باقری: فرصت دائمی وجود ندارد

معاون سیاسی وزیر کشور در سالگرد خروج آمریکا از توافق هستهای با تاکید بر اینکه اجرای برجام همچنان امکانپذیر است، ضروری دانست که این توافق اراده سیاسی لازم را از سوی شرکای غربی نشان دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که سال گذشته مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین بود، در صفحه توئیتر خود به مناسبت سالگرد خروج دولت آمریکا از توافق هسته ای (برجام) نوشت: یک یادآوری مهم. : پنج سال پیش، آمریکا با خروج غیرقانونی از برجام، ضربه بزرگی به «حاکمیت بینالمللی قانون» وارد کرد. آمریکا از آن زمان تاکنون نتوانسته این اقدام غیرقانونی را جبران کند. اقدامات جبرانی حقوقی ایران ادامه خواهد داشت.
باقری در ادامه نوشت: اجرای کامل برجام (با هسته اصلی لغو موثر تحریم ها) قابل از سرگیری است، مشروط بر اینکه کشوری که عهدشکنی کرده است (اتحادیه اروپا و ترویکای اروپایی) اراده سیاسی معتبری برای این امر نشان دهد. . هیچ فرصتی برای همیشه باقی نمی ماند.
در سال 2018، با تشویق بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و برخی از سیاستمداران سرسخت در آمریکا، دولت دونالد ترامپ توافق هسته ای را ناقص دانست و از آن خارج شد.
دولت او با اتخاذ سیاستی موسوم به “کارزار فشار حداکثری” تا آخرین روزهای دوره ریاست جمهوری خود به اعمال تحریم های جدید علیه افراد و نهادهای ایرانی ادامه داد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین ایران دیروز گفت: «آمریکا برای تامین منافع اسرائیل از برجام خارج شد و یک دستاورد دیپلماتیک منحصر به فرد را از بین برد. آمریکا بدون هیچ جایگزینی، منافع همه به ویژه آمریکایی ها و ایرانی ها را به خطر انداخته است.
ظریف این اقدام آمریکا را «نتیجه رها شدن فرصتهای مشترک مطابق با توهمات بازی حاصل جمع صفر» دانست.
با پایان یافتن دوره چهار ساله ریاست جمهوری ترامپ، پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2021 آمریکا، جو بایدن تاکید کرد که بازگشت به برجام اولویت سیاست خارجی او خواهد بود. با این وجود، پس از چندین دور مذاکره غیرمستقیم با ایران در وین و با حضور سایر شرکای برجام برای بازگشت به اجرای کامل این توافق، در ماه های اخیر با ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین – ادعایی مطرح شد. توسط مقاماتی که تهران و مسکو بارها آن را رد کرده اند – و مداخله در امور داخلی ایران با ادعای نقض حقوق بشر در آنجا، می گوید احیای برجام مدتی است در دستور کار آن قرار نگرفته است. اگرچه وزارت خارجه وی همچنان می گوید که دیپلماسی اولویت اول او در برخورد با موضوع برنامه هسته ای ایران است.
مقامات ایرانی تاکید کرده اند که اگر غرب اراده سیاسی لازم را برای نهایی کردن توافق در مذاکرات وین از خود نشان دهد، آماده دستیابی به توافق خوبی برای رفع تحریم ها هستند که منافع ملت ایران را تامین کند.
انتهای پیام