سایر موضوعات

بازار ۶ میلیارد دلاری برای ساخت نیروگاه در کشورهای همسایه

معاون بازاریابی و فروش اداره برق گروه مپنا گفت: ظرفیت بالقوه 10 هزار مگاوات برای احداث نیروگاه در کشورهای همسایه وجود دارد، یعنی صحبت از ظرفیت 6 میلیارد دلاری است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید عبدالرحیم کاظمی در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه گروه مپنا عموماً بر صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای منطقه تمرکز دارد و تا به امروز از تجربیات فراوانی برخوردار است، گفت: و همکاری در این زمینه ما صنعت برق را با کشورهای منطقه داشته ایم، افزود: آنچه می تواند ما را در صادرات خدمات فنی و مهندسی امیدوار کند، تقاضا برای احداث نیروگاه در منطقه ما در کشورهای همسایه است. که دارای ظرفیت 10000 مگاوات با احتساب نیروگاه های حرارتی و تجدیدپذیر می باشد. ، سوزاندن زغال سنگ و …

وی در خصوص چالش های مربوط به توسعه صادرات خدمات فنی و برقی گفت: آنچه در حال حاضر مانع توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و استفاده از این ظرفیت شده است، همان موانعی است که همواره صادرات را با مشکل مواجه کرده است. خدمات فنی و خدمات مهندسی طی سالیان گذشته و این یکی از آنها نبود منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه گذاری، مسائل ارتباطات بانکی، مسائل مربوط به نقل و انتقال پول، صدور ضمانت نامه و تمامی مواردی که بر ثبات یا ثبات صادرات تاثیر می گذارد.

کاظمی با بیان اینکه بحث ارز و ملاحظات مربوط به بازگشت ارز وجود دارد که همه بحث های پایداری در صادرات خدمات فنی و مهندسی را با مشکل مواجه می کند، گفت: پایداری امکانی است که صادرکننده به دنبال آن است. چون بعد از ثبات می‌توان برای صادرکننده برنامه‌ریزی کرد و برنامه‌ریزی چیزی است که صادرکننده را موفق می‌کند، وقتی در فضایی با تغییرات بزرگ فعالیت می‌کنیم نمی‌توان برنامه‌ریزی کرد.

وی با بیان اینکه امیدواریم موضوع کنترل سیاست های کلان اقتصادی در داخل کشور با سرعت بیشتری حل شود، گفت: وی بیان کرد: به هر حال برخی از مشکلات تحت کنترل نیست و این به محدودیت های اعمال شده برای کشور برمی گردد.

کاظمی ادامه داد: رقبای ما در صادرات خدمات فنی و مهندسی که به مناقصات سایر کشورهای منطقه از جمله ترکیه پاسخ می دهند، هزینه آنها بسیار کمتر از ما است و در چنین شرایطی باید به فکر کاهش مشکلاتی بود که می تواند وجود داشته باشد. در داخل کشور ایجاد شود زیرا می توان ثبات ایجاد کرد و بر اساس آن برنامه ریزی کرد و این همان چیزی است که ما به دنبال آن هستیم.

معاون بازاریابی و فروش برق گروه مپنا با بیان اینکه صحبت از ظرفیت 10 هزار مگاواتی در 3 سال آینده است که ظرفیت بالایی است، گفت: یکی از راهکارهای اجرایی استفاده از زیرساخت های جبرانی است.

وی افزود: ایجاد یک شرکت متمرکز برای توانمندسازی و فراهم کردن بستر تسویه با کشورهای مختلف از طریق یافتن مدل تجاری با آن کشور، برای تسهیل فعالیت شرکت ها، الگوی موفقی است که در کشورهای آفریقایی برای فعالیت شرکت های چینی اجرا شده است. . و با ارائه این بستر می توان شاهد رشد صادرات خدمات فنی و مهندسی و حتی صادرات در سایر بخش ها به کشورهای منطقه بود.

کاظمی تاکید کرد: این مدل در صورت اجرایی شدن گشایشی بزرگ به ویژه در کشورهای منطقه که عمدتا از نظر منابع مالی محدود هستند مانند افغانستان و پاکستان و تسریع در صادرات تجهیزات فنی و مهندسی ایجاد می کند. خدمات به یکباره چند برابر خواهد شد.

وی با بیان اینکه امروز محدودیتی در زمینه فناوری ساخت و ساز در بسیاری از زمینه ها نداریم و پیشرفت بسیار خوبی داشته ایم گفت: آنچه ما را در توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی با مشکل مواجه کرد عمدتاً بحث های مربوط به مبادلات مالی است که بر اساس مدل پیشنهادی این مشکل نیز قابل حل است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا