پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

با «نقطه عطف» بلا تبدیل به نعمت می شود

انتهای پیام

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با بیان اینکه سیل با ایجاد تاخیر در حرکت سیلاب و عدم تجمع رواناب باعث تخریب نمی شود، تصریح کرد: اگر در سرچشمه های واقع در حوضه آبریز یعنی سیلاب باشد. شهرستان های مستعد واقع در دامنه های غربی زاگرس میانی باید عملیات کنترلی انجام دهیم تا با احداث یک سری موانع، سازه ها و سدها، سیلاب مهار شود، تجمع رواناب و سیلاب مدیریت شود و امکانی وجود نداشته باشد. از سیل

ای بی اس نیوز/خوزستان مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: حدود 40 درصد حجم سیلاب های موسمی تابستان سال گذشته توسط طرح های آبخیزداری مهار شد و اگر پروژه های آبخیزداری نبود می توانست خسارات زیادی به بار آورد.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با اشاره به اینکه مطالعات اجرایی دقیق حدود یک میلیون هکتار از مزارع خوزستان انجام شده است، گفت: حدود 20 درصد این مطالعات مربوط به اراضی ملی استان و از یک میلیون هکتار آن است. از مطالعات انجام شده حدود 520000 هکتار به پروژه های آبخیزداری اختصاص دارد.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از فعالیت های آبخیزداری مکانیکی و بخشی بیولوژیکی است، افزود: می توانیم آب ناشی از بارندگی ها و نزولات جوی را در سطح مراتع مدیریت کنیم تا پوشش گیاهی بهبود یابد و این امر باعث نفوذ آب می شود. او انجام می دهد.

وی افزود: می توانیم با اجرای طرح های آبخیزداری حدود 50 تا 60 درصد سیلاب های ناشی از بارندگی های شدید را مدیریت کنیم و خسارات سیل را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه در خوزستان حدود 14 شهر در دامنه کوه قرار دارند افزود: احتمال آبگرفتگی در این شهرک ها وجود دارد. البته بارش باران در نواحی بالادست نیز باعث آبگرفتگی دشت ها می شود. بنابراین اگر اقدامات آبخیزداری در مناطق بالادست انجام شود می تواند به کاهش سیلاب در دشت های مرکزی و غربی استان کمک کند.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان درباره شهرهایی که در زمینه پروژه های آبخیزداری استعداد بالایی دارند، بیان کرد: اندیمشک، دزفول، ایذه، دزپارت، لالی، اندیکا، مسجد سلیمان، باغ ملک، بهبهان، رامهرمز و هفتکل از شهرهایی هستند که دارای استعداد بالایی هستند. ظرفیت بسیار خوبی در حوزه آبخیزداری است.

وی با بیان اینکه حدود 40 درصد حجم سیلاب های موسمی تابستان سال گذشته توسط پروژه های آبخیزداری کنترل شد و اگر پروژه های آبخیزداری نبود می توانست خسارات زیادی به بار آورد، تصریح کرد: یکی از روش های مدیریت سیلاب در بحث آبخیزداری، عقب انداختن سیل است. حرکت و ذخیره سازی حجمی بحث کنترل سیلاب به صورت حجمی است و با افزایش ضریب نفوذ، سرعت سیلاب را مدیریت می کند.

تا 60 درصد سیلاب ها با آبخیزداری قابل مدیریت است

سجادی بیان کرد: در واقع با کاری که در بحث پروژه های آبخیزداری انجام می دهیم یک بلا را به نعمت تبدیل می کنیم. یعنی با اجرای یک سری اقدامات در حوزه آبخیزداری، رواناب بارندگی فرصت نفوذ و احیای چشمه ها، کانال ها و چاه ها را خواهد داشت.

شهرهای حساس حوزه آبخیز خوزستان کدامند؟

سید محمدتقی سجادی در گفت وگو با ای بی اس نیوز درباره پروژه های آبخیزداری خوزستان اظهار کرد: مساحت استان خوزستان حدود 6.4 میلیون هکتار است که 4.9 میلیون هکتار آن را اراضی ملی تشکیل می دهد. شهرستان های شمالی، شمال شرقی، شرقی و جنوب شرقی استان در دامنه های غربی زاگرس میانی قرار دارند و به دلیل شیب دار بودن و طبیعت کوهستانی، تمایل به وقوع سیلاب در این شهرستان ها دارند.

40 درصد سیلاب های موسمی با کنترل سیلاب کنترل شد

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان ادامه داد: اقداماتی که در حوزه آبخیزداری در سطح مراتع، جنگل ها و آبراهه ها انجام می دهیم و از خسارات ناشی از سیل جلوگیری می کنیم و همچنین آب چاه ها، کانال ها و پوشش گیاهی را اصلاح می کنیم.

سجادی در خصوص ذخیره آب های زیرزمینی گفت: زمانی که وقوع سیل را با ایجاد یک سری موانع، کار و سد به تعویق بیندازیم، جریان آب کنترل می شود و امکان نفوذ فراهم می شود. در واقع، افزایش نفوذ منجر به بهبود وضعیت سفره‌های زیرزمینی، کانال‌ها و چاه‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه آبخیزداری با چند هدف انجام می شود، افزود: یکی از اهداف آبخیزداری کنترل سیلاب است. اگر بارش شدید و در زمان کوتاهی باشد، بخشی از بارش ناشی از باران به صورت روان یا سیلاب حرکت می کند که در این صورت آب فرصت نفوذ ندارد و با جمع شدن آب تبدیل به سیل شده و خارج می شود. خسارت.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *