سایر موضوعات

بازار مسکن در هاله ای از ابهام بود!

تاثیر روانی تغییرات قیمت ارز در این روزها خود را به صورت امتناع فروشندگان مسکن از فروش نشان داده است. دلالان املاک تهران می گویند اگرچه بازار مسکن در رکود است، اما عرضه در فروش محتاطانه است. این عقب نشینی پس از یک نوسان جزئی در قیمت ارز ایجاد شد.

وی تعادل بخشی بخش های اقتصادی را ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا دانست و افزود: در حال حاضر با عدم تعادل در بازارها مواجه هستیم و این بخش ها دارای ویژگی های مشابهی هستند. زمانی که تولید صنایع و بخش های مولد وضعیت مناسبی نداشته باشد یا عرضه کافی نداشته باشد، قیمت سهم در بورس نیز دچار نوسان می شود. از سوی دیگر، مداخلات بازار سهام وجود دارد که مداخله در بازار طلا و ارز است. این اقدامات اثرات شدیدی ندارد.

متری 43.7 میلیون تومان مسکن در تهران

به گزارش ای بی اس نیوز، مشاوران املاک از رکود در بازار مسکن خبر می دهند. به گونه ای که روند معدود تراکنش های پیش از این نیز دچار اختلال شد که می توان از آن به عنوان یک عارضه جدید نام برد.

آینده احتمالی مسکن و بازارهای موازی در آینده

وی افزود: در حال حاضر این تصور وجود دارد که تغییراتی در قیمت ارز ایجاد می شود. بنابراین می‌توان در شش ماه آینده مقداری وجوه از بخش‌های تولیدی یا سپرده‌های بانکی به بازارهای موازی منتقل کرد.

بازار مسکن در هاله ای از ابهام بود!

عباس زینلی، کارشناس بازار مسکن با تحلیل شرایط فعلی بازار مسکن به ای بی اس نیوز گفت: در بازار واقعی، عرضه و تقاضا متناسب با یکدیگر هستند. اما اگر سیاست های کنترلی دقیق و منظمی برای کنترل عرضه و تقاضا وجود نداشته باشد، بهار بازارها آزاد می شود.

روند نزولی نرخ رشد ماهانه قیمت در بازار مسکن تهران که از تیرماه سال جاری آغاز شده بود، بر اساس گزارش دو متولی آمار ادامه یافته است. طبق اعلام بانک مرکزی میانگین قیمت هر متر خانه در تهران به مترمربع 43.7 میلیون تومان رسید که نسبت به ماه قبل 1.2 درصد و نسبت به ماه قبل 38.2 درصد رشد نشان می دهد. همچنین میانگین موزون قیمت آپارتمان در تهران 46.4 میلیون و میانگین محاسبه شده 44.3 میلیون تومان است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات 5.4 هزار فقره بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل 10.2 و 1 درصد کاهش داشته است.

زینعلی درباره تاثیر نوسانات احتمالی بازارهای رقیب املاک بر این بخش گفت: معاملات ملکی با رکود مواجه شده است و احتمالا این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت. من معتقدم که نباید تغییرات نامتجانس ایجاد شود و روند فعلی تا پایان سال ادامه خواهد داشت. در چنین شرایطی قیمت خانه کاهش نمی یابد بلکه از افزایش شدید آن کاسته می شود. در حال حاضر بسیاری از افرادی که می خواستند پروژه ای را راه اندازی کنند به بازارهای موازی روی آورده اند تا برای آنها سود کوتاه مدت داشته باشند.

وی با اشاره به افزایش قیمت برخی مصالح ساختمانی گفت: آهن و میلگرد در روزهای اخیر با افزایش و کاهش قیمت آهن با دلار گران شده است. به نظر می رسد یونولیت افزایش قیمت داشته است. تولیدکنندگان این افزایش ها را بر اساس قیمت واحدهای آنلاک شده محاسبه می کنند. اگر واحدهای نیمه تمام وارد بازار شوند قطعا قیمت آنها متفاوت خواهد بود.

بازار مسکن از تیرماه دچار سردرگمی شده بود و رشد قیمت آن تقریباً متوقف شده بود. اما از ابتدای آبان ماه، هم عرضه و هم تقاضا دچار نوعی انفعال شدند. برخی از فروشندگان قیمت های پیشنهادی را حدود 5 درصد افزایش داده اند. پس خریدار در بازار وجود ندارد. در واقع قیمت ها در برخی مناطق به صورت اسمی افزایش یافته است.

این کارشناس بازار مسکن گفت: مسکن، ارز، طلا و بورس چهار بازار رقیب هستند که تحولات آنها عموما در میان مدت و بلندمدت خود را نشان می دهد. در برخی موارد، اثرات بازارها بر یکدیگر فوری است. این بدان معنی است که مسکن ممکن است برای مدتی با حرکت سرمایه به دلار متوقف شود، اما در نهایت به عقب خواهد رسید.

یکی از مشاوران املاک شمال تهران درباره وضعیت کنونی بازار املاک به ای بی اس نیوز گفت: در حال حاضر جو روانی در بازار مسکن حاکم شده و افراد کمی مشغول خرید و فروش هستند. وقتی دلار کمی حرکت می کند، خریداران و فروشندگان خودداری می کنند تا ببینند اوضاع چگونه حرکت می کند. البته در این بازار رکودی تعداد فروشندگان بسیار بیشتر از خریداران است اما به هر حال برخی از افراد محافظه کار از فروش خودداری می کنند. برخی دیگر قیمت های خود را افزایش داده اند. دلالان بر این باورند که تغییرات در بازار ارز و سهام می تواند بر بازار املاک تاثیر بگذارد.

یکی دیگر از بنگاه های معاملات ملکی جنوب شرق تهران نیز گفت: نمی توانم بگویم فروشنده ای وجود ندارد. یک فروشنده هست، اما قیمت ها را پایین نمی آورند تا معامله کنند. بازار مسکن بازار امنی است که از سرمایه در برابر تورم محافظت می کند. طرف فکر می کند اگر خانه را بفروشم، پول را کجا سرمایه گذاری کنم تا ارزش پولم حفظ شود. بنابراین در حال حاضر او دست به دست می شود. خریدار قادر به خرید نیست. البته معاملات نسبت به ماه گذشته اندکی افزایش یافته است اما چندان محسوس نیست. شاید تعداد معاملات حدود 10 درصد افزایش داشته باشد.

اشکان یکی از مشاوران املاک غرب تهران نیز گفت: با توجه به بحث دلار تعداد فروشندگان ملک کاهش یافته و بیشتر پول ها به سمت بازارهای موازی رفته است. وجوه به ملک نمی رسد، اما اثر روانی خود را بر ملک می گذارد. ممکن است در فاز دوم وجوه به این سمت برود اما هنوز سرمایه سنگینی وارد بازار مسکن نشده است. به طور خلاصه می توانم بگویم رکود بازار را متوقف نکرده و وضعیت خرید و فروش جذاب نیست.

این کارشناس بازار مسکن ادامه می دهد: سرمایه گذار به سرعت خلأها را پیدا می کند و به آن سمت می رود; چون به دنبال سود کوتاه مدت است. در دوره ای بورس بالا می رود و صندوق ها به آن سمت می روند. در مقطعی بازار مسکن از این موضوع آسیب می بیند و در مقطعی در بازار ارز این اتفاق می افتد. در ایران هیچکس در بلندمدت در بورس سرمایه گذاری نمی کند. همه می خواهند به سرعت سود ببرند. این امکان خروج سریع از یک بازار و ورود سریع به بازار دیگر را فراهم می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا