سایر موضوعات

به نام دلال “خالی نشین”


ای بی اس نیوز/ کهگیلویه و بویراحمد کمرش را زیر بار 60 سال قالی بافی خم کرده است، اما هنوز بازنشسته نشده است، زیرا هر چه می کارد به نام و ذائقه بازرگانان درو می شود. دستمزدها پایین است و صنایع دستی این بانوی هنرمند کهگیلویه و بویراحمد توسط دلالان استان های دیگر با قیمت های بسیار بالاتر به فروش می رسد و یا به کشورهای دیگر صادر می شود. خلاصه داستان غم انگیز این روزهای هنرمندان این است که باید قالیباف باشند نه قالیباف!

یک بانوی تولید کننده صنایع دستی در یکی از روستاهای روستای سادات محمودی شرایط این روزهای صنایع دستی را نامناسب توصیف کرد و به خبرنگار ای بی اس نیوز گفت: تمام زحمتی که می کشیم، سود به دلالان می رسد.

می گوید: پیشه ما قالی بافی است; مواد اولیه را از شیراز می آورند و بین 300 تا 500 هزار تومان محصولات و تولیدات ما را می خرند، در حالی که همین محصولات در استان های دیگر به قیمت های میلیونی فروخته می شود یا به کشورهای دیگر صادر می شود.

خانم دیگری در این زمینه اشاره می کند؛ ما مستقیماً به مواد اولیه دسترسی نداریم، اما یک نفر مواد اولیه را به ما می دهد و محصول را با کمترین قیمت که ممکن است به اندازه حقوق ما هم نباشد، از ما می خرد. اگر متولیان امر و دولت مواد اولیه را در اختیار ما قرار دهند و فروش مستقیم و حتی صادرات در اختیار خود تولیدکنندگان قرار گیرد سودآوری دارد و از طرف استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد بود و می شود. برای ایجاد شغل و درآمد ما بهتر است.

وی افزود: بانوان منطقه «سادات محمودی» از بزرگ تا کوچک به صنایع دستی و قالی بافی مشغول هستند و هر خانه ای که می رویم قالی، قالیچه و گلیم دارد. البته ما زحمت می کشیم و دلال ها از آن سود می برند. حدود 60 سال است که قالی بافی می کنم و در زمینه تولید صنایع دستی فعالیت می کنم، در آستانه بازنشستگی هستم اما همچنان مشغول به کار هستم.

به نام کم دلال "روی تشک بنشین"

«آناهید محمدی» استاد دانشگاه و فعال صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد وی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: مهمترین مشکل صنعت کاران در این استان نبود آموزش دقیق و هدفمند است.

وی کیفیت پایین مواد اولیه و گرانی آنها را یکی دیگر از معضلات حوزه صنایع دستی این استان عنوان کرد و افزود: مواد اولیه مورد نیاز در حوزه صنایع دستی استان توسط سایر استان ها تامین می شود در حالی که ظرفیت داریم تولید مواد اولیه در همان استان و اگر مسئولین استان از این کار حمایت کنند اجرا می شود و نیازی به استان های دیگر نخواهیم داشت و با قیمت مناسب به دست تولیدکنندگان و بافندگان می رسد که قطعا در رقابت ما با استان های دیگر موثر خواهد بود.

محمدی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اقتصاد هنر است، معتقد است نظارت و کنترل کیفیت در حین تولید در بهبود تولید موثر خواهد بود.

این تولیدکننده صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ویژگی های صنایع دستی این استان خاطرنشان کرد: با توجه به تکنیک قالی بافی «مشت» منحصر به فرد و خاص روستای «درغک» از توابع دهستان دیشموک شهرستان کهگیلویه است. ، می توان از آن به عنوان مکمل استفاده کرد. بازار ملی در بازار جهانی حرفی برای گفتن دارد، اما این نوع فرش که منسوخ شده بود، اکنون احیا شده است، اما برای تولید انبوه و کیفیت، آموزش های جامعی به درستی انجام نشده است. و وارد مرحله تولید نشده است که نیازمند حمایت و توجه مسئولان استانی و کشوری است.

محمدی تصریح کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد علیرغم ظرفیت و کیفیت صنایع دستی مختلف فاقد بازارچه سنتی صنایع دستی برای عرضه این محصولات است که امیدواریم از سوی وزارت میراث فرهنگی و همچنین در سفر دوم تامین شود. از رئیس جمهور موضوع و آرزوی فعالان صنایع دستی باید یک بار برای همیشه محقق شود.

به نام کم دلال "روی تشک بنشین"

سعید طالبی پور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد وی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: سود حاصل از صنایع دستی زنان استان به جیب دلالان می رود اما برای جلوگیری از این روند در این دولت تدابیری اندیشیده شده است.

وی افزود: منطقه «سربیشه»، «بیدزرد»، «بهمئی» و «سادات محمودی» استان کهگیلویه و بویراحمد صنایع دستی خوبی تولید می کند اما به نمایندگی از استان های دیگر تولید می شود و سود آن نصیب دلالان و واسطه ها می شود.

طالبی پور گفت: نبود بازارچه صنایع دستی در استان یکی از مهمترین مشکلات هنرمندان این منطقه است که این بازار عرضه صنایع دستی به دلیل کمبود زمین به یاسوج پایتخت به ثمر نرسیده است. . استان است، اما حدود 20 روز پیش حدود 2000 متر زمین در کنار پارک اختصاص یافت که استان برای این منظور شناسایی و تایید شده و کارهای اولیه آن در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویار احمد خاطرنشان کرد: واگذاری آن در دستور کار قرار دارد و در سفر دوم رئیس جمهور به استان پیشنهاد بازیابی آن می شود.

طالبی پور تصریح کرد: اخیرا برخی از هنرمندان استان از طریق استارت آپ ها اقدام به فروش محصولات خود می کنند.

وی ادامه داد: همچنین بهزیستی استان برای فروش صنایع دستی بانوان استان با قیمت بهتر و کاهش دست کسبه با دیجی کالا قرارداد بسته است.

مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویار احمد گفت: سال گذشته حدود 20 میلیارد تومان از محل منابع تبصره 18 در قالب طرح های زودبازده به صنایع دستی اختصاص یافت که برای کارگاه های تولیدی صنایع دستی عامل تعیین کننده ای بوده است.

طالبی پور خاطرنشان کرد: بیش از 100 کارگاه صنایع دستی در استان کهگیلویه و بویراحمد فعال شده است.

وی گفت: ثبت ملی سه مجموعه هدف صنایع دستی «سادات محمودی»، «سربیشه» و «بید زرد» در استان کهگیلویه و بویراحمد داریم که «سربیشه» و «بیدزرد» به صورت مجموعه ثبت شده اند. اصرار داریم روستای سادات محمودی را نیز ثبت کنیم.

به نام کم دلال "روی تشک بنشین"

به گزارش ای بی اس نیوز، در روستای سادات محمودی از توابع شهرستان دانا، حدود 80 درصد زنان به تولید صنایع دستی اشتغال دارند. صنایع دستی هنرمندان سادات محمودی از شهرستان دانا قابل صادرات به دنیاست.

روستای «سادات محمودی»، جنب «میمند» از توابع شهرستان دنا، بخش‌های دیشموک در شهرستان کهگیلویه و برخی از شهرستان‌های بهمئی، روستاهای «سربیشه» و «بی‌زرد» در شهرستان دنا. گچساران قطب تولید صنایع دستی از جمله قالی بافی در استان کهگیلویه و بویراحمد است.

دستگاه های متولی اعم از امور بانوان استانداری و میراث فرهنگی می توانند با تامین مستقیم مواد اولیه با همکاری دهیاری ها و دهیاری ها، کارگاه تولید صنایع دستی و بافندگی در دست ایجاد کنند تا صنایع دستی این روستا قابل استفاده باشد. به صورت مستقیم به بازار و حتی بازار جهانی عرضه شود و ضمن تامین معیشت، شغل و درآمد مردم منطقه، به نمایندگی از استان به بازار عرضه شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا