خبرنگار باید قبل از هر واکنش و اظهارنظر ، نفس عمیق بکشد و کلمات را وزن کند و دیپلمات باید قلاب ها و گره های کلمات را باز کرده و واضح بنویسد. اگر دیپلمات بخواهد قلم ، تلفن همراه و تبلت را برداشته و مطلع شود چه؟ چرا وادی رسانه هر روز بیشتر و بیشتر دیپلمات ها را به خود جذب می کند؟ (ص 75)
دیپلمات ها حق دارند تابع نظرات اندیشمندان مانند هانس مورگنتاو سیاست یعنی قدرت و قدرت یعنی نفوذ ». به گفته مورگنتائو ، کار دیپلمات توسعه روابط با هدف “افزایش نفوذ خود” است تا کشورش بتواند قدرت بالاتری به دست آورد. به طور خلاصه ، معنای دیگری جز واقع گرایی ندارد و البته از ایده آلیستی بسیار دور است. روزنامه نگاران و روزنامه نگاران همچنین حق متقابل دارند که بر نظریه های اندیشمندان ارتباطات و روزنامه نگاران مانند شرم ویلبر (نظریه پاداش مخاطب) و مک لوهان (نظریه چشم انداز جهانی و شفافیت) “رویکرد انتقادی” اتخاذ کنید و به مخاطب پاداش دهید. پاداش روزنامه نگار برای عموم مردم چیزی جز کسب اطلاعات و شفافیت “اتاق های مذاکره بسته” نیست. او هست؟ (ص 9)
وی در مقدمه می نویسد: فکر می کردم باید اطلاعات زیادی در این زمینه وجود داشته باشد. اما هر چه بیشتر به دنبال روزنامه نگاری و دانشگاه بودم ، کمتر یافتم. کارهای زیادی در زمینه رسانه و دیپلماسی انجام شده است ، اما از منظر روزنامه نگار و دیپلمات ، هیچ تاثیری نداشته است. من با یک پازل با قطعات گمشده روبرو شدم. من مجبور شدم پازل خود را تکه تکه کنم. چیزی شبیه “از هیچ تا وجود”. (ص 14)
نه آرمانگرایی خبرنگار و نه واقع گرایی دیپلمات مانع از تغییر نقش آنها نشد. با وجود همه تفاوت های روزنامه نگار و دیپلمات از نظر لحن صدا ، دیدگاه و شخصیت ، این دو همیشه وسوسه می شوند که راه خود را دنبال کنند. روزنامه نگاران هستند که در دیپلماسی و به نفع کشورشان عالی عمل کرده اند و دیپلمات هایی هستند که شانس خود را در رسانه ها امتحان کرده اند.
دیپلمات در نقش خبرنگار ، روزنامه نگار در نقش دیپلمات ، روزنامه نگاران و ذوق دیپلماسی رسانه ای ، دیپلماسی رسانه ای در کاخ سفید ، بازی رسانه ای و دیپلماسی در توافق هسته ای ، حضور دیپلمات ها در رسانه های مجازی و الزامات برای حضور دیپلمات های ایرانی در دنیای مجازی. آنها نشان می دهند که در 252 صفحه و 440 نسخه توسط ناشر شخص ثالث منتشر شده است.
ایون لامعزاده با سه دهه فعالیت اطلاعاتی مستمر در خبرگزاری ای بی اس نیوز در کتاب باز شدن به اتاقهای بسته وی تحت عنوان “مطالعه جویانه رابطه یک روزنامه نگار و یک دیپلمات متکی بر مذاکرات وین” ، سعی می کند به سوالی که او را در جریان مذاکرات هسته ای در وین مشغول کرده بود پاسخ دهد: آیا این فرضیه صحیح است که بیش از هر نقش دیگری در علاوه بر این ، آیا دو نقش “دیپلمات” و “گزارشگر” ناسازگار هستند؟
مجید رضاییان در مقدمه این کتاب ، استاد دانشگاه و محقق روزنامه نگاری می نویسد: این تحقیق بر سه پایه تجربی ، نقطه گذاری و تحلیل استوار است. بنابراین ، به ما این امکان را می دهد که خود را هم به عنوان دیپلمات و هم به عنوان روزنامه نگار در نظر بگیریم و به روابط از هر دو زاویه نگاه کنیم تا “تفاوت” های آشکار بین این دو را ببینیم. بنابراین ، کشف این رابطه از ویژگیهای مهم این مطالعه است. (ص 10)
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز