باید به افرادی مانند مرحوم آیت الله ناصری آموزش داد و زمینه رشد را فراهم کرد.

متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست اندرکاران همایش بزرگداشت مرحوم آیت الله ناصری که در روز سه شنبه 13 اردیبهشت 1402 برگزار شد، صبح امروز به جای همایش در سال 1381 منتشر شد. قم.
به گزارش ای بی اس نیوز، حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با حاضران در همایش بزرگداشت مرحوم آیتالله ناصری، آن مرحوم را دارای نفس گرم، اخلاص و روحی متصل به فیض الهی دانستند و گفتند: سخنان این شخصیت بزرگ از زبان ایشان. پاکی و معنویت، چون آبی در دلها جاری است. این امر ممکن بود، اما اکنون برای انتقال سخنان و دانش باید به چند جنبه از جمله سلیقه عموم جامعه و همچنین تسلط بر موضوع و استفاده از ادبیات زیبا برای انتقال توجه کرد. مفاهیم.
وی با تأکید بر اینکه «مرحوم آیت الله ناصری سرمایه بزرگ و نعمت بزرگی به ویژه برای مردم اصفهان بود»، ابراز امیدواری کرد افرادی مانند آن مرحوم از تربیت و فضای مساعد برای رشد خود بهره مند شوند و در نهایت برای آنان مفید واقع شود. مردم.
آیت الله خامنه ای در 14 شهریور 1401 در پیامی به مناسبت رحلت عالم ربانی و سالک الهی آیت الله حاج شیخ محمدعلی ناصری نوشتند: رحلت عالم ربانی و سالک ربوبی آیت الله حاج شیخ محمدعلی ناصری رضی الله عنه. رحمت بر او، بر مردم اصفهان و همه کسانی که از خود گذشتند و از نعمت برخوردار شدند. این ضایعه را به آن مرحوم و به ویژه فرزندان مکرمش تسلیت می گویم.
این عالم ارجمند و معلم اخلاق وظیفه بزرگ خود را پرورش و نشر معارف اخلاقی اسلام دانسته و با برخورداری از احترام و خضوع قلب نورانی خویش، بیان مؤثر و نافذی را در این راستا به کار برد. رحمت و رحمت خداوند بر ایشان باد. از خداوند متعال علو درجات و غفران الهی را برای ایشان مسئلت دارم.»
در 6 شهریور 1401 همزمان با تشییع و تدفین آیت الله ناصری، شهرهای اصفهان و برخوار تعطیل و سه روز عزای عمومی اعلام شد. پیکر آن مرحوم در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شده است.
متن کامل بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار حاضران در همایش بزرگداشت آیت الله ناصری دولت آبادی به شرح زیر است:
به نام خدا
درود بر یادداشت های آقای ناصری. انشاء الله آنها را مشمول لطف خاص خود قرار دهد – یقیناً آنها نیز مشمول لطف خدا هستند – و جایشان را خالی نخواهند گذاشت. من واقعا از وجود امثال او ناراحتم. ما واقعاً به آنچه افرادی مانند آقای ناصری می توانند برای جامعه بیاورند نیاز داریم. اخلاق، معنویت، توجه. خداوند شما و بقیه آقایان را حفظ کند.
