وی با بیان اینکه از این طریق ایران می تواند صنعت انرژی خود را با جذب سرمایه گذاری خارجی بیشتر توسعه دهد، گفت: شکی نیست که توسعه روابط در حوزه انرژی به نفع دو کشور نیازمند نفت است. و منابع گازی و دیگری نیازمند منابع نفت و گاز هستند و به عنوان صادرکنندگان منابع نفت و گاز می توانند مکمل و کمک یکدیگر باشند.
محمد خطیبی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اهمیت افزایش همکاری های ایران و چین در حوزه انرژی، اظهار کرد: با توجه به اینکه اقتصاد چین با سرعت بالایی در حال توسعه است و حتی ممکن است به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شود و از کشور برای توسعه اقتصاد خود به انرژی زیادی نیاز دارد، ایران می تواند در این امر نقش محوری داشته باشد.
به گفته وی، نباید از غربی ها انتظار داشت و ممکن است آنها حاضر به همکاری با ما نباشند و مذاکره با آنها زمان بر است. در کنار کشورهای غربی، قدرت های دیگری نیز وجود دارند که می توانیم با آنها همکاری کنیم و اقتصاد را توسعه دهیم.
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: افزایش همکاری های ایران با چین در حوزه انرژی می تواند یک بازی برد-برد برای هر دو کشور در زمینه انتقال انرژی باشد، فناوری و جذب سرمایه گذاری در این حوزه، چشم انداز شرق محور است. با غرب جایگزین شد.
نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه چین در سال های اخیر برای تامین نیازهای انرژی خود به ویژه در حوزه نفت و گاز سرمایه گذاری های انرژی در خارج از مرزهای خود انجام داده است، گفت: چین نیز می تواند در سرمایه گذاری بالادستی و پایین دستی به ایران کمک کند. بخش ها و کمک به توسعه نفت و گاز ما، زیرا بخشی از این نفت و گاز به خود چین نیز عرضه می شود.
خطیبی تاکید کرد: هیچ کشوری بدون سرمایه خارجی نیست و به دنبال جذب منابع خارجی در کنار منابع خود است تا رشد اقتصادی خود را سرعت بخشد. توسعه و اجرای پروژه های مختلف در زمینه های مختلف.
لزوم ایجاد اتحاد اقتصادی غیرغربی
خطیبی با بیان اینکه این موضوع می تواند زمینه ساز پیدایش ائتلاف اقتصادی بدون وابستگی به غرب باشد، گفت: غربی ها برنامه های خاص خود را دارند که کشورهای غیرغربی می توانند با آن به یکدیگر کمک کنند و با تشکیل یک ائتلاف اقتصادی به تبدیل شدن به یک قدرت نوظهور، ایجاد یک قدرت جدید در کنار کشورهای غربی و در این میان کشورهایی مانند چین، هند و برزیل می توانند نقش آفرینی کنند.
نماینده سابق اوپک ایران با اشاره به اهمیت انتقال فناوری در این حوزه گفت: در حوزه انتقال فناوری می توان گام های جدی برداشت که می تواند برای هر دو کشور مفید باشد.
نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه زمینه های همکاری با چین به جز در حوزه انرژی بسیار زیاد است، گفت: اسنادی که در این مدت امضا می شود تنها مربوط به حوزه انرژی نیست، بلکه در مجموع باید گفتنی است که این دو کشور می توانند به خوبی با یکدیگر همکاری کنند و با توجه به اینکه دو کشور مستقل هستند و نمی خواهند وابسته به غرب باشند، اتفاقات خوبی می تواند رخ دهد.
انتهای پیام
وی با بیان اینکه چین می تواند در کنار سایر تامین کنندگان انرژی به ایران به عنوان یکی از منابع تامین انرژی نفت و گاز متکی باشد، تاکید کرد: ایران می تواند نقش ویژه ای در حوزه امنیت انرژی چین ایفا کند و از سوی دیگر، بزرگ ترین تامین کننده انرژی است. بازار چین بازاری است که صادرکنندگان نفت و گاز تمایل دارند از این بازار سهم بگیرند و طبیعی است که ایران نیز در این میان سهم خود را داشته باشد.
خطیبی ادامه داد: این بازی دو برد است، به نفع چین است که بر روی نیازهای آینده خود تمرکز کند و با ضریب اطمینان بالا به آن نیازها پاسخ دهد و از سوی دیگر برای چین، ایران که به دنبال بازاری برای تولید انرژی است. تحت تحریم فروش خود می تواند سودمند باشد.
بازی ایران و چین در حوزه انرژی
به گفته وی، طبیعتاً چین به عنوان یک قدرت بزرگ اقتصادی منابع مالی خوبی دارد و می تواند در زمینه سرمایه گذاری به ایران کمک کند و همچنین در زمینه مسائل فناوری نیز می تواند در کسب فناوری های ما نقش داشته باشد.