزایش سطح تراز تجاری و نشان دادن تأثیر آن در ارتقای سرمایه اجتماعی مردم که امکان اجرای سیاست‌های اصلاحی در اقتصاد را فراهم می‌آورد و تأثیر اولیه‌ای بر معیشت و زندگی مردم خواهد داشت.

وی گفت: با توجه به توانمندی های بخش تعاون و تحویل بسیاری از امور اجرایی در قالب تعاونی های فراگیر ملی و توسعه مدنی در کشور باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد.

موتی جهانی خاطرنشان کرد: در حوزه شیلات بیشترین تعداد و درصد در حوزه تولید و صید در دست تعاونی ها است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *