به گزارش ای بی اس نیوز ، رضا رسولی ، کارشناس مسائل قفقاز ، در یادداشتی با اشاره به این موضوع نوشت: -بازیگران منطقه ای. به عنوان مثال ، ایالات متحده و اسرائیل در اجرای سیاست همسایگی خوب در قبال ایران شکست خورده اند و با اقداماتی مانند اتخاذ مواضع ملی گرایانه و قرائت های مختلف تاریخی و قومی ، توسعه روابط با رژیم صهیونیستی و استقبال از رژیم صهیونیستی. حضور و نفوذ ایالات متحده و رژیم اسرائیل در منطقه. ، در کنار برخی اقدامات کوچک و بزرگ دیگر ، نگرانی و نارضایتی را در ایران برانگیخته و مشکلات جدی امنیتی را برای مرزهای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است.
انتهای پیام
آخرین رویکرد باکو دستگیری دو راننده ایرانی و آزار و اذیت رانندگان کامیون ایرانی بود که به نظر می رسد توسط بازیگران بین منطقه ای از جمله رژیم صهیونیستی برنامه ریزی ، مهندسی و تشویق شده است. این اقدام جمهوری آذربایجان در حالی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران در دهه های گذشته به طور مداوم حمل و نقل ایمن و آسانی را برای رانندگان آذربایجانی انجام داده است و حتی به باکو اجازه داده است با کمک و بدون هیچ گونه دخالت به نخجوان دسترسی داشته باشد. اکنون ، پس از این همه روابط دوستانه و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران ، به عنوان قدردانی ، حداقل کاری که جمهوری آذربایجان می توانست انجام دهد این بود که تحت تأثیر برخی از بازیگران که هیچ توجیهی در همسایه ندارند چنین اقدامی انجام ندهد. جهان به بدون تردید ، این اقدام جمهوری آذربایجان در خارج از مرزهای دو کشور تأثیر انگیزشی خاصی دارد ، اول از همه به رژیم اسرائیل برمی گردد که می خواهد بهای دشمنی متقابل خود را با جمهوری اسلامی بپردازد. به مردم ایران و همسایگانشان
اکنون با توجه به زمینه موضوع مورد اختلاف ، به نظر می رسد که این اقدام برنامه ریزی شده رژیم صهیونیستی به آغاز ایجاد تنش بین دو کشور همسایه تبدیل شده است. در عین حال ، جمهوری اسلامی ایران همواره پرچم برادری و همسایگی خوب با همسایگان شمالی خود بوده و بارها به حرکت های غیرعادی برخی عناصر تروریستی و اقدامات مخرب نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی در نزدیکی آن هشدار داده و برجسته کرده است. مرزهای آن نمی تواند حضور احزاب متخاصم به ویژه رژیم صهیونیستی را در نزدیکی مرزهای خود تحمل کند. این جنبش های فزاینده که به نوعی در حال شکل گیری است ، این فرض را برای کشور ما ایجاد کرده است که می توان از خاک آذربایجان به عنوان پایگاه عملیاتی اقدامات مخرب علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد. در این رابطه ، حضور برندا شفر ؛ نظریه پرداز سازمان امنیتی رژیم صهیونیستی که بر روی هویت های نادرست و تفاوت های قومی کار می کند ، این فرضیه را به دعوت علی اف به منطقه مرزی ایران پرورش داده و با پل خداآفرین و همچنین حمله عناصر مخرب به سفارت ایران عکس یادگاری گرفت. این نظریه را تایید می کند که نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی در پی تخریب و توطئه چین برای افزایش تنش بین دو کشور فعال شده است.
مطالعه تاریخ روابط خارجی ایران و آذربایجان به وضوح نشان می دهد که همانطور که در تاریخ مشترک تاریخی ، اجتماعی ، فرهنگی و مذهبی بین دو کشور لازم است ، این روابط از زمان استقلال به طور قابل توجهی توسعه نیافته است و روابط تهران و باکو به ، به جز در دوره های کوتاه ، افزایش همکاری متقابل مشاهده نشده است.
با کنار هم قرار دادن این مسائل و در نظر گرفتن در هم آمیختن مسائل امنیتی منطقه ، در این مرحله لازم است که هر دو کشور با نهایت دقت و احتیاط وارد عمل شده و مسائل را از طریق مجاری مختلف دیپلماتیک و با اولویت بندی و تأکید بر روابط برادرانه خود ، حل کنند. با دخالت بازیگران دیگر ، فضای پرتنش ایجاد شده بین آنها را مدیریت کنید. در این راستا ، اقدام قاطع جمهوری آذربایجان علیه تظاهرکنندگان در سفارت ما در باکو باید در دستور کار دولت آذربایجان قرار گیرد. طبیعی است که احساسات ملی ایرانیان به طور جدی تحت تأثیر چنین رویدادهایی قرار می گیرد و دولت باکو باید با مجازات عاملان این اقدامات که بیشتر سازماندهی شده اند ، مسئولیت و همسایگی خوب خود را با مردم ایران نشان دهد.
رهبران جمهوری آذربایجان باید آگاه باشند که قفقاز جنوبی همواره یک محیط امنیتی مستقیم برای جمهوری اسلامی ایران بوده است و از آنجا که این احتمال وجود دارد که بحران های منطقه ای بر اساس منافع خود به کشور ما ، تهران سرایت کند. و برای اطمینان از امنیت همسایگان ، مانور هشدار داد که آنها باید بدانند تا زمانی که باکو از خط قرمزهای تهران عبور نکند ، خویشتنداری ایران ادامه خواهد داشت و مطمئناً حضور رژیم اسرائیل را در نظر می گیرد. نزدیک مرزهای آن مانند یک خط قرمز و عکس العمل قاطع نشان خواهد داد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز