سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هر زمان که دولت جایگزینی برای حذف ارز ترجیحی ارائه کند، می تواند در آن زمان ارز ترجیحی را حذف کند، بنابراین به این معنا نیست که از فردا ارز ترجیحی پرداخت نمی شود، بلکه دولت باید جایگزین هایی برای حذف ارز ترجیحی ارائه دهد.
وی در خاتمه گفت: به دولت این اختیار را داده ایم که جایگزین معرفی کند تا به میز و بازار نیاید. دولت باید راهکارهای جایگزین برای حذف ارز ترجیحی بیاندیشد و بعد اقدام کند نه اینکه فردا پرداخت کند. اگر دولت راهحلهای جایگزین ارائه کند، اجازه دارند ارز ترجیحی را حذف کنند، به این صورت که ارز آزاد با نرخ ETS به واردکننده بدهند تا کالا وارد شود و ما مابهالتفاوت نرخ ارز را به مردم بدهیم.
وی افزود: همچنین شرط آن است که سطح قیمت از سطح قیمت شهریور 1400 بالاتر نرود، به این معنی که مردم در سفره خود چیزی احساس نمی کنند، بنابراین این فقط تغییر در نحوه پرداخت کمک هزینه است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: با این مصوبه تضمین ها تقویت و کارت الکترونیکی صادر می شود. بنابراین هر زمان که دولت راهحلهای جایگزین طراحی و ارائه کند، نمیتواند ارز ترجیحی را در آن زمان پرداخت کند. بنابراین پرداخت ارز ترجیحی تا آن زمان ادامه خواهد داشت.
غلامرضا مرحبا در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به مصوبه امروز مجلس درباره ارز ترجیحی، اظهار کرد: با این مصوبه نحوه پرداخت یارانه برخی کالاها تغییر می کند به این معنا که ارز دیگر ارز 4200 تومانی دریافت نمی کند. اما ارز به نرخ سیستم تجارت الکترونیکی.” ETS) و ما به التفاوت ریالی پرداخت می کنیم.
absnews
به گزارش ای بی اس نیوز، مجلس در جلسه علنی صبح امروز مجلس و با بررسی قسمت هزینه ای بودجه مصوب کرد که «در سال 1401 معادل ردیف 18 جدول هزینه ها تبصره 14 این قانون به دولت اجازه داده می شود. با تامین منابع مابه التفاوت ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، دارو، تجهیزات پزشکی، در صورتی که دولت قصد خروج کالایی از سبد ارزی ترجیحی را داشته باشد، ابتدا باید برای جبران رفاه مصرف کننده کالاهای اساسی از طریق مدارک الکترونیکی پزشکی تمهیدات قانونی انجام دهد. از طریق بیمه و «یا روشهای جایگزین مطمئنی برای مردم ایجاد کرد که میتوانند این کالاها و خدمات را در پایان شهریور 1400 و در حد نصاب تعیین شده ارائه کنند».
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز