شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

بازرگانان ایرانی و روسی در انتظار توافق پولی دوجانبه هستند

اروپا که با وجود هشدارهای ماکرون نسبت به امضای قرارداد با ایران بی تفاوت بوده و شانس بازگرداندن امنیت انرژی فردا را از بین برده است. آیا گروهی از کشورهایی که به نظم جهانی غرب تعلق ندارند، قصد خود را برای ایجاد یک ارز قدرتمند اعلام خواهند کرد و این توافقات منجر به یک واحد پول مشترک خواهد شد؟

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تهران و مسکو به طور مستمر اقتصادهای خود را برای افزایش تجارت به هم مرتبط می کنند. تقریبا هر ماه خبر حضور بازرگانان دو طرف در کشورهای طرف مقابل را می شنویم و زیرساخت های مساعدی برای افزایش تجارت به سرعت ایجاد می شود. به نظر می رسد ایران و روسیه بر سر یک اتحاد فوق استراتژیک تصمیم گرفته اند و خبرهای خوبی برای مردم دو کشور به همراه خواهد داشت. یکی از گزینه های افزایش حجم مبادلات، پیمان پولی دوجانبه است که امید است به زودی محقق شود.

absnews

تهران و مسکو در حال برداشتن گام‌هایی برای رفع تحریم‌های اقتصادی هستند و غرب مدام به سمت ایران سنگ پرتاب می‌کند و نگران عمق این روابط است. همانطور که شواهد نشان می دهد رابطه این دو قدرت ناگسستنی خواهد بود و ادامه همکاری این دو غول گازی آنها را در موقعیتی قدرتمند قرار می دهد.

پیمان پولی دوجانبه روشی مبادله ای است که شامل توافق دو کشور برای تغییر نرخ ارز برای تسهیل تجارت می شود. این ترتیبات پولی دوجانبه، قراردادهای بین بانک های مرکزی دو یا چند کشور است. این تغییر پارادایم به هر کشوری اجازه می دهد تا نرخ ارز خود را به طور مستقل و بدون نیاز به هماهنگی با سایر کشورها تنظیم کند. این بدان معناست که اگر واحد پول یک کشور در برابر واحد پول کشور دیگر افزایش یابد، تاثیری بر اقتصاد کشور دیگر نخواهد داشت و بالعکس. در واقع، BMA را می توان جایگزینی برای ترتیبات پولی ثابت مانند یورو یا دلار دانست که با نرخ های بهره مشترک به هم مرتبط هستند.

به سوی تعمیق همگرایی شرق؛

اگرچه حجم مبادلات تجاری روسیه و ایران با استانداردهای جهانی قابل توجه نیست. اما این نشان دهنده تمایل فزاینده پوتین و رئیسی به نادیده گرفتن دلار آمریکا و سایر ارزهای غربی (مانند یورو یا پوند) در تجارت دوجانبه بین سایر کشورها است. دیر یا زود کشورهای بریکس (که ایران نیز قصد دارد به آن ملحق شود) می‌خواهند ارز مشترک خود را مشابه حق برداشت صندوق بین‌المللی در بانک NDB ایجاد کنند تا بتوانند بر این اساس قراردادهای تجاری مهمی را منعقد کنند.

ناظران بر این باورند که پس از شکست توافق هسته‌ای، این توافق به سمت آسیا و بازارهای آن رفته است که به ایران فرصت می‌دهد تا از آسیب‌های ناشی از سیاست «فشار حداکثری» بکاهد. این بار همکاری کمپ شرق مسکو و تهران نه تنها باعث بهبود وضعیت ارزهای دو کشور شده است. او همچنین هژمونی دلار آمریکا را به چالش کشید. همچنین راه را برای همکاری های بیشتر در زمینه هایی مانند انرژی و تجارت هموار کرد.

این توافق به عنوان میانبری برای دور زدن تحریم های تحت مدیریت ایالات متحده تلقی می شود و سایر کشورها نیز احتمالاً از آن پیروی خواهند کرد. پیامدهای این توافق قابل توجه است. زیرا به طور بالقوه می تواند اقتصاد جهانی را از طریق گسست بیشتر روابط قدرت های بزرگ بی ثبات کند.

پیشتر ایران و روسیه بر سر یک پیمان پولی دوجانبه به توافق رسیده بودند. دو کشور توافق کرده اند حجم تجارت خود را دو برابر کنند و در کوتاه مدت به 8 میلیارد دلار و در میان مدت 15 میلیارد دلار برسانند. این در حالی است که در سال گذشته با 100 درصد افزایش نسبت به سال قبل به 4 میلیارد دلار رسید.

absnews

همچنین ممکن است این توافق منجر به افزایش همکاری های ایران و روسیه شود که می تواند پیامدهای جدی برای امنیت بازیگران اروپایی داشته باشد. سفر پوتین به ایران تمایل مسکو برای برقراری روابط راهبردی نزدیکتر با تهران. چین و هند چهره تدارکات غرب علیه روسیه را نشان می دهند. دیدارهای متعدد تهران و مسکو در زمان مناسبی برای ایران و روسیه برگزار می‌شود، زیرا هر دو کشور هدف تحریم‌های اقتصادی غرب و اختلاف با ایالات متحده بر سر برنامه هسته‌ای و سایر موضوعات هستند.

سرمایه گذاری 40 میلیارد دلاری روسیه در منابع گازی ایران یک اقدام استراتژیک برای اطمینان از عدم برتری اتحادیه اروپا بر روسیه در منطقه است، زیرا ایران یکی از بزرگترین صاحبان گاز طبیعی در جهان است و با سرمایه گذاری در منابع خود، روسیه می تواند سلطه خود را گسترش دهد تا عنوان خود را به عنوان تامین کننده انرژی اروپا حفظ کند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *