چنگ لویی ادامه داد: از آنجایی که معضل خروج نخبگان از کشور می تواند به عنوان یک بیماری مزمن توسعه در مسیر توسعه ایران اسلامی تلقی شود، بنابراین راه حل در این زمینه یکی از مشکلات کلیدی امنیت ملی است. بنابراین باید نخبگان را بازیگر اصلی الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت دانست و جایگاه نخبگان در تهیه تمامی اسناد بالادستی و پایین دستی نظام توسعه ایران را احیا کرد.
وی افزود: از جمله عوامل این پدیده مخرب، سرسختی و مقاومت نظام آموزشی کشور برای تغییر رویکرد کارآفرینی است. از سوی دیگر مافیای صنعتی و تولیدی هیچ گاه تعامل مثبتی با نظام دانشگاهی نداشته و در برابر استفاده از نخبگان در بیشتر رشته ها مقاومت سرسختانه ای از خود نشان داده است.
این عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران تاکید کرد: تصمیم گیری نهادهای حاصل از فرآیند بروکراتیک کنونی نظام برنامه ریزی ایران باید به سمت نخبگان جمعی گرایش داشته باشد زیرا برنامه ریزی توسعه به معنای اقدام در سطح عمومی است. و مهمترین بازیگر در این روند. همه بازیکنان جمهوری اسلامی ایران یک نخبه هستند. بنابراین، وقتی این چارچوب برنامه ریزی توسعه در چند سطح حکومتی کشور تجمیع شود، نخبگان ایرانی دیگر تنها دغدغه توسعه ایران را ندارند و دغدغه شغل، سرپناه و معیشت را ندارند.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: از جمله عوامل دیگر مهاجرت نخبگان، پراکندگی بذر یأس و ناامیدی توسط اساتید دانشگاه است که مقام معظم رهبری از آن به خیانت و فریب «دشمنی» تعبیر کردند. علاوه بر این، بوروکراسی غیرضروری در سازماندهی جامعه نخبگان، مانند نهادهای امانتداری فعلی که حمایت نخبگان را صرفاً به کمک های مالی تقلیل داده اند و در نهایت برخی رویکردهای امنیتی که سال ها در سیستم علمی و پژوهشی نفوذ کرده اند، ممکن است تلاش کنند فضای علمی کشور را خالی کنند. وی خاطرنشان کرد: نظام اندیشمندان و عمل باید همه ارکان نظام را فرو بریزد.
ای بی اس نیوز/ اصفهان عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران گفت: نخبگان را باید بازیگر اصلی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت و جایگاه نخبگان در تهیه تمامی اسناد بالادستی و پایین دستی دانست. نظام توسعه ایران باید احیا شود.
یونس چنگ لویی در گفت وگو با ای بی اس نیوز مهم ترین علل مهاجرت نخبگان و راه های پیشگیری از آن وی گفت: بر اساس آخرین آمار دیده بان مهاجرت ایران، 37 درصد از مدال آوران المپیک دانش آموزی، 25 درصد از اعضای بنیاد نخبگان و 15 درصد از رتبه های زیر 1000 اتباع کنکور به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند. نخبگان علمی و دانشگاهی جوهره فرهنگ، علم و هنر یک کشور هستند، اما به طور ناگهانی کشور را ترک می کنند، درست زمانی که قرار است از آن علم و هنر برای توسعه کشور و مقابله با چالش های آن استفاده شود.
انتهای پیام/
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز