به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز محمدرضا باهنر، شامگاه شنبه در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین که در حرم ائمه اطهار برگزار شد، در سال 1380 در 1388 هجری قمری برگزار شد. وی گفت: نزدیک به 30 سال است که اقتصاددانان و گروه های سیاسی درگیر این بودند که آیا اقتصاد در دست دولت است یا بخش خصوصی و تعاونی ها و غیره.
وی خاطرنشان کرد: اجرای اصل 44 قانون اساسی به گونه ای پیش رفته است که 80 درصد اقتصاد عملا به بخش دولتی واگذار شده است، بخشی که به آن دارایی نیز می گویند. در یکی از صحبت ها گفتم این کار به این صورت است که همه وزارتخانه های این کشور به جز وزارت نفت پتروشیمی دارند. جزء یا خصوصیت کلی مانند شتر مرغ که معلوم نیست مرغ یا شتر باشد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: آنچه در شورا در خصوص بازسازی اقتصادی تدوین و تصویب شد، مبنای برنامه اول تا پنجم اقتصادی قرار گرفته است. تا زمانی که اصل 44 را به شورای فرصت بنویسیم و مقام معظم رهبری آن را به دولت ابلاغ کنند و فعالیت های اقتصادی در سه گروه باشد.الف، ب و ج.«طراحی شد و در گروه A; بخش اقتصاد در دست دولت است، ب. بخشي كه 20 درصد آن در اختيار دولت و 80 درصد آن بخش خصوصي است و ج. فعالیت اقتصادی که دولت در آن دخالت و مشارکت نداشته باشد.
باهنر یادآور شد: حتی همین قرائت ها و قرائت های اقتصادی نیز بر دوری و نزدیکی به مقام معظم رهبری و ولایت فقیه و موارد دیگر تأثیر گذاشت. نظر حضرت امام این بود که اقتصاد در دست مردم باشد. پس از پایان جنگ و پذیرش قطعنامه امام خمینی (ره)، هیئتی چهار نفره متشکل از روسای سه قوه و نخست وزیر و مرحوم حاج احمد خمینی (به عنوان نماینده ایشان) موظف شدند تا در مورد وضعیت اقتصادی سیاست های بازسازی کشور
با اشاره به اینکه مدتی است در شورای فرصت در حال بررسی جهت گیری های کلی اصل 44 قانون اساسی هستیم. وی افزود: منافقین و لیبرال هایی که کنار گذاشته شدند یا از کشور رفتند. بین ائمه بر سر حریم اقتصاد و سطح حکومت اختلاف شد، به همین دلیل جزء جناح راست و چپ شدند. این تفاوت ها و نسب ها بر بخش های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و روابط خارجی نیز تأثیر گذاشت.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: متأسفانه بخش خصوصی واقعی یکی پس از دیگری به دولت بازمیگردد. یعنی بخش خصوصی قدرتمند اگر وجود داشته باشد جرات ورود به میدان را ندارد. سرمایه و سرمایه گذار حساس هستند و سریع فرار می کنند ما سرمایه و سرمایه گذار را می ترسانیم.
باهنر با بیان اینکه جایی که نظارت نباشد از هدف منحرف می شود، گفت: انحراف از اهداف بند 44 باعث شده برخی بگویند باید تعطیل شود اما رهبری گفتند ما گفتیم راه افتادیم اما نشد. یعنی بند 44 بد است. باید تعطیل شود و گفتند ادامه پیدا کند، بنابراین در سیاست های کلی دولت واگذارکننده قرار شد وظایف و میزان دخالتش را بنویسد که هست. انتظار یک اقتصاد انقلابی در کشور بود، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و اهداف دیگری در واگذاری ها دنبال شد.
وی ادامه داد: این جابجایی ها و توزیع درآمد به حدی طعم عده ای را چشیده که متولیان نظام از خصوصی سازی واقعی پشیمان هستند.