این شرکت هواپیمایی که در سال 1955 در افغانستان تأسیس شد و در حال حاضر با 5 فروند هواپیما به 11 مقصد بین المللی خدمات رسانی می کند، قبل از تحولات اخیر در افغانستان پروازهایی به ایران داشت که به مدت یک سال متوقف شد. نماینده این شرکت به ای بی اس نیوز گفت: این شرکت هواپیمایی چهارشنبه گذشته 29 مهرماه اولین پرواز خود را به مقصد تهران انجام داد و از این پس قرار است روز سه شنبه کابل-مشهد-کابل، روز چهارشنبه کابل-تهران-کابل. و جمعه کابل – مشهد – کابل ایجاد شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، افتتاح رسمی پروازهای هواپیمایی افغانستان به ایران شب گذشته (پنجشنبه 30 مهرماه ساعت 14:01) با حضور مسئولان گردشگری، تنی چند از نمایندگان مجلس، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا و همچنین کنسول و سایر نمایندگان سفارت افغانستان و شرکت هواپیمایی آریانا افغان که یکی از قدیمی ترین خطوط هوایی افغانستان است، در حالی انجام شد که پرواز مستقیم بین ایران و افغانستان توسط یک شرکت هواپیمایی ایرانی انجام شد.
وی درباره پرواز در افغانستان نیز گفت: اولین پروازی که چهارشنبه گذشته از کابل به تهران انجام شد تقریبا با ظرفیت کامل انجام شد و این پیام خوبی است. به زودی تعداد این پروازها افزایش می یابد و احتمالاً پرواز هرات نیز معرفی خواهد شد.
نقی زاده با اشاره به آسیب های ناشی از گردشگری در مواقع بحران از توافق با صندوق ضمانت صادرات ایران برای حمایت از دستگاه های فعال در حوزه گردشگری ورودی در مواجهه با مخاطرات سیاسی خبر داد.
در این مراسم که به منظور اعلام رسمی برقراری پروازهای یکی از قدیمی ترین شرکت های هواپیمایی از افغانستان به ایران برگزار شد، قرار بود معاون گردشگری وزیر کشور نیز حضور داشته باشد. مدیر کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری حضور داشت. وی در ادامه سخنان خود گفت: در شرایط کنونی هرگونه اقدام مثبت و رو به جلو در گردشگری موجب خوشحالی تمامی فعالان این صنعت خواهد شد. توسعه گردشگری و پیشرفت این صنعت در کشور در گرو هماهنگی و انسجام داخلی است. بنابراین با تقویت خطوط پروازی، صنعت گردشگری نیز تقویت می شود.
انتهای پیام
وی گفت: با افزایش پروازهای ایران و افغانستان طبیعتا انتظار داریم سفارتخانه ها در زمینه ویزا همکاری کنند اما سوال اینجاست که چرا نباید روادید با افغانستان را لغو کنیم؟ آیا می دانید منافع دو کشور چقدر تامین می شود؟ شهروندان دو کشور چقدر باید اذیت شوند؟ البته سفارت افغانستان در ایران همکاری خوبی دارد و ظرف یکی دو روز ویزا صادر می کند، اما چرا با کشورهای دوری که گاهی با آنها ارتباط چندانی نداریم، روادید را لغو می کنیم، اما با کشورهای همسایه روادید را لغو نمی کنیم. کشورهای دوست؟
چرا روادید ایران و افغانستان لغو نمی شود؟
غمخوار همچنین گفت: اگر افغانستان آنطور که آنها تعریف می کنند کشور امنی است چرا نباید به آنجا برویم؟ شاید بزرگترین ظلمی که در افغانستان اتفاق افتاده این باشد که ما ایرانی ها به خصوص کسانی که در زمینه گردشگری فعال هستند ترسیدیم و در آن سال ها به این کشور سفر نکردیم.
پروازهای خطوط هوایی افغانستان به ایران پس از یک وقفه یک ساله در حالی از سر گرفته شده است که فعالان گردشگری در ایران خواستار لغو روادید بین دو کشور شده اند.
رئیس هیئت مدیره انجمن حرفه ای آژانس های مسافرتی ایران سفر اخیر خود به افغانستان را برجسته کرد و گفت: افغانستان نیز مانند ایران از تبلیغات بد رسانه ای رنج می برد. من افغانستان را از نزدیک دیده ام، واقعا خبری نیست که رسانه ها چه می گویند.
نماینده سفیر افغانستان همچنین با بیان اینکه سفارت افغانستان از همکاری با کشور دوست ایران دریغ نخواهد کرد، درباره برقراری پروازهای این شرکت هواپیمایی گفت: نام این شرکت برگرفته از تمدن خراسان بزرگ است. متأسفانه در گذشته به دلیل مشکلاتی که در افغانستان وجود داشت، شرکت های رقیب سعی در ایجاد مشکل در پروازهای خود داشتند، اما می بینید که همچنان وجود دارد.
وی با اشاره به هشدارهای کشورهای اروپایی و آمریکایی در خصوص ممنوعیت سفر ایران گفت: معمولا همه به دنبال افرادی با چشمان آبی و موهای آبی هستند. ما باید این نگرش را تغییر دهیم. در حال حاضر کشورهای همسایه بهترین گردشگر برای ما هستند زیرا هر روز دیگران به همین بهانه بیانیه «به ایران سفر نکنید» را صادر می کنند. برایشان فرش قرمز پهن نکردیم، ایران مقصد گردشگری است اگر بخواهند سفر کنند. به هر حال ما با کشورهای همسایه این مشکلات را نداریم، آمارها نشان می دهد بیشتر گردشگران ایرانی از کشورهای همسایه می آیند و زبان و فرهنگ مشترکی داریم.
در ادامه این مراسم رفعت نماینده شرکت هواپیمایی افغانستان گفت: این شرکت هواپیمایی به تهران و مشهد پرواز داشت که به دلیل مشکلاتی این پروازها قطع شد. از سرگیری این پروازها قطعاً به نفع اقتصادی دو کشور است و اقوام افغان و ایرانی از این صنعت بهره مند خواهند شد. درخواست ما و درخواست ما از همه کسانی که می توانند در رونق این صنعت هوانوردی و گردشگری در افغانستان کمک کنند این است که دریغ نکنند. این امر قطعاً به رشد و شکوفایی هر دو کشور منجر خواهد شد.
وی سپس خطاب به نمایندگان حاضر در این مراسم با تاکید بر گرانی پروازها خواستار بازنگری در مالیات بر ارزش افزوده در صنعت هوانوردی شد و گفت: اگر قرار است مالیات بگیرید با کمترین هزینه قانونی انجام دهید. اینکه چرا حمل و نقل زمینی و دریایی از مالیات بر ارزش افزوده معاف است در حالی که حمل و نقل هوایی معاف است، اشتباه قانونی وجود دارد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: اولویت بندی کشورهای همسایه و مسلمان به عنوان بازارهای هدف گردشگری می تواند تحرک و پویایی را در حوزه گردشگری در کشور ایجاد کند.
محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس، اقبال شکری عضو کمیسیون عمران مجلس و منصور شکرالهی عضو کمیسیون انرژی مجلس بر آمادگی مجلس برای همکاری و حمایت از گردشگری و همچنین حمایت از گردشگری تاکید کردند. توسعه صنعت هوانوردی
هزینه بلیط یک طرفه این پروازها 5 میلیون تا 10 میلیون و 500 هزار تومان است.
وی همچنین اعلام کرد که از طرف سفارت افغانستان آماده همکاری با ایران در زمینه ویزا است.
اکبر غمخوار، یکی از اعضای جامعه راهنمایان گردشگری ایران نیز در خصوص ویژگی های کشوری که می تواند مقصد گردشگری باشد، توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در دسترس بودن یکی از ویژگی هایی است که شامل لغو ویزا می شود. گاهی وقتی صحبت از لغو روادید بین ایران و افغانستان می شود، بیم آن داریم که این اقدام منجر به اسکان اتباع افغانستانی در ایران شود، اما چه اشکالی دارد که روادید اتباعی که با گذرنامه، به صورت قانونی، منظم به ایران سفر می کنند. و از طریق هوا لغو میشه؟ افغان های ثروتمند در سراسر جهان زندگی می کنند و می توانند جذب ایران شوند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس اظهارات کنسولگری افغانستان، روادید یک روزه برای اتباع ایرانی به مبلغ یکصد دلار صادر می شود، اما سخت گیری سفارت ایران در افغانستان در صدور روادید باعث شکایت های متعدد اتباع افغانستان شده است. . و شهروندان به همین دلیل حرمت الله رفیعی – رئیس هیئت مدیره سندیکای دفاتر مسافرتی ایران – پیشنهاد لغو روادید بین ایران و افغانستان را مطرح کرد و از نمایندگان مجلس حاضر در جلسه خواستار پیگیری این درخواست شد.
سال ها ترسیدیم و افغانستان نرفتیم!