این برنامه ای که برای همایش بزرگداشت مرحوم آقای ناصری (ره) گفتید، برنامه خوبی است. یعنی جنبه هایی از موضوع در نظر گرفته شده است، اما مهم این است که شما می توانید ضمن توضیح علمی و قانع کننده، این موضوعات را به ذهن مخاطب منتقل کنید. ما امروز به آن نیاز داریم. وقتی شخصی مثل آقای ناصری با مردم روبهرو میشود، آسان است. زيرا اين كلمه از شخصي چون آقاي ناصري، كلامي خالصانه و معنوي است كه از اخلاص و توجه مي آيد; هیچ اخلاق (1)، هیچ اصطلاح، هیچ چارچوب علمی خاصی ندارد. مثل آب روحانی از دل می جوشد و جاری می شود; کسانی که گوش می دهند، گویی در پای چشمه نشسته اند و آب می نوشند. مشکلی نیست چه چیزی مشکل را حل کرد؟ همان اخلاص، همان نفس گرم و همان روح متصل به لطف الهی و توجه الهی; این مشکل را برطرف می کند. وقتی خودش – خودش یا امثال او – زنده است و حرف می زند، همین طور است; اما وقتی می خواهیم این مفاهیم را منتقل کنیم، واسطه می شویم، این واسطه حجاب ایجاد می کند. راه دیگری وجود ندارد؛ این بدان معناست که (اگر) بالاخره بخواهیم این کلمات را منتقل کنیم، این چیزها لازم است; شما باید بنویسید، پیاده سازی کنید، تنظیم کنید، سازماندهی کنید و غیره، راه دیگری وجود ندارد. اما این صفا و این معنویت، این رفاه و این جلوه ای که در زمان حیات ایشان وجود داشت دیگر نخواهد بود. ما باید این را به نحوی جبران کنیم. غرامت برای چیست؟ این است که بتوانید محتوا را کامل کنید، آن را بپزید، عبارات و ادبیات عالی را انتخاب کنید – اینها مهم هستند – و آنها را مطابق با افکار و ذهن مخاطب آماده کنید. بالاخره طلبه با غیر علمی، با طلبه، با سالخورده فرق می کند، هر کدام خلق و خوی دیگری دارند، مقبولیت دیگری دارند. ما باید به آنها احترام بگذاریم. به نظر من، اگر میخواهید این همایش بر اساس نیت و هدف شما برگزار شود، باید این دستورالعملها را دنبال کنید.
مرحوم آقای ناصری جزء بقیه سلف بود (2); یعنی مصداق کسانی بودند که اسمشان را شنیده ایم. و آن مرد از جماعت خود استفاده می کرد، نشستن با او لذت معنوی به او می داد. کلمات معمولی که گفته می شد یکسان بود. به عبارت دیگر اینطور نبود، مثلاً یک جلسه بحث را فرض کنید اینطوری بود. خیر، لفظ رایج (نیز) که گفته شد، شخص از آن بهره می برد. توانستیم چندین جلسه در خدمت ایشان باشیم. و از مرحوم آقای آسیدجمال نیز استفاده کرده بودند (3). فعلاً یادم نیست می گفتند پدرشان از یاران آقا سید جمال است یا مستقیماً از ایشان استفاده می کردند. مرحوم آقای آسیدجمال در 36 سالگی فوت کردند، مرحوم آقای ناصری در سن 10 سالگی به دنیا آمدند. به عبارت دیگر، آنها بیست و شش ساله بودند که او درگذشت; بنابراین آنها می توانند آنها را درک کنند. یک مورد از مرحوم آسیدجمال را برایمان تعریف کرد که دو سه بار شنیدم. دفعه قبل که در بیمارستان بودم آمدند عیادت کردند، نشستم و گفتم این قضیه را دوباره به ما بگویید، دوباره قضیه را مفصل برایمان توضیح دادند. به هر حال آنها جزء مغتنم بودند; آقای ناصری واقعاً مایه خیر و برکت بود، مخصوصاً برای مردم اصفهان که پای منبر ایشان می نشستند و حرف ایشان را می شنیدند و مستقیماً می شنیدند.
امیدواریم انشاالله امثال ایشان تربیت شوند و رشد کنند و برای مردم مفید باشند. البته دوران بی شک خالی از شخصیت های استثنایی نیست; ما باید آنها را پیدا کنیم، از آنها استفاده کنیم و از آنها بهره ببریم. انشاءالله درجاتشان را زیاد کند، انشاءالله شما را حفظ کند، شما را حفظ کند و انشاءالله این بزرگداشت را مفید قرار دهد. موفق و مثبت باشید. خداوند شما را حفظ کند.
(1 مشکل در صحبت کردن، صحبت کردن پیچیده
(2 بازمانده از گذشته
(۳) آیت الله سید جمال الدین گلپایگانی
انتهای پیام