نیاز به آمادگی برای خسارت سیل / دو سوم آب باران از چرخه مصرف حذف می شود

این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

یک کارشناس صرفه جویی در مصرف آب گفت: بیش از دو سوم آبی که از طریق بارندگی یا دریا یا از طریق تبخیر و فرورفتن در زمین وارد کشور می شود برای مصرف دور از دسترس است.
الهه سادات محمدی کارشناس صرفه جویی در مصرف آب در گفت و گو با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه بدون شک سال جدید با ورود سامانه های بارشی به کشور به ویژه شمال و شمال غرب آغاز می شود، گفت: متاسفانه سال جدید بیشتر خواهد شد. بیش از دو سوم آبی که از طریق بارندگی وارد کشور می شود. علت آن این است که وارد دریاها می شود یا با تبخیر از دسترس مصرف خارج می شود و در زمین فرو می رود. البته ورود آب به سفره های زیرزمینی امری منفی نیست اما این شرایط در همه نقاط کشور وجود ندارد. به عبارت دیگر، زمین در تمام نقاط کشور توانایی جذب آب را ندارد.
وی اقدامات آبخیزداری را در کمک به مدیریت آب ورودی به کشور موثر می داند و ادامه می دهد: نیاز است مجموعه اقداماتی برای مدیریت آب ورودی به کشور انجام شود که به عنوان اجزای یک پازل مکمل یکدیگر باشند. . متأسفانه در چند سال گذشته شاهد بوده ایم که بخش قابل توجهی از آب ورودی به کشور تبدیل به سیل شده و خسارات جدی به بار آورده است.
به گفته این کارشناس صرفه جویی در مصرف آب، نمی توان از وقوع سیل جلوگیری کرد، اما می توان آثار مخرب آن را کاهش داد. آنچه مشهود است شیب کلی جغرافیای ایران از شمال به جنوب است. بنابراین عملاً جز در چند نقطه محدود مانند شمال شرق و جنوب غرب کشور که تقریباً هموار هستند، شیب به سمت جنوب است. آنچه در این زمینه ضروری است، در بسیاری از نقاط کشور با توجه به اجرای سیاست های آبخیزداری باید ایجاد پوشش گیاهی مناسب برای کاهش سرعت سیل و کمک به نفوذ این آب در آب های زیرزمینی و تخریب کمتر در آب ایجاد شود. بخش پایین دستی
سادات محمدی گفت: در کنار این اقدامات لایروبی بستر رودخانه و ایجاد سدی بر روی مسیر آب که از نظر شیب و نوع خاک ظرفیت تبدیل شدن به سیلاب را دارد می تواند نقش مهمی ایفا کند. نقش در مدیریت سیل . از سوی دیگر حفظ مراتع و کاشت پوشش گیاهی مناسب نیز می تواند نقش مهمی در هدف قرار دادن آب ورودی به کشور داشته باشد.
absnews