بانک مرکزی موظف شد موارد مشکوک به پولشویی را گزارش کند
ج- بانک مرکزی می تواند بدهی قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی به مؤسسات اعتباری را که حداقل دو ماه سررسید آن بوده و ماهیت قطعی آن به تأیید رئیس کمیسیون رسیدگی به اختلافات بانکی رسیده باشد، در تاریخ مقرر پرداخت کند. وجوهی که این افراد نزد سایر مؤسسات دارند دارای اعتبار است، آن را برداشت و به حساب مؤسسه اعتباری طلبکار واریز کنید. ضمناً در مواردی که وجوه موجود در حساب شخص ثالث به تشخیص بانک مرکزی و تأیید رئیس اتاق اختلاف بانکی متعلق به بدهکار باشد، بنا به درخواست ایجاد اعتبار طلبکار، بانک مرکزی الزامی است. موجودی حساب مذکور را در سقف بدهی قطعی بپردازد بدهکار مسدود شده باید در عین حال به کمیسیون حل اختلاف بانکی صادرکننده حکم انسداد مراجعه کند. حداکثر مدت مسدودی یک ماه و در صورت مخالفت و ارجاع به کمیته استیناف دو ماه می باشد. چنانچه در مهلت های مذکور تصمیم قطعی مبنی بر تعلق وجوه مورد نظر به بدهکار گرفته نشده باشد، بانک مرکزی مکلف به آزادسازی حساب می باشد.
انتهای پیام
نمایندگان شورای اسلامی، بانک مرکزی را موظف کرده اند موارد مشکوک به پولشویی را به مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد و دارایی گزارش کند و حساب افراد مشکوک به پولشویی را مسدود و ارائه خدمات بانکی به آنها را محدود کند. .
به گزارش ای بی اس نیوز، نمایندگان شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) شورای اسلامی، دومین گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران را مورد بحث و بررسی قرار دادند و ماده 42 این طرح را تصویب کردند.
ب- رئیس کل بانک مرکزی موظف است اسامی افراد مظنون به اخلال در بازار پول، پول یا فلزات گرانبها را با استفاده از اطلاعات موجود در سیستم های حاکمیتی بانک مرکزی به دادستانی کل کشور و پس از دادسرا ارسال کند. تأیید کل کشور باید به همه «افراد تحت قیمومیت» اطلاع دهد. ارائه هرگونه خدمت از سوی «اشخاص تحت نظارت» به افرادی که نام آنها در فهرست مشمولان این بند درج شده است جرم محسوب و حداقل به یکی از مجازاتهای درجه چهار قانون مجازات اسلامی محکوم میشود. ضمناً پرونده افراد مذکور توسط دادستان کل کشور به دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پولی و بانکی ارسال می شود. دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پولی و بانکی موظف است حداکثر ظرف مدت یک هفته نسبت به حفظ یا رفع محدودیت های اعمال شده تصمیم گیری کند. در صورت عدم تصمیم دادسرا مبنی بر حفظ یا رفع محدودیت ها، بانک مرکزی موظف به رفع محدودیت می باشد.
الف- بانک مرکزی موظف است موارد مشکوک به پولشویی را همراه با اطلاعات مربوطه به مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد و دارایی گزارش و پس از تایید این مرکز نسبت به مسدودسازی حساب افراد مشکوک به پول اقدام کند. تطهیر و محدود کردن ارائه خدمات بانکی به آنها. مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد و دارایی موظف است گزارش بانک مرکزی را براساس رویههای داخلی خود حداکثر ظرف مدت دو روز کاری تایید یا رد کند. اشخاصی که حساب آنها طبق این بند مسدود شده است می توانند اعتراض خود را به بانک مرکزی اعلام کنند. ظرف سه روز کاری پس از ثبت نام مخالفان، مخالفت با حضور نماینده دادستان کل کشور، نماینده رئیس جمهور و نماینده رئیس مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد در کمیته بررسی می شود. امور و اموال. در صورتی که مدارک ارائه شده توسط اکثریت اعضای کمیته کافی تشخیص داده شود، بانک مرکزی موظف است انسداد حساب و محدودیت های اعمال شده را رفع کند. در غیر این صورت پرونده متقاضی به دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم پولی و بانکی ارجاع می شود. دادسرای ویژه رسیدگی به تخلفات پولی و بانکی موظف است حداکثر ظرف یک هفته نسبت به حفظ یا رفع انسداد حساب و سایر محدودیت های اعمال شده تصمیم گیری کند. قطع این بند ناف وظایف و اختیارات مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد و دارایی در قانون مبارزه با پولشویی را مشخص نمی کند. در صورت عدم تصمیم کمیسیون یا دادسرا در مهلت مقرر در این بند، بانک مرکزی مکلف است نسبت به رفع توقیف حساب افراد اقدام کند.
بر اساس ماده 42 این طرح: