چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

با تولید خودکار جوهر داخلی 2.5 میلیون دلار صرفه جویی کرد

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان می گوید: سالانه 2.5 میلیون دلار ارز برای واردات جوهر خودکار اختصاص می یابد که با داخلی سازی از خروج ارز از آن جلوگیری می شود.

آقای محمد امین مقصودی نیز دانشجوی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در جلسه کارشناسی با سردبیران صنعت خبرگزاری صداوسیما وی گفت: برای اولین بار توانسته ایم جوهر اتوماتیک را در داخل کشور تولید کنیم و هم اکنون هفتمین کشور دنیا هستیم که دانش فنی تولید جوهر اتوماتیک را داریم.

وی افزود: جوهر تولید شده نانو آنتی باکتریال است و در آن از نانوذرات استفاده شده است ضمن اینکه جوهر اتوماتیک تولید شده دارای خاصیت آنتی باکتریال بوده و می تواند نیاز صنایع را برطرف کند.

مقصودی گفت: دو سال کار تحقیقاتی برای کسب دانش فنی تولید خودکار جوهر انجام شد.

مقصودی ادامه می دهد: جوهر اتوماتیک تولیدی از نظر قیمت 25 درصد ارزانتر از نمونه های هندی که در حال حاضر در کشور استفاده می شود و از نظر کیفیت کاملاً با نمونه وارداتی برابری می کند.

وی گفت: سالانه 400 میلیون خودکار در کشور مصرف می شود که از این رقم 250 تن جوهر وارد می شود. در گذشته تمام نیاز کشور به خودکار (تمام اجزای خودکار) وارداتی بود اما در سال های اخیر. ، تولیدکنندگان داخلی توانستند به طور خودکار نیمی از نیاز تولیدی کشور را تامین کنند.

مقصودی افزود: سالانه 2.5 میلیون دلار ارز برای واردات جوهر اتوماتیک اختصاص می یابد که با داخلی سازی آن می توان از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد.

وی افزود: 12 ماده در تولید جوهر اتوماتیک نقش دارند و تمام مواد لازم به جز یک قلم مربوط به صنایع شیمیایی بالادستی و وارداتی نیز در داخل تولید می شود. این رقم 3 تا 4 میلیارد تومان است که در مقایسه با 2.5 میلیون دلار ارز صادراتی سالانه کشور بسیار ناچیز است.

مقصوری بیان کرد: این محصول در صورت بومی سازی به راحتی قابل صادرات است زیرا قیمت تمام شده آن نسبت به نمونه های چینی و هندی ارزانتر است بنابراین به راحتی می تواند با کشورهای تولید کننده جوهر اتوماتیک رقابت کند.

وی ادامه داد: 85 درصد مواد اولیه مرکب چاپ وارداتی است و عمده مشکلات تولید مرکب چاپ به قوانین دست و پا گیر 20 یا 30 سال پیش برمی گردد که باید بازنگری شود که نیازمند حمایت متولیان مربوطه است. .

وی همچنین گفت: در دانشگاه ها نخبگان زیادی وجود دارند که ظرفیت تولید بسیاری از کالاها و مواد اولیه مورد نیاز کشور برای تحقق شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم در مواد اولیه وارداتی) را دارند. بنابراین در صورت دسترسی نخبگان و دانش آموزان مستعد به این سامانه می توانند خود را وقف تولید نیازهای کشور کنند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *