معادن مس در حال هوشمند شدن هستند – ایسنا
تفاهم نامه چهارجانبه ای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایمیدرو و شرکت ملی صنایع مس ایران برای توسعه فناوری های هوشمند استخراج مس امضا شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حاشیه نمایشگاه متافو 1402 (متالولوژی) تفاهم نامه چهارجانبه توسعه فناوری های استخراج هوشمند مس با حضور عباس علی آبادی (وزیر حراست)، روح الله دهقانی فیروزآبادی (معاون وزیر امنیت) امضا شد. رئیس جمهور در امور علم و فناوری، محمدرضا متقی نیا (رئیس هیئت مدیره ایمیدرو) و امیر خرمشاد (مدیرعامل شرکت ملی مس) در راستای اجرای تدابیر و سیاست های مقام معظم رهبری و سیاست های ابلاغی دولت سیزدهم بر اساس توسعه ظرفیت، هم افزایی ایجاد کنید و دستیابی به اقتصاد دانش بنیان و به منظور هوشمندتر کردن معادن و فناوری های مرتبط با آن با تاکید بر سیستم نظارت و اعزام ناوگان بارگیری و تخلیه معدن مس و بهره گیری از توانمندی های بنگاه های دانش بنیان امضا شد.
مراسم امضای این تفاهم نامه با حضور رئیس کمیسیون صنایع و معادن، معاون برنامه ریزی و برنامه ریزی راهبردی شرکت ملی مس، عضو هیئت مدیره و معاونت اکتشاف و توسعه منابع معدنی برگزار شد. . ذخایر شرکت ملی مس
در این مراسم امیر خرمیشاد – مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران – ضمن تاکید بر اینکه راه هوشمندسازی پایانی ندارد، گفت: در ایران در حوزه هوشمندسازی معادن تاخیر داریم. در این راستا ابتدا باید محدودیت ها و نیازها را شناسایی کرد و بر این اساس برنامه عملیاتی تعریف کرد. هوشمندسازی معادن و تمرکز بر بخش های مورد نیاز جزء ضروریات این حوزه است، اما لزومی ندارد که همه مسائل معدنی به سمت هوشمندسازی سوق داده شود. اما با شناسایی صحیح نقاط مورد نظر با توجه به برنامه هوشمندسازی قابل جابجایی است.
وی ادامه داد: در مجموع سالانه حدود 300 میلیون تن معدن در منطقه مس انجام می شود که حدود 25 درصد کل استخراج معادن کشور را به خود اختصاص می دهد. عملیات استخراج مس را نمی توان با سایر معادن مانند سرب و روی مقایسه کرد. برای هر تن ماده معدنی برداشت شده با محتوای تقریباً 0.4 درصد مس، حداکثر چهار کیلوگرم مس فلزی به دست می آید.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با بیان اینکه طبق برنامه ریزی های توسعه این حجم عملیات به بیش از 700 میلیون تن در سال می رسد، گفت: برای رسیدن به این هدف به 1000 دستگاه بیل مکانیکی و کمپرسی و همچنین فرمان نیاز داریم. و مدیریت آنها به جز روش های هوشمند امکان پذیر نیست.
خرمیشاد همچنین توانمندی ها و شناسایی نیازها در حوزه اکتشافات را مورد تاکید قرار داد و هوشمندی در این بخش را اهمیت داد.
این مدیر صنعت و معدن با بیان اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران بزرگترین ناوگان حفاری کشور را در اختیار دارد، گفت: با امضای این تفاهم نامه از توانمندی شرکت های دانش بنیان در این زمینه استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به اقدامات شرکت ملی صنایع مس ایران برای هوشمندسازی معادن و استفاده از توانمندی های شرکت های دانش بنیان، گفت: شرکت ملی مس ایران با همکاری یکی از دانشگاه های شرکت مس، پژوهشکده ای را تاسیس کرده است. ، که تا سال آینده اولین کامیون کمپرسی خودران کشور را خواهد داشت. رونمایی و در این پژوهشکده راه اندازی می کنیم. همچنین 5 معدن بزرگ سرچشمه، میدوک، سونگون، درهزار و دارالو در این تفاهم نامه هدف هوشمندسازی قرار گرفته اند و با توجه به نیاز به تربیت نیروی متخصص و شایسته پس از هوشمندسازی معادن، اقدامات مهمی در این زمینه انجام شد. با توجه به سرمایه گذاری های ویژه برای آمادگی و آموزش، نیروهای متخصص به کار گرفته شدند.
انتهای پیام