ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران با اشاره به هدف رشد 13 درصدی بخش معدن در برنامه هفتم گفت: در حوزه معدن نمیتوان برنامه کمتر از 30 سال تدوین کرد، اما باید فکری کرد. طولانی و سخت -مدت، اصطلاح. با اعتبارات موجود، توسعه 13 درصدی بخش معدن کشور محقق نخواهد شد.
محمدرضا بهرامن امروز 31 آذرماه در سومین همایش تخصصی معدن با رویکرد بررسی مشکلات و معضلات حقوقی بهره برداران معدنی استان گفت: بخش معدن در حرکت است و یکی از بخش هایی است که در حال رشد دائمی است. چون این ظرفیت در کشور وجود دارد. آیا ما از این ظرفیت به طور کامل استفاده می کنیم؟ چرا از آن استفاده نکردیم؟ مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.
وی گفت: در برنامه هفتم توسعه نقش 13 درصدی برای معدن تعریف شده است، امروز 3 درصد به راحتی به دست می آید، چه باید بکنیم و چه ساختاری باید داشته باشیم تا در 13 درصد به 3 درصد برسیم؟ برای رسیدن به اهدافمان باید ساختاری عمل کنیم. این استان جایگاهی بی بدیل دارد. ما باید به خارج از کشور برویم و بخش بزرگی از وظایف استان را برون سپاری کنیم. هر استانی ظرفیت دارد و ظرفیت آن استان در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، غذا و معدن بی بدیل است.
بهرامان افزود: چرا از بخش معدن که معرف ظرفیت استان است نمی توانیم استفاده کنیم؟ به همین دلیل است که ما توانایی تعریف نفت و گاز را در مجموعه معدنی خود داریم. ما نمی توانیم جلوی حرکت معدن را بگیریم، اما اگر نتوانیم ساختار را به خوبی ببینیم، نمی توانیم نتیجه گیری کنیم. در حوزه حمل و نقل مشکلاتی وجود دارد، اگر تولید مدیریت نشود دست خودمان است. آیا باید کریدورهای شرق – غرب و شمال – جنوب داشته باشیم؟
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: آیا نمی خواهیم سهمی از اقتصاد معدنی در دنیا داشته باشیم، الان چه سهمی داریم و کجا هستیم؟ نباید سرمایه های کشور را هدر دهیم. ما باید در تفکر و برنامه ریزی دولت شریک باشیم. عربستان سعودی از 8 تا 11 ژانویه 2024 یک نشست بزرگ معدنی برگزار می کند. 60 وزیر در حال ورود به عربستان هستند و همه می خواهند سهم خود را داشته باشند. کدام کشور از ما برتری دارد؟ ما باید این موضوع را برای خودمان تعریف کنیم. ما باید بخش فرامرزی خود را تقویت کنیم، به همین دلیل است که دیپلماسی فکری نیز ضروری است.
وی تاکید کرد: رشد 13 درصدی به این کانال ها نیاز دارد. قوانین و افراد باید به روز شوند. مگر می شود توسعه اقتصادی داشت اما تفکر ما اقتصادی نباشد؟ سرمایه خجالتی است، بنابراین خروج سرمایه رخ می دهد زیرا نقش توسعه ضعیف است. هنگامی که سرمایه از بین می رود، ما به سادگی نمی توانیم آن را پس بگیریم. پیوند بین صنعت و دانشگاه باید تقویت شود. اگر این پیوند ضعیف است، نباید انتظار توسعه داشت.
بهرامان با بیان اینکه اگر به دانشجویان بورسیه ندهیم از کنترل ما خارج می شوند، گفت: باید به این دانشجویان بورسیه بدهیم تا در کشور بمانند. ما باید امید آنها را به آینده و زندگی در کشور افزایش دهیم. امروز نباید فقط بگوییم که این وضعیت ماست و نداریم. منتظر نباشیم که آنها تصمیم بگیرند و به ما کمک کنند، بلکه تصمیم بگیریم و کمک کنیم.
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز نیاز به برنامه ریزی داریم; زیرا بخش معدن نمی میرد و عمر مواد معدنی به راحتی به پایان نمی رسد. در بخش معدن نمی توان برای کمتر از 30 سال برنامه نوشت، اما باید درازمدت فکر کرد. با اعتبارات موجود، توسعه 13 درصدی بخش معدن کشور محقق نخواهد شد.
انتهای پیام